T.C. Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütünün saldırısında 3 şehit olduğunu, 4 askerin yaralandığını duyurmuştu. Bakanlık, yaralı 4 askerden 3’ünün daha şehit olduğunu duyurdu. Şehit sayısı 6’ya yükseldi. Sıcak çatışmalarda 7 terörist de etkisiz hale getirildi.

Bakanlık yeni açıklamayla yaralı 4 askerden 3'ünün de şehit olduğunu duyurdu. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Irak'ın kuzeyinde, 22 Aralık 2023 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırı ve akabinde sağlanan temasta yaralanan 4 kahraman silah arkadaşımızdan 3'ü tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 7'ye yükselmiştir. Operasyonlar devam etmektedir."

Açıklamada, şehitlere Allah'tan rahmet, şehit aileleri, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk milletine başsağlığı, yaralı askerlere acil şifa dileğinde bulunuldu.

ŞEHİTLERİMİZİN  İSİM VE MEMLEKETLERİ BELLİ OLDU

BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ! BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ!

Piyade Teğmen Ramazan Günay (Afyonkarahisar)
Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan (Denizli)
Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı (Gümüşhane)
Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu (Sinop)
Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca (Tokat)
Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın (Bingöl)

PKK Kuzey Irak'ta saldırdı... Şehitler var - Resim : 1

BİR ÇATIŞMA HABERİ DAHA ALINDI 

Bazı yerel haber sitelerinde ise çatışmanın Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde, sınırın sıfır noktasında yaşandığı ve 2 korucunun da yaşamını yitirdiği belirtildi.Ancak söz konusu haber şu ana kadar doğrulanmadı.

ZONGULDAK'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe Kilit Harekatı bölgesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı, şehit oldu. Şehidin acı haberi, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yaşayan eşi Seda Yazıcı, annesi Miyase ve kardeşlerine İlçe Kaymakamı Mehmet Yapıcı ve İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Esat Can Öztürk tarafından verildi. Acı haberle büyük üzüntü yaşayan aile, taziyeleri kabul etti. Şehit Yazıcı’nın 11 kardeşten 9’uncusu olduğu öğrenilirken, 4 ay önce evlendiği ve eşinin 3 aylık hamile olduğu belirtildi. Şehidin cenazesinin memleketi Gümüşhane’nin Şiran ilçesi Telme köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

TOKAT'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe Kilit Harekatı bölgesinde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca, şehit oldu. Karaca'nın acı haberi, Tokat’ın Almus ilçesine bağlı Ormandibi köyünde yaşayan ailesine ulaştı. Şehidin baba ocağına Türk bayrağı asıldı. Zahide ve Ahmet Karaca çiftinin 7 çocuğundan biri olan Yasin Karaca'nın memleketinde bugün son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.

Resim

AĞABEYİ GAZİ, KENDİSİ ŞEHİT OLDU

Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü tarafından yapılan saldırı sonucu Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan şehit düştü. Şehit Piyade Uzman Çavuş Serinkan'ın şehadet haberi askeri yetkililer tarafından Tavas ilçesi Yorga Mahallesinde yaşayan ailesine ulaştırıldı. Şehidin evine Türk bayrağı asılırken, baba Ali ve anne Rabia Serinkan ile yakınlarını protokol üyeleri ve askeri yetkililer sakinleştirmeye çalıştı. Ayrıca şehit Serinkan'ın ağabeyi Hüseyin Serinkan'ın da 2016 yılında Suriye El-Bab bölgesinde meydana gelen bir çatışmada yaralanarak gazi olduğu öğrenildi.

MALATYA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Irak'ın kuzeyindeki üsse PKK'lı teröristler tarafından gerçekleştirilensaldırıda şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın'ın (22) acı haberi Malatya'nın Battalgazi ilçesinde yaşayan aileye ulaştı. İlçe Kaymakamı Erkan Savar, Alacakapı Mahallesinde bulunan aileye acı haberi ulaştırırken şehidin anne ve babasının Umre için Mekke'de oldukları öğrenildi. Geçtiğimiz yıl göreve başladığı belirtilen şehidin bir kardeşinin de TSK'da görevli olduğu öğrenildi. Aslen Bingöl'ün Karlıova ilçesi nüfusuna kayıtlı olan şehidin cenazesi ise Malatya'nın Battalgazi ilçesinde defnedilecek.

Resim

Resim

Türk Bayrağı HD Animasyon - Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı on Make a GIF