Katliam Taşeronu: ‘Haberlere kulak asmayın, işe çıkıyoruz’! Katliam Taşeronu: ‘Haberlere kulak asmayın, işe çıkıyoruz’!

1977 Belediye seçimlerinde,  MHP’nin Bingöl’de %33 oy oranı ile birinci parti olmasıyla birlikte 29 yaşında Bingöl Belediye Başkanlığı’na seçilen ve PKK'nın temelini oluşturan " apocular" adı terörist yapının pusu kurup şehit ettiği  Himet Tekin'in bulunduğu araçtan Anneannesinin kendini siper etmesi sayesinde sağ kurtulan ama yaşadığı olayın şokuyla 41 yıldır çığlık çığlığa susan yeğeni Selma Dopdolu hayata gözlerini yumdu.

12 Ağustos 1979, mübarek ramazan ayında… Hikmet Tekin, kardeşi Ahmet ve annesi ile beraber ablasını ziyarete Genç ilçesine gider. Burada iftarlarını açarlar ve iftar sonrası tekrar Bingöl’e dönmek için yola çıkarlar. Dönüşte arabada Hikmet Tekin, annesi, kardeşi Ahmet ve yeğenleri Mithat, Selma ve Niyazi bulunurlar. Bingöl’e yaklaşırken aracın ateş altına alınması sonucunda Hikmet ve Ahmet Tekin kardeşler ve anneleri arabada şehit düştüler 

Bugünkü PKK'nın çekirdeğini oluşturan "Apocular" denilen Marksist terör örgütünün üstlendiği saldırıda, araçta üç can daha vardı: Hikmet Tekin'in ablasının çocukları Mithat, Niyazi ve Selma Dopdoğru... Mithat ve Niyazi, saldırı anında araçtan yara almadan çıkmayı başardı. Selma da kurşunların hedefi olmaktan, anneannesinin kendisini siper etmesiyle kurtuldu. Büyük şok yaşayan Selma Dopdoğru, aradan geçen 41 yılda hiç konuşmadı. Olayın acısını yüreğinde saklayan Selma Dopdoğru, bugün vefat ederek sevenlerine kavuştu.