14 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ile 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için geri sayım sürerken, siyasi partiler milletvekili adaylarının listesini Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) dün sundular.

CHP İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan eski Yardımcısı ve 57. Hükümet'te Spordan Sorumlu Bakan olarak görev yapan Erdoğan Toprak, CHP'den milletvekili adayı olurken, eşi Ece Güner Toprak da İYİ Parti’den aday oldu. CHP'de Tanıtım, Basın ve Propagandadan Sorumlu Genel Başkan yardımcılığı da yürüten Erdoğan Toprak, 20., 21., 24., 25., 26. ve 27. dönemlerde milletvekilliği yaptı.

MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş Taş, İYİ Parti Adana 1. sıra milletvekili adayı oldu.Ayyüce Türkeş'in ağabeyi Tuğrul Türkeş ise AK Parti Ankara listelerinden milletvekili adayı gösterildi.

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent Arınç'ın oğlu Mücahit Arınç da ikinci kez Meclis'e girmek için aday. Geçtiğimiz dönem AK Parti İstanbul 3'üncü Bölge milletvekilliği yapan Mücahit Arınç, bu kez memleketi Manisa'dan 4'üncü sıra adayı oldu.

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin'in oğlu da babasının izinde.AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi Cem Şahin, Karabük 1'inci sıradan aday oldu.

Yerli ve Milli Parti'den Mardin'de 'Milli Marş' kararına tepki! Yerli ve Milli Parti'den Mardin'de 'Milli Marş' kararına tepki!

23 yıl Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Melih Gökçek'in oğlu AK Parti'den seçim yarışına girdi. Osman Gökçek, Ankara 2. Bölge 5'inci sıradan aday.

3 dönem kuralı uygulanan AK Parti'de 27. Dönem'de görev alan milletvekillerinin yüzde 65'i değişti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve kabinedeki bakanlar listede üst sıralarda yer aldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kendi istekleri doğrultusunda aday olmadı. En genç aday 18 yaşındaki Nisa Alptekin, en yaşlı aday ise 73 yaşındaki Şamil Ayrım oldu. Hür Dava Partisi'nden (HÜDA PAR) 4 ve Demokratik Sol Parti'den de (DSP) 3 kişi AK Parti listesinde yer aldı.

CHP'nin eski İstanbul milletvekili Aydın Ayaydın'ın kızı Derya Ayaydın da siyasete atıldı. Derya Ayaydın, AK Parti İstanbul 2'nci Bölge 10'uncu sıradan milletvekili adayı oldu.

CHP; Gümüşhane, Bitlis, Muş, Çankırı, Aksaray, Yozgat ve Bayburt'ta aday çıkarmadı ve İYİ Parti'nin listesinde kendilerine yer buldular. 

CHP listelerinde Saadet Partisi'ne 24, Deva Partisi'ne 25, Gelecek Partisine 19, Demortak Partiye 3 yer ayrıldı.Ortak liste dışında İYİ Partili 6 isim CHP listesinde. Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül de Erzincan'dan aday . Böylece diğer partilere 78 kişilik kontenjan ayrılmış oldu.

DEVA Partisi'nden İdris Şahin Ankara 1. bölge 2. sıra, Sadullah Ergin Ankara 1. bölge 4. sıradan aday gösterildi.

Saadet Partisi'nden Birol Aydın İstanbul 1. bölge 5. sıra, Mesut Doğan Ankara 3. bölge 3. sıradan aday oldu.

Demokrat Partili Cemal Enginyurt İstanbul 1. bölge 9. sıra adayı.

Gelecek Partisi'nden Selim Temurci İstanbul 1. bölge 10. sıra, Selçuk Özdağ ise Muğla 4. sıradan aday gösterildi.

DİYARBAKIR SİYASET LTD.ŞTİ. KARDEŞLER YARIŞINA SAHNE OLUYOR

Eski milletvekili Galip Ensarioğlu, AK Parti Diyarbakır'dan liste başı oldu. Galip Ensarioğlu, akrabası Vejdin Ensarioğlu ile yarışacak.Vejdin Ensarioğlu, İyi Parti'den Diyarbakır 1'inci sıradan listeye girdi.  Vejdin Ensarioğlu'nun babası Mehmet Salim Ensarioğlu da İYİ Parti İstanbul 2'nci bölge 2'nci sıradan aday.

4 KARDEŞ AYNI ANDA AYRI PARTİLERDEN ADAY

Partilerin Şırnak listelerinde ise 4 kardeş yer aldı. Müteahhit Arslan Tatar AKP'den, MHP Şırnak İl Başkanı Halil Tatar MHP'den, Yeniden Refah Partisi Şırnak Kurucu İl Başkanı Sabri Tatar ve kardeş Mahmut Tatar ise Zafer Partisi'nden milletvekili adayı oldu.

HİÇ KİMSEYİ İTHAM ETMİYORUZ AMA AİLELERCE ŞİRKET MANTIĞI İLE YÖNETİLEN VE YÖNLENDİRİLEN SİYASETİN BU ÜLKEYE KAZANDIRABİLECEĞİ HİÇ BİR ARTI YOKTUR...