İçişleri Bakanlığınca 81 ilin valiliğine, "İnternet Kafeleri, Salonları ve Elektronik Oyun Yerleri" konulu genelge gönderildi.

İçişleri Bakanlığının genelgesine göre, internet kafeler ve elektronik oyun yerleri, COVID-19 tedbirlerinin alınması şartıyla 1 Temmuz'da faaliyetlerine başlayabilecek.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 17 Mart'tan itibaren faaliyetlerinin durdurulmasına karar verilen internet kafeleri/salonları ile elektronik oyun yerlerinin, kontrollü sosyal hayat döneminde hangi koşullara bağlı olarak faaliyet gösterebilecekleri Bilim Kurulu tarafından tespit edilerek Bakanlığa ulaştırıldı.

İlgili bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşlarıyla yapılan görüşmeler ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın talimatları doğrultusunda internet kafeleri/salonları ve elektronik oyun yerleri, 1 Temmuz tarihinden itibaren faaliyetlerine başlayabilecek. 

Bu iş yerlerinin işletmecileri temizlik, maske, mesafe önlemleri başta olmak üzere genelgede yer alan ve Bilim Kurulu tarafından belirlenen kurallarla ilgili tedbirleri eksiksiz şekilde almakla yükümlü olacak. O tedbirler şöyle sıralanıyor:

BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ! BİR Ç.ŞLİ YAMYAMLARIMIZ EKSİKTİ!