Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Milletvekili adayı Mahmut Ünüvar, kent merkezinde bulunan Buğday Pazarı’nda seçim çalışmalarına devam etti. Ünüvar burada Ticaret Borsası’nı, Pazar esnafını ve çalışanları ziyaret etti.

Tarımın, toprak ve hava koşullarıyla olan ilişkisi nedeniyle sürekliliğinde ve istikrarında birtakım aksaklıklar oluşabildiğini ifade eden Ünüvar;

“Ürünlerin gelişim sürecinin ardından bekleme pozisyonunda olacağı alanlar da kalite açısından önem teşkil ediyor. Bu konuda Ticaret Borsamızın lisanslı depoculuk üzerine yaptığı yatırımlar hem çiftçilerimiz için hem de bölge tarımı için oldukça önemli. Hasat döneminde arz yığılması nedeniyle düşen fiyatların dengelenme süreci, ürünlerin bu depolarda bekletilmesiyle geçiriliyor. Ayrıca ürünü depoda olan çiftçinin finansal sıkıntı yaşamaması için de bankalarda kullanabileceği senet veriliyor.

Beslenme ihtiyacı, istihdama ve milli gelire katkısı ile sanayi sektörünün hammadde ihtiyacının karşılanması dolayısıyla tarım, vazgeçilmez bir sektördür. Bu sektördeki ürünlerin üretim süreçleri diğer sektörlere kıyasla daha uzun ve belirli zamanlardadır. Dolayısıyla üreticiler; üretim düzeyi ve verimin artırılması ile üretimde doğal etkenlerin tesirinin azaltılması konularında desteğe ihtiyaç duymakta.

Bu destek ihtiyacının karşılandığı kurumlardan biri de Karaman ticaret Borsası. Hal böyle olunca borsa üzerindeki gereksiz yüklerin alınması ve buradaki arkadaşlarımızın girişimcilik yönlerinin güçlendirilmesi gerekiyor. Bu da ancak kamu desteği ve siyasilerin sahiplenmesi ile istenilen duruma ulaşıyor. Ülkemizin geleceği için, girişimci sayısının artırılması ve özel girişimlerin desteklemek mecburiyetindeyiz. Çiftçimize, Pazar esnafımıza ve Ticaret Borsamıza gereken ilgi ve alakayı göstereceğiz. Bize iletilen her sorunlarında yanlarında olup, şehrimizin tarımını daha ileriye taşıyacağız” diye konuştu.

CHP Keşan İlçe Başkanlığından açıklama CHP Keşan İlçe Başkanlığından açıklama

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Çavaş ve Meclis Başkanı Yücel Yaman ile bir araya gelinen ziyarete MHP İl Başkanı Durmuş Yıldızbaş ve MHP’li yöneticiler de eşlik etti.

Mahmut Ünüvar: “Şehrin Tarımını Daha İleriye Taşıyacağız”