Your browser does not support JavaScript!
Haber Merkezi
Haber Merkezi
Editör
Yayınlanma
881 Gösterim
3 Dk Okunma Süresi

Tunceli'nin Nazimiye ilçesi,Sarıyayla Köyü, Sarıbudak Mahallesi kırsalında, operasyonda olan JÖH timlerinin bulunduğu yüksek rakımlı tepede etkili olan soğuk hava, tipi ve kar yağışından etkilenerek donma tehlikesi geçiren 3 asker helikopterle alınarak Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan 3. askerin tedavisinin sürdüğü belirtildi.

İçişleri Bakanlığı, operasyon dönüşü askerlerin dinlenmeye çekildiğini ve bu sırada kar yağışının başladığını bildirdi. Bakanlık, Jandarma Özel Harekat timindeki askerlerimizden ikisinin donarak şehit olduğunu açıkladı.

 İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklama şu şekilde: “Tunceli’nin Nazımiye ilçesi Sarıbudak Mahallesi bölgesinde, 22 Ekim 2018 Pazartesi günü saat 06.00’dan itibaren başlanılan “Şehit J.Asb.Çvş. Mehmet Yılmaz Operasyonu” kapsamında 2 JÖH Timi, 26 Ekim 2018 Cuma günü saat 18.30 sıralarında, Tunceli 2’nci JÖH, Tb.K.lığı unsurlarınca icra edilen K/G faaliyeti esnasında, hava şartlarının yağışlı ve soğuk olması nedeniyle 2 personel donarak (hipotermi) şehit olmuştur. Şehit personelin tahliye işlemleri planlanmaktadır.”

3 Askerinin Ölüm Uykusuna Yattığından  Haberin Varmı Komutan ?

Operasyonu Yöneten Bir Komutan Emrindeki Her Askerin Sevk ve İdaresinden Olduğu Kadar Denetleme  Koordinasyonundan da Sorumludur, Bu Nasıl Bir Komutan Emrindeki personelden Haberi Olmamış,5 Gündür Yoğum Bakımda Olan 3 Jandarma Özel Harekat Askerleri Normal Bir Asker de Değil Bu Evlatlar Özel Yetişmiş Dayanıklı Askerler, Techizatı ve Giyiminde mi, Yoksa Komutan'ın Sorumluluğunda mı Bir Sorun Var Diyen Vatandaşlar Olayın Direkt Türk Ordusu'nun Başkomutanı Başkan Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından ele alınmasını istediler.

Bizim Haber  Adında Bir Haber Sitesi Tarafından Tunceli’de donarak ölen askerlerin fotoğrafı olduğu öne sürülen bir fotoğraf, görenleri duygusal olarak derinden sarsıyor.    Kaynak : http://bizimhaber.net/tuncelide-donan-askerler-turkiyeyi-sarsti.html ) YouTube Link: https://www.youtube.com/watch?v=IlQ-DgKLfYQ

         22 Aralık 1914 Sarıkamış Değil...                         26 Ekim 2018 Tunceli...

   

Bilir misin gardaş Türk illerinde, Havada yıldızlar dağda kar üşür
Yolların hasretle bittiği yerde, Her dağ yamacında bir mezar üşür...

 

Muhammed Mursi Şehid Oldu Muhammed Mursi Şehid Oldu
Editör Hakkında
Yorumlar