19 Mayıs Belediyesince hazırlanıp ilçedeki billboardlara asılan afişlerle, salgınla mücadelede temizlik, maske kullanımı, sosyal mesafe konusunda alınması gereken tedbirlere dikkat çekiliyor.

Afişlerde "Çöpçüler kralı", "Şabanoğlu Şaban", "Selvi boylum al yazmalım", "Çiçek Abbas", "Neşeli günler" gibi filmlerin sahnelerinde akıllara kazınan replikler, tedbirlere uyarlanarak kullanılıyor.

Yapılan çalışma hakkında bilgi veren 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, “Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 ile savaş devam ediyor. Bizler de yerel yönetimler olarak birçok tedbir aldık, almaya da devam ediyoruz. Fakat en büyük tedbir kişisel olarak alınan tedbirdir. Bu yüzden temizlik maske, mesafe kuralları çok önemli. Bizler corona virüse dikkat çekmek amacıyla Yeşilçam repliklerini kullanarak ilçemizdeki reklam panolarına bazı çalışmalar yaptık. Bu kuralların akıllarda kalması ve vatandaşlarımıza temizlik, maske, mesafe çağrısında bulunmak amacıyla böyle bir çalışma yapmayı tercih ettik” dedi.

19 Mayıs belediyesince yapılan farkındalık çalışmasını yorumlayan vatandaşlar; " farkındalık oluşturmak için birkaç eski yol arkadaşı görünümlü,şaibeli,karakter fukarası dedikodu kazanı teşrifatçısı, cahil ve kompleksli takım arkadaşları ile siyasetin ve tabi olduğu gurup ve merkezlerin önerdiği yada dayattığı, cahil,kibirli,uzaktan para ile alınan sertifikaları ile uzman tavırlar içinde vatandaşına uzak ve makamından ahkam kesen bir belediyecilik anlayışı ile yağdanlık olmuş yerel medya temsilcilerine el altından promosyon işleri verip tüm mesajlarını haber yaptırma ile arzu ettiği noktaya varmak niyetinde olan Belediye ve idarecilerine özellikle bir fikir vermesi açısından bu çalışmanın örnek olmasını temenni ettiler."

Sosyal medyada büyük ilgi gören afiş çalışmalarında, Çöpçüler Kralı, Şabanoğlu Şaban, Selvi Boylum Al Yazmalım, Çiçek Abbas, Neşeli Günler gibi film sahnelerindeki akıllara kazınan Yeşilçam sanatçılarının replikleri büyük bir beğeni ile defalarca paylaşıldı,bu çalışma kentin tanıtımı adına da etkili sonuçlar verdi.

Vatandaşlar, "Reca ederim incinme kuzum, mesafe mühim", "Parka gidecekmiş iki gözümün çiçeği. Maskesiz çıkmasa bari", "Paranın imanın bir de koronanın kimde olduğu belli olmaz", "Sevgi neydi? Maskeydi, mesafeydi, temizlikti" gibi repliklerle uyarılıyor.

Fotoğraf: AA

Fotoğraf: AA

Başkan Seçer: "Mersin daha fazla konuşulmaya başlandı" Başkan Seçer: "Mersin daha fazla konuşulmaya başlandı"