Önce ÖSYM tarafından Milli Savunma Üniversitesi sınavına, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanların da alınacağına dair mesaj yayınlayan ÖSYM Sınav esnasında Bina sınav sorumlusuna yönelik hazırlanan kılavuzda, “T.C. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından verilen ve belgenin arka yüzünde ikamet izni türü olarak “insani” ya da “uzun dönem” yazan ve pasaportunu ibraz edemeyenlerin ikamet izni kartları sınava girişlerde geçerli belge olarak kabul edilecektir” talimatıyla kendini yalanlayıp,insani ikamet izni alan sığınmacılara, ordunun kapılarını açtığını belgeli olarak tescilledi.

ÖSYM, o mesajın sınav görevlilerine yanlışlıkla gönderildiğini belirtti.

ÖSYM'den görevlilere gelen "Sayın Görevlimiz, T.C. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından verilen İkamet İzni Belgesi’nin arka yüzünde ikamet izni türü olarak 'insani' ya da 'uzun dönem' yazan adaylar uyruğuna bakılmaksızın sınava girebilecektir. Hassasiyetinizden dolayı teşekkür ederiz" şeklindeki mesajı Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ sosyal medyada paylaştı.

ÖSYM, Milli Savunma Üniversitesi'ne ilişkin mesajı doğruladı: Sehven  gönderildi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavı için sınav görevlilerine gönderilen mesajla ilgili yazılı açıklama yaptı. ÖSYM'den yapılan açıklamada, mesajın yanlışlıkla gönderildiği belirtildi.

PEKİ BU BELGEYE NE DİYECEKSİNİZ?

Ramazan Ayı İsraf Ayı Değildir. Ramazan Ayı İsraf Ayı Değildir.

Sınav kılavuzunda da aynı ifadelerin yer aldığının ortaya çıkması çok da uzun sürmedi!

Bina sınav sorumlusuna yönelik hazırlanan kılavuzda, “T.C. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından verilen ve belgenin arka yüzünde ikamet izni türü olarak “insani” ya da “uzun dönem” yazan ve pasaportunu ibraz edemeyenlerin ikamet izni kartları sınava girişlerde geçerli belge olarak kabul edilecektir” ibaresinin yer aldığı ortaya çıktı!.

İŞTE BELGESİ

Türk gençleri hayatlarının baharında ÖSYM’nin sınavlarında ömürlerini geçirirken Türk Milleti'nin vergileriyle varlığını devam ettiren ÖSYM’nin insani ikamet izni alan sığınmacılara, ordunun kapılarını açtığı şüphesi tescilli hâle geldi.

“Uyuyan milletler ya ölür ya da köle olarak uyanır”

ÖSYM ve arka plandaki proje yazanlara Önemle Duyrulur: "SİNİR UÇLARIMIZLA OYNAMAYIN..."

Milli Savunma Üniversitesi