İran sınırındaki Gürbulak Sınır Kapısı'na 3 kilometre mesafedeki tır parkı yakınlarında Gürbulak Gümrük Müdürlüğü'ne ait araca roketli saldırı düzenlendi. Doğubeyazıt'taki hain saldırıda bir personel şehit olurken, çok sayıda yaralının olduğu bölgeye takviye ekip sevk edildi, sınır kapısına giden yol güvenlik nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Saldırının ardından teröristler kıstırılırken çatışma çıktı. Bölgede arama tarama faaliyeti yapan askerlerin yakınında meydana gelen patlamada ise bir asker yaralandı. 

Saldırının ardından bomba imha ile mayın arama ekiplerinin arazide tarama faaliyeti yürüttüğü bölgede, 2 ATAK helikopter ise teröristlerin olduğu düşünülen bölgeyi yoğun ateş altına aldı.yaşanan çatışmada teröristlerin hepsinin ölü olarak ele geçirildiği bilgisine ulaşıldı.Bölgede arazi taraması yapan 1 asker, teröristlerce araziye önceden yerleştirilmiş patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralandı.

Mayın Patlaması esnasında yaralanan ve durumu ağır olan asker, helikopterle Erzurum'daki Atatürk Üniversitesi Yakutiye Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Jandarma Kaynaklarından ve Ağrı İl Sağlık Müdürlüğünden Alınan İlk bilgilere göre yaralıların isimleri ve durumları:

-Mustafa Türk (Ağır yaralı)

-Ramazan Türak (Ağrı yaralı)

-Ümit Can (Ağır yaralı)

-Metin Korkusuz (Ağır yaralı)

-Dilek Alkılıç

-Bahar Akıncı

-Sebiha Buleç

-Funda Altay

-Aytül Kese

-Eda Çelik

Şehitlerin İsimleri ve Memleketleri Belli Oldu! Şehitlerin İsimleri ve Memleketleri Belli Oldu!

-Hüseyin Eren Altay

-Muhammer Aydemir

-Adem Alçın

-Özgür Kavaslan

-Zeynep Yıldız

-Selin Demir

JANDARMA VE ÖZEL HAREKAT BİRLİKLERİ SEVK EDİLDİ

İran sınırındaki Gürbulak Sınır Kapısı'na 3 kilometre mesafedeki TIR parkı yakınlarında Gürbulak Gümrük Müdürlüğüne ait araca roketli saldırı düzenlendi. Bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye, arama kurtarma personeli ile jandarma ekibi sevk edildi. Olayın meydana geldiği sınır kapısına giden yol, güvenlik nedeniyle ulaşıma kapatıldı,Jandarma ve Özel harekat opersyonu genişletilerek devam ediyor.