T.C. İçişleri Bakanlığı, "Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı’nın okutulmadığına', Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında ise 'Türk bayrağının kaldırıldığına' yönelik iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişleri görevlendirdi.

T.C. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi açılışında İstiklal Marşı okutulmadığına ilişkin iddia sebebiyle mülkiye müfettişi görevlendirildiğini belirtti.

Bakan Yerlikaya, T.C. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında Türk bayrağının kaldırıldığına ilişkin iddia üzerine de mülkiye müfettişi görevlendirildiğini açıkladı.

T.C. MARDİN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDAN JET HIZIYLA SORUŞTURMA

T.C. Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin yerel seçimlerden sonraki ilk belediye meclisi toplantısında DEM Partililerin İstiklal Marşı okumaması ve ayağa kalkması üzerine savcılık harekete geçti. DEM Partililer İstiklal Marşımızın okunmasını 'kapalı ortamda okunmaz' diyerek reddetmiş ayrıca görevdeki polisin elindeki telefonu da zorla almıştı.

T.C. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı, Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi açılışında "İstiklal Marşı'nın okutulmadığı" iddialarına ilişkin soruşturma başlattığını bildirdi.

RE'SEN SORUŞTURMA

Ticaret'ten bazı telefon aksamları ithalatına gözetim Ticaret'ten bazı telefon aksamları ithalatına gözetim

T.C. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, "Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 13 Nisan 2024 tarihli toplantısında, İstiklal Marşı'mızın okutulmaması ve saygı duruşunda bulunulmaması olayı ile ilgili olarak, Cumhuriyet Başsavcılığımızca res'en soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

SIRA T.C. DİYARBAKIR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDA...

Mardin'de İstiklal Marşı okunmamasına soruşturma!

TUNCELİ BELEDİYESİ ADINI " DERSİM BELEDİYESİ" OLARAK DEĞİŞTİRDİ

Yerel seçimlerde DEM Parti, kazandığı Tunceli Belediyesi’nin resmi hesabının ismini “Dersim Belediyesi” olarak değiştirdi. Yapılan isim değişikliği sosyal medyada gündem olurken daha hesaba ulaşılamadığı görüldü.

İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci, "Profil adıyla birlikte hesap adını da değiştirince, X kural hatası olarak işaretleyip, hesabı kapattı" dedi.

İşte Değirmenci'nin açıklaması: "DEM Parti, Tunceli Belediyesi'nin resmi x hesabının ismi 'Dersim Belediyesi' olarak değiştirildi. Profil adıyla birlikte hesap adını da değiştirince, x kural hatası olarak işaretleyip, hesabı kapattı."

DEM Parti, Tunceli Belediyesi'nin ismini 'Dersim' diye değiştirdi! X hesabı kapattı

DEVLET YÖNETİMİNDE YENİ AÇILIM YAPMANIN ZAMANI GELDİ DİYEN AVANEYE HABERLE BİRLİKTE DUYRULUR, AÇILIM, MAÇILIM YOK...