İstanbul Taksim'de İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi. Polis ekipleri bölgeyi kapattı. Patlamada 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 53 kişinin ise yaralandığını açıklayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Burada bir terör kokusu var" dedi.

İstiklal Caddesi trafiğe kapatılırken polis helikopteri de alanda alçak uçuş gerçekleştiriyor. Sağlık ve itfaiye ekipleri de patlamanın meydana geldiği yerde çalışmasına devam ediyor. Patlamanın nedeni detaylı polis incelemesinden sonra belli olacak.

İLK TESPİT BIRAKILAN ÇANTA

Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki patlamanın güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde 16.13’te bir kadın olduğu değerlendirilen bir kişi gelerek banka çanta ya da poşet bırakıp uzaklaşıyor. Çanta bir süre bankta sahipsiz kalıyor. Bir kaç dakika sonra ise patlama oluyor. Patlamanın şüphelisi olarak bu kadın gösteriliyor. (ongunhaber.com yayıncılık ilkeleri gereği patlama anına ait kanlı görüntüleri yayınlamıyor.)

Patlama öncesi bomba paketini saksı kenarına koyduğu iddia edilen kadının ilk fotoğrafı: ( Şüphe devam ettiği için fotoğrafı buzlu paylaşıyoruz.)

VALİLİKTEN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, patlamaya ilişkin yaptığı ilk açıklamada ölü ve yaralıların olduğunu belirtti.

Yerlikaya, ''Bugün saat 16.20 sıralarında Beyoğlu ilçemiz, Taksim İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır'' ifadelerini kullandı.

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI HIZLA YASAL SÜREÇ BAŞLATTI (SAYIN BAŞSAVCIYA TAM DETEK VE ŞÜKRANLARIMIZI İLETİRİZ.)

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Bürosu İstanbul 10 Sulh Ceza Hakimliği’ne yaptığı başvuruda patlamaya ilişkin şüphelilerin ve şüpheli avukatlarının yetkililerinin kısıtlanmasını istedi.

Mahkeme soruşturma taraflarının soruşturma dosyasını incelemelerinin ve örnek almalarının soruşturmanın amacını tehlikeye düşürebileceğini belirterek şüpheli, şüpheli müdafileri ve diğer soruşturma sujelerinin yetkilerinin kısıtlanmasına karar verdi.

CNN Türk muhabiri Ceylan Sever'in duyurduğu habere göre başsavcılık açıklamasında “Taksim’de meydana gelen patlamaya ilişkin sosyal medya hesaplarından yapılan olumsuz haberlere yönelik paylaşımlara soruşturma başlatılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Yaralıların Sevk Edildiği Hastaneler 

Taksim İlk Yardım Hastanesi: 

Okmeydanı eğt. Arş. Hastanesi 

Şişli Kolon Hastanesi 

Şişli Memorial Hastanesi: 

Çapa Tıp Fak.: 

Bezmialem hastanesi:

Cerrahpaşa hastanesi: 

Samatya hastanesi: 

Seyrantepe Etfal Hastanesi: 

Amerikan Hospital: 

RTÜK TARAFINDAN YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) da patlamaya ilişkin haberlere yayın yasağı getirildiğini duyurdu.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "Beyoğlu Taksim’de bir patlama haberi aldık. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Lütfen kaynağı belirsiz bilgilere itibar etmeyelim, güvenli kaynaklardan bilgi sahibi olalım" dedi.

EKREM İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından patlamaya ilişkin ''İstiklal Caddesi’deki patlama ile ilgili Emniyet ve Sağlık ekiplerimize yardımcı olunması, korku ve paniğe yol açabilecek paylaşımlardan uzak durulması zaruridir. İlgili tüm ekipler bölgede, sağlıklı bilgilendirme yapacağız'' açıklamasında bulundu.

RTÜK'TEN YAYIN YASAĞI

RTÜK patlamaya ilişkin haberlere yayın yasağı getirdi. RTÜK tarafından yapılan açıklamada "İstanbul’daki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirilmiştir. Tüm medya kuruluşlarımızın dikkatine önemle sunulur" denildi.

'CANLI BOMBA İHTİMALİ ÜZERİNDE DURULUYOR'

Patlamanın yaşandığı bölgeden gelişmeleri aktaran basın mensupları, bölgenin güvenlik çemberine alındığını ifade etti. Keleş, polisin patlamanın nedenine ilişkin canlı bomba ihtimali üzerinde durduğunu aktardı.

