Kahreden olay; Mansurdede Mahallesi 72. Sokak'ta bulunan Çelebi Camii'nde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, yatsı namazına gelen cami cemaati namaz çıkışında kapının önüne bırakılmış bebeği görerek durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi, Camiye gelen sağlık ekibi, bebeği alarak Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdü.

2 kilo 84 gram ağırlığında olan kız bebek kaldırıldığı Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi altına alındı. Bebeğin kontrollerini yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sevgi Vurucu,terkedilen talihsiz bebek ile ilgili gazetecilere bilgi verdi:

"Bebeğin göbek bağı düşmüş. Gözleri hala ödemli ve şiş duruyor. Bebek geldiğinde genel durumu iyiydi. Muhtemelen karnı doyurulup öyle bırakılmış. Kan şekeri iyi ve vücut ısısı da yerindeydi. Çocuğumuzu yenidoğan servisimize yatırdık. Şu an bir hayati tehlikesi yok. Biz burada besledik, kan aldık. Sadece biraz sarılık görünümü var. Onun için ışık tedavisine başladık. Bebeğimiz sağlıklı ve şimdilik tedavisi devam ediyor. Kan sonuçlarına göre planımızı yapacağız. Bebeğin üzerinde bir not bulmuş arkadaşlar. Zeynep bebek demişler, annesi öyle yazmış."

Terör'ün Finasmanına DARBE Terör'ün Finasmanına DARBE

Cami cemaatinden Muhasebeci ve Mali Müşavir Keramettin Özden de yatsı namazından çıkarken bebeği gördüklerini belirterek, "Bebeği kapının önünde bulduk. Baktık yaşıyor hemen polis ekiplerine durumu bildirdik. Daha sonra ambulansla bebeği hastaneye götürdüler." dedi.

Olay üzerine  titiz bir çalışma başlatan Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı ve Karaman Emniyet Müdürlüğü, terkedilen bebeği cami kapısına bırakan anneyi bulabilmek için geniş çaplı soruşturmasını sürdürüyor.