İstanbul/Sarıgazi'de gece 3 civarında elinde kırmızı spreyle Alevilerin evlerine çarpı işareti yapıp "Alevilere, Kürtlere ölüm" yazarken polis tarafından yakalanan şahıs Siirt nüfusuna kayıtlı PKK'lı terör örgütü üyesi Mervan Şivan kod adlı Uğur Pektaş olduğu ortaya çıktı.

Aynı şahsın, Malatya'da,17 Eylül günü saat 04.00 sıralarında, Alevi vatandaşların evlerinin işaretlendiği Cemal Gürsel Mahallesi'ndeki provokatif eyleme karıştığı belirlendi, ,22 Kasım 2017 günü Alevi vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Cemal Gürsel Mahallesi'nde, bazı evlerin kapısı kırmızı boya ile 'X' işaretiyle işaretlenmesi ile ilgili yapılan geniş çaplı soruşturmada yakalandığı,adli makamlarca delil yetersizliğinden salıverildiği bilgisi alındı.

Uğur Pektaş.’ın Malatya'da, evleri işaretlenen Alevi vatandaşlar gibi Cemal Gürsel Mahallesi’nde oturduğu belirlendi. Araştırmalarda, Uğur Pektaş.’ın Malatya'da, Alevi vatandaşların evlerinin işaretleme olayını protesto eden grubu o dönem sloganlarla yönlendirdiği de tespit edildiği ileri sürüldü.

   

BİR PROVOKASYON DA İZMİR/GAZİEMİR'DEN

İran'da Art Arda Terör Saldırıları İran'da Art Arda Terör Saldırıları

Gaziemir ilçesinde Alevi vatandaşların oturduğu Yeşil Mahallesi'nde bazı evlerin duvarlarına karmızı boya ile 'X' işareti yapılıp, ayrılıkçı yazı yazılması üzerine Emniyet Müdürlüğü ekipleri soruşturma başlattı.

Sosyal medyada gündem yaratan konu ile ilgili İzmir Valisi Erol Ayyıldız açıklama yaptı. Vali Ayyıldız, söz konusu mahallede Alevi vatandaşların yaşadığının öğrenildiğini belirterek, "Emniyetimizin yaptığı çalışmada yazının herhangi bir mezhepsel bir durum sebebiyle olmadığı, kavga nedeniyle asayiş olayına dayandığı değerlendirilmektedir. Konuyla ilgili idari ve adli tahkikat devam etmektedir" açıklamasında bulundu. Vali Ayyıldız, ayrıca konuya ilişkin İl Emniyet Müdürlüğü'nün çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Evinin duvarına kırmızı boya ile 'X' işareti yapılıp ayrılıkçı yazı yazılan Bayram Şenal ise, bu çirkin yazıyı siyah boya ile gül resmine dönüştürdü.

SOL BASIN MANTIK ARAMIYOR; HER DUVAR YAZISINI MALZEME YAPIYOR

13 EKİM 2014 de Eski EMEP Çizgisi (TDKP) ve HDP'ye yakınlığı İle Bilinen Evrensel Gazetesine Göre; Kobanê’ye destek eylemlerine yönelik ırkçı saldırılar pek çok yerde Kürt  ve Alevi yurttaşlara yönelik tehdit ve baskılarla kendini devam ettiriyor. İstanbul Sarıgazi’de Alevi ve Kürt yurttaşların yoğun olarak ikamet ettiği Sarıbelde Sitesi’nde binaların girişlerine “Alevilere, Kürtlere ölüm. Tekbir IŞİD” şeklinde yazılar yazıldı. Yazının hemen yanında üç hilal ambleminin olması ise dikkat çekti.

EVRENSEL GAZETESİNDE YAYINLANAN HABERİN LİNKİ: https://www.evrensel.net/haber/93824/hukumetin-aciklamalari-irkci-gruplari-cesaretlendirdi