İNTERNETE ERİŞİM SORUNU YAŞANIYOR

Patlamanın ardından özellikle Twitter, Facebook ve Whatsapp gibi sosyal medya platformlarına erişim sorunu yaşandı. Söz konusu erişim sorununun BTK tarafından bant genişliğinin daraltılması nedeniyle ortaya çıktığı tahmin ediliyor.

KIZILAY'DAN AÇIKLAMA

Türk Kızılay'ın Twitter hesabından yapılan paylaşımda da "İstanbul'da meydana gelen patlamanın ardından civardaki hastanelere kan sevkiyatı yapılmıştır. Şu an acil kan ihtiyacı bulunmamaktadır" denildi.

BEŞİKTAŞ-ANTALYASPOR MAÇI ERTELENDİ

TFF ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vodafone Park'ta saat: 20:00 da oynanacak Beşiktaş - Antalya maçının iptalini görüştüğü öğrenildi. 

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi "Şu an Beşiktaş - Antalyaspor maçı için oynanacak ya da oynanmayacak diyemiyoruz. İlerleyen dakikalarda İstanbul Valiliği’nden gelecek karara göre biz de karar vereceğiz" açıklamasında bulundu.

aSpor, TFF'nin maçı erteleme kararı aldığını bildirdi.

ŞİŞHANE TARAFINDA SİLAH SESLERİ DUYULDU

Edinilen bilgilere göre, Şişhane tarafında silah sesleri duyuldu. Polisin bir kişiyi vurduğu iddia edildi. 50-60 el ateş açıldığı öğrenildi. Vatandaşlar panik halinde kaçıştı ve etraftaki dükkanlara sığındılar.

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi. Olay yerinde ölü ve yaralılar olduğu bildirildi. Sözkonusu patlama dünya basınında son dakika geçti.

İNGİLTERE

İngiliz haber ajansı Reuters, "İstanbul'un merkezindeki patlama sonucunda birçok kişi yaralandı" başlığıyla yayınladı.

Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki olayları veren Londra merkezli bir internet haber sitesi olan Middle East Eye da sözkonusu haberi, "Türkiye: İstanbul'un işlek İstiklal caddesinde yaşanan patlamada birçok kişi öldü ve yaralandı" başlığıyla ve Vali Ali Yerlikaya'nın açıklamalarıyla beraber verildi.

ABD

Haber kanalı CNN, "İstanbul'un merkezi büyük bir patlama sallandı" başlığıyla verildi.

Yunanistan

Ta Nea'nın "İstanbul'un merkezi caddesinde güçlü patlama" başlığıyla verdiği haberde, patlamadan ilk görüntüler ve videolar paylaşıldı. Kathimerini de, "İstanbul'da güçlü patlama: Birçok yaralı" başlığını kullandı.

İSRAİL

"İstanbul'un şehir merkezinde yaşanan patlamada en az 11 kişi yaralandı" başlığıyla haberi yayınlayan Times of Israel, İsrail Dışişleri Bakanlığının, patlamada herhangi bir İsrailli vatandaşının yaralanıp yaralanmadığını öğrenmek için Türkiye'deki elçileriyle temas halinde olduğunu belirtti.

Emniyet'te  Dijital FETÖ Operasyonu 445 Polis Açığa Alındı! Emniyet'te Dijital FETÖ Operasyonu 445 Polis Açığa Alındı!

Fransa

Le Monde gazetesi patlamayı, "İstanbul'da, en işlek caddelerden birinde patlama yaşandı" diye verirken, Le Figaro verdiği haberin başlığında, "İstanbul'un kalbinde güçlü patlama, yaralılar var" ifadelerini kullandı. Le Parisien'de de haber, "İstanbul: Şehir merkezinde güçlü patlama, birçok yaralı" başlığıyla paylaşıldı.

Almanya

Almanya'ya ait DeutchWelle, "İstanbul'daki patlamada birçok kişi yaralandı" verilen haberde, en az 11 kişinin yaralandığı belirtilirken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarına da yer verildi.

Katar

Katar merkezli Al Jazeera, "Türk Medyası: İstanbul'un merkezindeki patlamada birçok yaralı" başlığıyla verdiği haberde, Al Jazeera muhabiri Sinem Köseoğlu'nun, "Patlamanın canlı bombadan kaynaklandığına dair şüpheler mevcut ancak konuya dair henüz resmi bir açıklama yok" açıklaması verildi.

BAE

Abu Dabi merkezli The National da, "İstanbul'daki patlamada birçok kişi öldü ve yaralandı" başlığıyla verilen haberde de canlı bomba şüphesinden bahsedildi.

Hindistan

India Today ise sözkonusu patlamayı, "İstanbul'daki patlamada birçok yaralı" başlığıyla verdi.