Meclis'ten geçen ve dün Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren infaz düzenlemesinden yararlanan isimlerden biri de  Alaattin Çakıcı oldu. Alaadin Bey yattığı süre denetimli serbestliği karşıladığı için doğrudan koşullu salıverilme hakkı ve 65 yaş kriterinden de faydalandırılarak  tahliyesine karar verildi. Çakıcı, yeni İnfaz Yasası kapsamında hükümlü bulunduğu Ankara Sincan Cezaevi'nden 16/04/2020 Saat:00:26 itibarıyle tahliye edildi.

Çakıcı'nın avukatı Zeynep Çiftçi, müvekkilinin eski Kırkpınar Ağası Mustafa Altunhan'ın otelinde inzivaya çekileceğini duyurdu.Konuya dair sosyal medya Twitter'dan açıklama yapan Çakıcı'nın avukatı Zeynep Çiftçi, şu ifadeleri kullandı:

TÜRK Ordusunu TÜRK Olmayan Subaylara mı Emanet Edeceksiniz TÜRK Ordusunu TÜRK Olmayan Subaylara mı Emanet Edeceksiniz

Alaattin Çakıcı'nın sevenleri, koronavirüs salgını nedeniyle tahliye işlemleri sırasında yanında olamadı. Çakıcı'ya cezaevi çıkışında avukatları, ailesi ve yakın arkadaşları eşlik etti.

ÖZGÜRLÜĞE SANİYELER KALA CEZAEVİ NİZAMİYESİNDEN İLK RESİMLER (İNFAZ VE KORUMA MEMURU ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİZ)

SAYIN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE MHP LİDERİ SAYIN DEVLET BAHÇELİ'YE MEKTUPLA TEŞEKKÜR

Sayın Alaattin Çakıcı’dan açıklama geldi. Çakıcı’nın el yazısı ile kaleme aldığı açıklama kendi ismiyle açılan Twitter hesabından paylaşıldı. Açıklamayı Çakıcı’nın avukatı Zeynep Çiftçi de paylaştı.

Açıklamada şöyle dendi:

”Yeni infaz yasası ile esaretten kurtulup özgürlüğüne kavuşan tüm mahkum arkadaşlar, şahsım ve hepimizin özgür olmasına vesile olan MHP Genel Başkanı ve Dünya Türk’lerinin yaşayan efsanevi son Türkmen Beyi Sayın Devlet Bahçeli’ye ve bu yasanın diğer mimarı, son dört yıldır devletimizin bekâsı için Batı Emperyalizmine asla taviz vermeyen Devlet Başkanımız Sayın Tayyip Erdoğan’a kendi adıma ve özgürlüklerine kavuşturdukları tüm mahkum arkadaşlar adına en derin saygılarımı arz ederim.”

Çakıcı, MHP lideri Bahçeli’nin iki sene önce kendisinin adını telaffuz ederek ‘genel af’ istemesiyle gündeme gelmişti. Bahçeli, Çakıcı’yı ziyaret de etmişti.