Operasyon Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Beşiktaş Belediyesi eski Başkanı CHP'li Murat Hazinedar Kastamonu'da gözaltına alındı.

Süreç, mülkiye müfettişlerinin çalışmalarıyla başladı. Müfettişlerin 2016 yılına ait soruşturma raporunu adliye göndermesiyle, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünü görevlendirdi.

ESKİ BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINDA
Rüşvet, İrtikap ve çıkar amaçlı suç örgütü kapsamında yapılan çalışmada aralarında eski belediye başkanı Murat Hazinedar'ın ve 2 yardımcısının da aralarında bulunduğu 17 şüpheli tespit edildi. Çalışmaların ardından bu sabah operasyon düzenlendi. Bu çerçevede eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar Kastamonu'da gözaltına alındı.
Soruşturmada yer alan önemli belgelerden biri de Murat Hazinedar'ın Beşiktaş Kaymakamlığı'na 14 Temmuz 2016 tarihinde yazdığı ve yurt dışına çıkmak için izin istediği dilekçe.

fetAAAA

EŞİ AVUKAT ÖZLEM HAZİNERDAR TWİTTER'DA AÇIKLAMA YAPTI

Müvekkilim Murat Hazinedar’ın tarafıma ulaştırdığı beyanıdır.

MURAT HAZİNEDAR'IN BEYANINI BASIN ETİĞİ VE HUKUK KURALLARI GEREĞİ YAYINLIYORUZ

Image

Image

Image

Image

Rüşvet operasyonu kapsamında Kastamonu'da yakalanan CHP'li eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın FETÖ'ye destek verdiği iddia olunan söylemleri

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ: OPERASYONUN MEVCUT YÖNETİMLE İLGİSİ YOK
Beşiktaş Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Bugün çeşitli basın yayın organlarında “Beşiktaş Belediyesi’ne operasyon” başlıklı bazı haberler yer almaktadır. Bu haberler 2014-2018 yıllarında başlatılan bir soruşturmaya ilişkin olup, belediyemizin mevcut yönetimiyle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Belediyemiz tüm yöneticileri ve birimleri ile görevinin başındadır. Yasalara, mevzuata ve hukuka uygun bir şekilde Beşiktaş halkına hizmet sunmaya devam etmektedir.”

NE OLMUŞTU?

Beşiktaş Belediyesi'ne 'çıkar amaçlı örgüt kurma', 'rüşvet alma', 'irtikap' suçlarından düzenlenen operasyonda eski belediye başkan yardımcısı Hüseyin Avni Sipahi dahil 16 şüpheli gözaltına alındı. Eski belediye başkanı Murat Hazinedar'ın arandığı öğrenildi.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri, Beşiktaş Belediye Başkanlığı, eski belediye başkanı olan Murat Hazinedar dönemini (2014-2018) denetledi. Denetim neticesinde hazırlanan rapor İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilerek suç duyurusunda bulunuldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında şikayetçi sıfatı ile 15 kişinin, tanık sıfatı ile 47 kişinin ifadesi alındı. İfadelerin ardından Murat Hazinedar, dönemin başkan yardımcısı Hüseyin Avni Sipahi, dönemin meclis üyesi Çetin Kırışgil, Sipahi'nin şoförü Davut Koçlu hakkında 31 Ocak 2018 ile 30 Haziran 2018 tarihleri arası için teknik takip başlatıldı.

Yapılan incelemeler sonucu, İstanbul ilinde ikamet eden 17 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Düzenlenen operasyonda ise 16 şüpheli gözaltına alınırken, eski başkan Murat Hazinedar adresinde bulunamadı. Şüphelilere isnat edilen suçlar ise şöyle: Çıkar amaçlı örgüt kurmak, rüşvet alma ve irtikap. Ayrıca Hazinedar için 4 yıl sonra yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.

Beşiktaş Belediyesi Başkanı Murat Hazinedar'ın görev başına gelmesinin ardından kız kardeşini, kuzenlerini, eşinin ve kendisinin yakın akrabalarını belediyede görevlendirdiği ortaya çıktı. Ayda bir yapılan belediye meclisinde de konu sık sık gündeme gelmişti. Bazı meclis üyeleri durumdan rahatsızlık duyunca, soruşturmaya gelen müfettişler de yapılan usülsüz atama ve görevlendirmelere el koydu. Meclis toplantısında üyeler Hazinedar'a, 'Belediye senin aile şirketin mi?' diye tepki göstermişti. 

Murat Hazinedar'ın FETÖ soruşturması kapsamında değerlendirilen yurtdışına çıkış yasağı belgesi

MURAT HAZİNEDAR KİMDİR?
2014 yılında CHP’den Beşiktaş Belediye Başkanı seçilen Murat Hazinedar, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında, pasaportuna tahdit koyularak, yurt dışına çıkış yasağı getirildi. 4 Ocak 2018 tarihinde İçişleri Bakanlığı’nca görevden uzaklaştırıldı.

EŞİ ÖZLEM HAZİNEDAR GEÇEN YIL İYİ PARTİ YE KATILMIŞTI

Emniyet'te  Dijital FETÖ Operasyonu 445 Polis Açığa Alındı! Emniyet'te Dijital FETÖ Operasyonu 445 Polis Açığa Alındı!

2014-2018 yılları arasında Beşiktaş Belediye Başkanlığı görevi yapan ve 2018 yılında görevden alınan ve bu gün yakalanan CHP'li Murat Hazinedar'ın eşi Özlem Hazinedar, İyi Parti kadrosuna katıldı.

Murat Hazinedar'ın eşi Özlem Hazinedar, İyi Parti'ye katıldı