Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş'un eşi Sevgi Kurtulmuş ile birlikte devlete ait özel bir uçakla Mardin'e yapmış olduğu ziyaret, kamuoyunda tartışma yarattı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın "Kamuda tasarruf için ciddi çalışma yürütülüyor" açıklamalarının ardından, bu ziyaretin zamanlaması ve kullanılan kaynaklar dikkat çekti.

Geçtiğimiz günlerde hükümet yetkilileri tarafından kamuoyuna yansıtılan tasarruf mesajları, Kurtulmuş'un Mardin ziyaretiyle çelişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ekonomik zorluklar nedeniyle asgari ücretli çalışanlara ara zam yapılmayacağını belirtmişken, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise öğretmen atamaları konusunda tasarruf yapılacağını ifade etmişti.

BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ! BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ!

Numan Kurtulmuş, Mardin Valisi Tuncay Akkoyun ve eşi Canan Akkoyun tarafından karşılanarak ağırlandı. Kurtulmuş, ziyaret anlarını sosyal medya hesabından "Gündüzü seyranlık, gecesi gerdanlık... Medeniyetler beşiği, kadim şehrimiz Mardin'deyiz" ifadeleriyle paylaştı. Bu paylaşım, kamuda tasarruf tedbirleri ile örtüşmeyen bir görüntü sergilediği için eleştirilere yol açtı.

𝓜𝓲𝓻𝓪 on X: "Numan Kurtulmuş eşiyle Mardin'e gitmiş Saray'ın  envanterindeki özel uçakla. Uçağın muhtemelen Mardin'e gidiş geliş masrafı  30-40 bin dolar. Eskiden Başbakan/Cumhurbaşkanı hariç bakanlar vs hepsi  tarifeli uçak kullanırdı. Şimdi bakan