Boğaziçi Üniversitesi LGBT Çalışmaları Kulübü'nün yeni üyelerine gönderdiği e-posta mesajında, İstiklal Marşı ile alay edildi. Tüm kulüp üyelerine ulaştırılması istenilen mailde, İstiklal Marşı sözleri değiştirilerek alay edildi.

Kulübün yeni üyelerine gönderdiği ifade edilen mailin başlangıç kısmında, Türkiye Cumhuriyeti'nin milli marşı olan İstiklal Marşı'nın sözleri değiştirilerek bir 'şiir' yazıldı.

İstiklal Marşı'ndan 'uyarlama' olduğu ifade edilen şiirde, sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çeken ifadeler de yer aldı.

KİMSENİN CİNSEL TERCİHİ VE İFADE BİÇİMİNE KARŞI DEĞİLİZ, BU TOPLUMU AYAKTA TUTAN DEĞERLERE DE HİÇ KİMSENİN SAYGISIZLIK ETME HAK VE ÖZGÜRLÜĞÜ OLMAMALIDIR.

İnternette Milli ve Manevi değerlere yapılan hakaret ve saldırıların hukuki yaptırımı
Türk Ceza Kanunu 216. maddesi;

Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama

"Madde 216- (1) Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3) Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması halinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır." hükümleri yer almaktadır.

Karaman Semerkand Dergahında Olaylı Gece Karaman Semerkand Dergahında Olaylı Gece

ÖNCE BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ VE ARDINDAN DA SAVCILIKLARI GÖREVE DAVET EDİYORUZ.