İstanbul Gayrettepe’de tadilatta olan bir gece kulübünde yangın çıktı. İstanbul Valisi Vali Gül yaptığı açıklamada "Yaralıların tedavisi devam ediyor. Yaralanan ve ölenler tadilatta çalışan kişiler" dedi. 

İstanbul'da Gayrettepe'de Yıldız Posta Caddesi Esentepe Mahallesi Gönenoğlu Sokak'ta saat 13.00 sıralarında meydana gelen yangında hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen saat artıyor.

Adalet Bakanlığı'nın yapmış olduğu açıklamada 5 kişinin yangınla ilgili gözaltı kararı alındığı öğrenildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Beşiktaş'ta çıkan yangınla ilgili, iş yeri yetkilisi 3 kişi ile birlikte mesul müdür ve tadilattan sorumlu kişi olmak üzere toplam 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.

İddiaya göre, Ramazan dolayısıyla kapalı olan 16 katlı binanın en alt katında bulunan gece kulübünde tadilat yapıldığı sırada sahnenin yanında bir patlama oldu.

Patlamanın ardından gece kulübünde yangın çıktı. Yangının büyümesiyle kulüpte ve bina dumanla doldu. O sırada kulüpte ve binada bulunanlar içeride mahsur kaldı.

Cumhurbaşlanı Erdoğan Telefonla Bilgi Aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Gayrettepe'de 25 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı telefonla arayarak bilgi aldı

Vali Gül'den Açıklama

Olay yerine gelen İstanbul Valisi Davut Gül, "Yaralıların tedavisi devam ediyor. Yaralanan ve ölenler tadilatta çalışan kişiler. Gece kulübünün 1987'de aldığı ruhsat var, 2018'de ruhsat yenilenmiş" dedi.

Erasmuslu öğrenciler Bursa Hayvanat Bahçesi’nde Erasmuslu öğrenciler Bursa Hayvanat Bahçesi’nde

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'daki yangınla ilgili idari soruşturma başlatıldığını ve 2 mülkiye müfettişinin görevlendirildiğini bildirdi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul Beşiktaş Gayrettepe'de meydana gelen yangınla ilgili olarak idari soruşturma başlatılmış, 2 mülkiye müfettişimiz görevlendirilmiştir. Müfettişlerimiz olay yerine hareket etmiştir. Konuyla ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

İstanbul Beşiktaş'ta yangın faciası: 29 ölü - 2

Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu "İçeride Kaçak Müdüahale Yürütülmüş"

Olayla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "12.48 itibariyle yangın ihbarı yapılıyor, 12.54’te itfaiye araçlarımız buraya ulaşıyor ve müdahale başlıyor. Burada 106 personelimiz ve 37 araç müdahale sürecini yönetiyor. Edindiğimiz bilgiyle ne yazık ki binanın altında şu anda bir gece kulübü olarak işletilen mekanda gündüz bir tadilat işlemi yapıldığı öngörüsü var... İçeride arama ve inceleme devam ediyor. Başka insanımıza da ulaşabilme şansı var. Umarım sağlıklı ulaşırız ama içerideki imkanlar süreç oldukça zor bir ortamı gösteriyor. Çünkü inşaatla ilgili birtakım malzemeler vesaireler çok düzensiz bir biçimde içeride yığılmış durumda gözüküyor. İçeride yapılan yapıyla ilgili hiçbir tadilat inşaat başvurusu yok. Tabii yapının içeride altta iki kat altta olmasından ötürü de biraz görünmeyen bir alandı. Bir şikayet vesaire de ilçe belediyesine ulaşmış durumda değil. Dolayısıyla tabiri caizse kaçak bir müdahale içeride yürütülmüş.

"Yangın binadan mı eğlence merkezinden mi?" sorusuna ise İmamoğlu “Tümden aşağıdalar. Bu gece kulübü ya da eğlence merkezi, adı her neyse orada çalışan işçi olduğu düşünülüyor ama bu kadar işçinin orada olması tabii bir soru işareti. Aldığımız bilgiler bu doğrultuda dediğim gibi. Daha fazla can kaybı haberi almamak. Şu anda süreci takip ediyoruz. Bu da ilerleyen zaman diliminde bir gelişme olursa sizlerle paylaşırız. Değerli hemşehrilerimizle paylaşırız. Geçmiş olsun" dedi.

Tablo Gittikçe Ağırlaşıyor

Olayda hayatını kaybedenlerin sayısı saatler geçtikçe daha da arttı. Yangında en az 29 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

İstanbul Beşiktaş'ta yangın faciası: 29 ölü - 8

Bakan Yerlikaya: Soruşturma Başlatıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya' da X hesabından olayla ilgili açıklama yaptı.
Yerlikaya, "İstanbul Beşiktaş Gayrettepe’de meydana gelen yangınla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Konuyla ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.