Türkiye genelinde 342 bin 282 öğrencinin toplam 95 milyon 28 kredi borcu bulunuyor. Borcunu ödemekte zorlanan öğrenciler sosyal medya başta olmak üzere yetkilerlere seslerini duyurmaya çalışıyor.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın tarafından seslerini duyuran gençler Meclis'ten çıkan kararla yeni bir şok daha yaşadı ama şimdiden umitsizliğe kapılmaya gerek yok TBMM de gurubu bulunan siyasi partiler arasında bu konuda yeni temaslar yapılıyor...

CHP VE İYİ PARTİ DESTEK VERDİ! MHP VE AK PARTİ RED ETTİ!

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda öğrencilerin KYK'ya olan kredi borçlarının ödenmesinin kolaylaştırılması için araştırma önergesi verdi. CHP'li Aydın'ın önergesine İyi Parti de destek verdi ancak önerge AK Partili ve MHP'li milletvekillerinin oyları ile reddedildi.

AK PARTİ VE MHP HEM ÜZDÜ,HEM ŞAŞIRTTI MAĞDUR GENÇLER SANDIKTA HESAPLAŞMAYA AND İÇTİLER

Kredi Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) aldık öğrenim kredilerini ödemekte zorlanan öğrenciler yetkilerden yardım beklerken Meclis'ten gelen ret cevabı herkesi üzdü. Zaman zaman büyük şirketlerin, spor kulüplerinin kredi borçlarının silinirken öğrencilerin borçlarının ödemesi silinmese de ödemelerinde kolaylık sağlanmasına ilişkin araştırma önergesinin reddedilmesi başta öğrenciler olmak üzere milletvekillerini de şaşırttı ve üzdü, gelecek ilk seçimde bu durumu AK PARTİ veMHP oylarına yansıtacaklarını ifade eden KYK Mağduru Gençler için durumu özetleyen gösterge ve belgeler hazırladık.

TÜRKİYE'NİN EN ZENGİN İŞADAMLARI VE SEKTÖR DEVLERİNİN SİLİNEN VERGİ BORÇLARINDAN KÜÇÜK BİR KESİT

KYK Öğrenim Kredilerinin geri ödemelerinin Beyaz Eşyaya endeksli olması Öğrenci ve Mezunları zora sokuyor. Ödeme tarihine daha bir yıl olmasına rağmen alınan 22 bin TL nin geri ödemesi şuan 37 bin TL.  

    BİRDE ÜZERİNE FAİZ KOYULUNCA DURUM AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE OLUYOR.

Akbelen Ormanları Kamulaştırma Kararı İptal Edildi Akbelen Ormanları Kamulaştırma Kararı İptal Edildi

Alınan bilgilere göre; Üniversite mezunları iş buluncaya kadar KYK'ya olan borçlarının ertelenmesi, tekrar işsiz kalmaları halinde yeniden ertelenmesini içeren Kanun Teklifini CHP 26 ve 27'nci Dönem Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM Başkanlığına sunmuştu.

 

