Bitlis’in Sehi Ormanları bölgesinde sürdürülen operasyonlar sırasında çıkan çatışmada şehit olan uzman çavuşlar Eyüp Fidan (42) ve Hasan Kuzu (30) için Muş’ta uğurlama töreni düzenlendi.

Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve koronavirüs tedbiri nedeniyle yaklaşık 80 kişi yer aldı.

Bitlis’te düzenlenen törenin ardından helikopterle Muş Hava Meydan Komutanlığı’na getirilen şehit Uzman Çavuş Eyüp Fidan ve Uzman Çavuş Hasan Kuzu için uğurlama töreni düzenlendi. Şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları helikopterden askeri uçağa alındı.

Bitlis şehitleri için Muş’ta uğurlama töreni düzenlendi

Bitlis şehitleri için Muş’ta uğurlama töreni düzenlendi

Bitlis şehitleri için Muş’ta uğurlama töreni düzenlendi

Bitlis şehitleri için Muş’ta uğurlama töreni düzenlendi

Şehit Uzman Çavuş Eyüp Fidan Aksaray’da, Uzman Çavuş Hasan Kuzu ise memleketi Balıkesir’de toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlandı. Düzenlenen uğurlama törenine Muş Valisi İlker Gündüzöz, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, askeri erkan ve şehit yakınları katıldı.

Bitlis’in Sehi ormanları bölgesinde terör örgütüyle girilen çatışmada şehit düşen Jandarma Özel Harekat Uzman Çavuş Hasan Kuzu’nun cenazesi, memleketi İvrindi’nin Okçular köyünde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Sabah saatlerinde Bitlis’te düzenlenen askeri törenle memleketi Balıkesir’e uğurlanan Şehit Uzman Çavuş Hasan Kuzu’nun cenazesi, Balıkesir Havaalanı’nda askeri ve mülki erkanın katıldığı bir törenle karşılandı. Havaalanı’ndaki törenin ardından şehidin cenazesi İvrindi’ye götürüldü.

İvrindi Okçular köyünde düzenlenen cenaze namazını İl Müftüsü Ramazan Topcan kıldırdı. Şehidin cenaze töreninde İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Milletvekilleri Yavuz Subaşı, Adil Çelik, Mutlu Aydemir, Belgin Uygur, Mustafa Canbey, Ensar Aytekin, ilçe belediye başkanları, askeri ve mülki erkan ile şehidin ailesi ve köylüler katıldı.

Koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafeye dikkat edilen cenaze töreninin ardından şehit Uzman Çavuş Okçular köyü mezarlığında toprağa verildi. 30 yaşındaki Şehit Uzman Çavuş Hasan Kuzu’nun kısa süre önce nikahlandığı, düğün için hazırlık yaptığı öğrenildi.

Bitlis'te, jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 2 askerden Uzman Çavuş Eyüp Fidan'ın (42), cenazesi memleketi Aksaray'da toprağa verildi. Şehit Jandarma Özel Harekat Kıdemli Uzman Çavuş Eyüp Fidan'ın cenazesi getirildiği Paşacık Mahallesi 1657 sokakta bulunan anne evinde helallik alındıktan sonra Somuncu Baba Külliyesi ve Kültür Merkezi'ne götürüldü. Korona virüs nedeniyle cenazeye katılımlar sınırlandırılırken cenaze namazı da sosyal mesafeli ve maskeli kılındı. 2 çocuk babası kıdemli uzman çavuşun cenazesi kılınan namazın ardından gözyaşlarıyla Aksaray Şehitliğine defnedildi. Şehidin cenazesine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, Aksaray protokolü ve şehidin yakınları olmak üzere yaklaşık 80 kişi katıldı.

L’image contient peut-être : 1 personne

L’image contient peut-être : 2 personnes, enfant

Haber Resim Galeri

Haber Resim Galeri

Haber Resim Galeri

Haber Resim Galeri

Mal Bildiriminde Bulunmayan Adaylara Şüpheyle Bakılıyor Mal Bildiriminde Bulunmayan Adaylara Şüpheyle Bakılıyor