Katliam Taşeronu: ‘Haberlere kulak asmayın, işe çıkıyoruz’! Katliam Taşeronu: ‘Haberlere kulak asmayın, işe çıkıyoruz’!

Eski Irak Türkmen Cephesi (ITC) Güvenlik Dairesi Müdürü Ahmet Tahir İsmail, Kerkük'te arabasına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetti. Suikastın, Sincar'da köşeye sıkışan PKK mensuplarınca işlendiği öngörülüyor. Öte yandan son zamanlarda bölgede, Türkmeneli bayrağına yönelik eylemler, dün geri adım atılan Türkçe yasağı söz konusu cinayetin, Kerkük'te intikam amaçlı yeni cinayetlerin ve saldırıların sinyalleri olarak değerlendiriliyor.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan, Irak'ın Kerkük kentinde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Eski ITC Güvenlik Dairesi Başkanı Ahmet Tahir'in öldürülmesinin arkasında, bölücü terör örgütü PKK'nın olduğunu ifade etti.

Turan, saldırının planlı olduğunu ve bu yöntemin PKK'ya ait olduğunu belirterek bu suikast olayının arkasında terör örgütü pkk'nın olduğunu ve başta pkk olmak üzere, tüm terör örgütlerini lanetlediğini söyledi.

"pkk 'NIN SALDIRACAĞINDAN HABERİMİZ VARDI"

Turan, kısa süre önce Irak güvenlik makamlarından kendilerine aktarılan bilgilerde, bölücü terör örgütü pkk'nın Kerkük'teki Irak Türkmen Cephesi binalarına ve yetkililerine yönelik saldırı düzenleyeceği bilgisini aldıklarını kaydetti.

Olaya ilişkin Kerkük polisi ve güvenlik güçlerinden net bir açıklama beklediklerini kaydeden Turan, Kerkük'teki polis ve güvenlik güçlerinden, olayın ciddiyetle araştırılmasını istediklerini belirtti.

AA'nın dün aktardığı habere göre Turan, Irak hükumetinden de üst düzey heyetten oluşan bir inceleme komisyonunu Kerkük'e göndermesi ve soruşturma başlatması talebinde bulunduklarını bildirdi.

IRAK TÜRKMEN CEPHESİ: BÜROLARIMIZIN KORUNMASINI İSTİYORUZ

Irak'ta Türkmenlerin yoğunlukla yaşadıkları bölgeler ve özellikle Kerkük'teki Irak Türkmen Cephesi bürolarına yönelik saldırılar düzenlenebileceği uyarısında bulunan Turan, güvenlik güçlerinden destek beklediğini belirterek "Irak Türkmen Cephesi'nin bürolarının korunmasını istiyoruz." dedi.

Tüm bu saldırı ve suikastlere rağmen Irak'taki Türkmenlerin varlık mücadelelerine devam edeceklerini vurgulayan Turan, Türkmenlerin on yıllardır bu tür saldırılara maruz kaldıklarını ancak hiçbir zaman varlıklarını ve haklarını savunmaktan vazgeçmediklerinin altını çizdi.

Eski Irak Türkmen Cephesi (ITC) Güvenlik Dairesi Müdürü Ahmet Tahir İsmail, Kerkük'te arabasına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetti. Suikastın, Sincar'da köşeye sıkışan pkk mensuplarınca işlendiği öngörülüyor. Öte yandan son zamanlarda bölgede, Türkmeneli bayrağına yönelik eylemler, dün geri adım atılan Türkçe yasağı söz konusu cinayetin, Kerkük'te intikam amaçlı yeni cinayetlerin ve saldırıların sinyalleri olarak değerlendiriliyor.

TÜRKİYE: HAİN TERÖR SALDIRISINI KINIYORUZ!

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Irak Türkmen Cephesi eski yetkililerinden Ahmet Tahir'in bombalı saldırı ile öldürülmesine ilişkin açıklama yaptı.

Büyükelçi Bilgiç, "Irak Türkmen Cephesi’nin Güvenlik Dairesi eski sorumlularından Ahmet Tahir’in bugün (3 Mart) Kerkük’te uğradığı suikast sonucu hayatını kaybettiğini derin üzüntüyle öğrendik. Bu hain terör saldırısını kınıyoruz. Bu terör eylemi, Irak’ın kurucu ve asli unsuru olan Türkmenlerin huzuruna ve güvenliğine kastettiği gibi, Irak’ın istikrarını da hedef almaktadır. Irak makamlarının, saldırının faillerini ivedilikle tespit ederek yargı önüne çıkarmalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

ERŞAT SALİHİ: IRAK TÜRKLERİ BÖLGEDE SÜREKLİ TEDİRGİN!

Kerkük Milletvekili Erşat Salihi söz konusu suikast ile ilgili olay günü yaptığı açıklamada "Irak Türkmen Cephesi eski güvenlik amiri Ahmet Tahir’in şehadeti bizi derinden üzmüştür. Cephemizin kadrolarının teröristlerce hedef alınması, Irak Türklerinin bu bölgede rahat yaşayamadığının göstergesidir" dedi.

"SUİKASTI pkk YAPTI"

Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, suikastın ardından bir tepkiyi daha dile getirdi. Erşat Salihi 4 Mart'ta Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere dikkat çekti:

"Terör örgütü pkk ’nın Türkmeneli bölgemizde genel, Kerkük şehrimizde de özel olarak faaliyetleri giderek artıyor. Geçtiğimiz günlerde teröristbaşı Öcalan’ın fotoğrafı, Kerkük şehir merkezinde asıldı. Dün gerçekleşen suikast eyleminin arkasında pkk  terör örgütü bulunuyor.
Elimizde, terör örgütü pkk ’nın Kerkük’te gerçekleştirdiği eylemler hakkında istihbarat bilgileri var.

"KERKÜK'TEKİ SUİKASTA IRAK HÜKUMETİ SESSİZ KALDI!"

pkk’lıların Kerkük şehir merkezine rahatça girmesine yardımcı olan siyasi partiler bulunuyor. pkk , Sincar ve Mahmur’daki çekişmelerini Kerkük’e taşımak gayesindedir. Dün gerçekleşen alçak suikast eylemine, Irak hükumeti tamamen sessiz kalmıştır.
Irak hükumeti, kamuoyu önünde ciddi bir duruş sergilerse eğer, bu alçak saldırının failleri, bir haftanın içerisinde ortaya çıkar.

"IRAK HÜKUMETİ TÜRKMENLERİ KORUMAK ZORUNDADIR"

Her Türkmen vatandaşı, bu alçak teröristlerin hedefindedir. Irak hükumeti Türkmenleri korumak zorundadır. Dün gerçekleşen suikast saldırısının ardından sessiz kalmayacağız. Buna en sert şekilde cevap verebilecek güce sahibiz.
Türkmeneli, bizimdir. Kerkük, bizimdir.

"pkk  BÖLGEDEN DEF EDİLMELİDİR"

Erşat Salihi ayrıca "Terör örgütü pkk, bugün Türkmenleri katlediyorken, yarın da çocuklarımızı uyuşturucu ile zehirler. İnsanlık için tehlikeli olan bu örgütün, IŞİD’ten hiçbir farkı yoktur. pkk terör örgütü, bu bölgeden def edilmelidir." dedi.

Diğer yandan; Güney Azerbaycan'da kız öğrencilere yönelik "toplu zehirleme" skandaıl çığ gibi büyüyor. 1 Mart 2023'ten bu yana 448 azeri kız öğrenci zehirlendi.

Güney Azerbaycan'da kız öğrencilere yönelik skandal büyümeye devam ediyor. Güney Azerbaycan'da bugün 48 kız öğrenci daha zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. İran Humeyni Hastanesi'ne kaldırılan kız öğrencilerden birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

GÜNEY AZERBAYCAN'DA KIZ ÇOCUKLARI ZEHİRLENİYOR MU?

Konuya ilişkin, 1 Mart 2023 tarihinde ilk olarak Erdebil şehrinde 9 okulda 400 öğrencinin zehirlendiği belirtilmişti. Fars haber ajansına göre kız öğrencilerin zehirlenmesinden sonra 3 kişinin tutuklandığı duyuruldu.

İran İçişleri Bakanı Ahmad Vahidi ise söz konusu olayla ilgili kimsenin tutuklanmadığı ve olayla ilgili soruşturma yürütüldüğünü aktardı. Baskıcı İran rejiminin kız öğrencilerin okula gitmesine karşı olduğu biliniyor.

İran'da 30 Kasım 2022'den bu yana okullardaki toplu zehirlenme vakaları dikkati çekiyor. Kum, Loristan, Tahran, Erdebil, Kirmanşah, Simnan, Mazenderan, Çeharmahal ve Bahtiyari, