Washington Post gazetesi yazarı ve Suudi Arabistan’ın yeni yönetimini ve ılımlı islâm projesine yaptığı tutarlı eleştirilerle şimşekleri üzerine çeken saygın Suudi gazeteci  Cemal Kaşıkçı (Jamal Khashoggi) geçtiğimiz hafta İstanbul’daki Suudi büyükelçiliğine girdikten sonra ortadan kaybolmuştu. Gazetecinin öldürüldüğü ve cesedinin parçalanarak kutular içinde Suudi Arabistan’a gönderildiği yönünde söylentiler vardı.

81 İl Valiliğine Yeni Koronavirüs Genelgesi 81 İl Valiliğine Yeni Koronavirüs Genelgesi

Ancak İngiliz Daily Mail gazetesinin Suudi kraliyet ailesine yakın bir kaynaktan aldıını iddia ettiği bilgilere göre Khashoggi İstanbul’dan gizlice özel bir jet ile kaçırılarak Dubai üzerinden Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a götürüldü ve hala hayatta. Kaynağa göre Kaşıkçı İstanbul’daki elçiliğe girdikten sonra siyah bir Mercedes ile havaalanına götürülerek özel bir jete bindirildi.

Uçuş kayıtlarına göre Suudi Arabistan’a ait bir özel jet Kaşıkçı’nın ortadan kaybolduğu gün İstanbul’a iniş yapmış. Aynı jetin aynı gün geç saatlerde İstanbul’dan kalkarak Dubai’ye, oradan da Riyad’a uçtuğu görülüyor.

Aynı kaynağa göre, Kaşıkçı elçiliğe girmeden önce iş telefonunu nişanlısına teslim etmesine rağmen, telefon daha sonra Suudi yetkililer tarafından ele geçirilerek tüm mesajlaşmaları okunmuş.

Suudi Arabistan ABD büyükelçisi Prens Khalid bin Salman bin Abdülaziz, Kaşıkçı’nın öldürüldüğü yönündeki iddiaları ilk günden beri şiddetle reddediyor.

BAŞKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN BEYANLARINI ESAS ALIYORUZ.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suudi gazeteci Kaşıkçı hakkında yaptığı ilk açıklamasında; "Savcılığın soruşturmasını bekliyoruz. Bu meslenin ülkemizde olması çok çok üzüntü vericidir. Beklentim hala iyi niyetli. Umarım arzu etmediğimiz bir durum olmamıştır. Bu işin takibindeyim. Emniyet teşkilatımız konuyu takip ediyor ve bir neticeye vardıracaktır. Cumhurbaşkanı olarak takibindeyim, kovalıyorum, buradan çıkacak sonuç neyse onu da dünyaya bizler bildireceğiz. Büyükelçiliğe giriş çıkışlar hepsi inceleniyor. Süratle bir netice alalım istiyoruz" demişti,Ölüm bilgisini doğrulamayan Sayın Cumhurbaşkanının beyanları haberimizin tüm süreçlerinde esas alınacak ve kendilerinin bilgi ve beyanları haber süreçlerine dahil edilecektir.