Verdiği soru önergesine ilişkin Meclis oturumunda söz alan CHP Bursa Milletvekili Eczacı Erkan Aydın, "Her yıl mezun olan gençlerimiz ki sayıları yüz binleri bulan -390 bine yaklaşan- ve on yıldır geriye yönelik ödeyemeyen -sayılara baktığımızda- borçlarının toplam büyüklüğü 2 milyar 95 milyon lira olan ve sayısı da yüz binleri bulan bu gençlerimize, bu iş bulamamış, üniversiteden mezun olmuş, ailelerinin, kendilerinin o kadar özveriyle çalışarak çabalayarak bitirdikleri okuldan sonra iş bulamadan bir de kapılarına tebligatla 18 bin liralık borcun 25 binlere çıkartılması, 25 bin liralık borcun 35 bin liralara kadar çıkartılmasıyla, zaten bunalımda olan, zaten iş bulamamış olan öğrencilerimize bir darbe de Kredi ve Yurtlar Kurumundan vuruluyor" ifadelerini kullandı.Erkan Aydın sözlerine şöyle devam etti:"Bakın, Anayasa'nın 49'uncu maddesi ne diyor, amir hükmü diyor ki: "Çalışanları ve işsizleri korumak, çalışmayı desteklemek, işsizliği önlemeye elverişli ekonomik bir ortam yaratmak ve çalışma barışını sağlamak için gerekli tedbirleri devlet alır." Bu tedbirleri almadığınız için gençlerimizin yüzde 26'sı -ilk altı aylık veri- işsiz, iş bulamadan kapıya gelen tebligatla bunalımda ve bunun üzerine çaldıkları her kapı yüzlerine kapanıyor. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi olarak diyoruz ki: Futbol kulüplerine yaptığınız, yüzde 60'ı silinen, on yıl vadeye yayılan, iki yıl ödemesiz bu koşullardan, gelin, üniversite mezunu gençlerimizi de yararlandırın. Bu konuda Kocaeli Milletvekilimiz Tahsin Tarhan'ın verdiği kanun teklifi var. Gelin, bunu değerlendirmeye alın. Gene, Türk Telekomun 5 milyar liralık bir borcunu bir kalemde silip attığınızı 82 milyon biliyor. Yandaş iş adamının 425 milyon TL'lik vergi borcunu bir kalemde sildiğinizi 82 milyon halkımız biliyor. Gelin, bu kolaylıklardan gençlerimizi de yararlandırın. Biz demiyoruz ki aldıkları kredilerin üstüne yatsınlar, bunları ödemesinler ama devletin Anayasa gereği de görevi olan… Önce işini bulsun, çalışma hayatına gelsin, ondan sonra bunu on yıla kadar bir vadede, faiz almadan geri ödemelerini sağlayalım.Bugün 41 milyon insan Türkiye'de borç batağı içerisinde, icralık, kapıya dayanmış kredi borcu, kredi kartı borcu, ev kredisi, otomobil kredisi gibi birçok ödemeyle sıkıntı içerisinde. Bu gençlerimizi daha yolun başındayken hayata küstürmek yerine…

Devlet kapısına gittiğinde kadro yok, özel sektöre gittiğinde "Tecrüben yok." Ne yapacak bu genç? Birçoğu bizi arıyor, intiharın eşiğine gelmiş. Bu gençlerimiz hepimizin geleceği. Biz, geleceğimize umut vermek yerine kapıya PTT'yle tebligat yolluyoruz "Hadi bakalım, şu paraları ver." Kardeşim, adam daha iş bulamadı, nasıl versin? Bu konulara eğilmemiz gerekiyor. Şu anda, bizleri televizyon başında izliyorlar, büyük bir umutla izliyorlar.Ben, geçen hafta kendim konuyu gündeme getirdim, o günden beri de sağ olsunlar, sosyal medyadan, telefonlarla bize ulaşıyorlar, diyorlar ki: "Yaşı 70'i bulmuş, milletvekili emekli maaşı alan, sırf başka yerlere gitmesin diye Yüksek İstişare Kurulu adı altında bir kurum yaratıp 13 bin lira maaş bağlayıp ama beğenmediklerinde 18 bin lira par verdikleriniz yerine gelin, şu bizim borçları yapılandırın, biz ödeyeceğiz, öyle üzerine de yatmayacağız." Bunu da Genel Kurulun takdirlerine…Aslında, biz bütün partilerin uzlaşmayla çözümü için araştırma komisyonu kurulmasını ve bir çözüme bağlanmasını teklif ediyoruz, birazdan da oylanacak. Bu gençler de televizyonları başında bizleri izliyorlar. Kimler bunun yapılandırılmasına kabul oyu verecek, kimler de "Biz bunu istemiyoruz." diyecek, hep birlikte göreceğiz. Takdir de tabii ki sayıları 10 milyona yaklaşan bu gençlerimizin, bizim görevimiz onların hakkını savunmak diyorum, süreye de riayet ediyorum." 

ONGUN HABER YANDAŞ VEYA KARŞIT DEĞİLDİR, VİCDANININ SESİNE GÖRE HAREKET EDER...

YEİNDEN HATIRLATALIM

TÜRKİYE'NİN EN ZENGİN İŞADAMLARI VE SEKTÖR DEVLERİNİN SİLİNEN VERGİ BORÇLARINDAN KÜÇÜK BİR KESİT

K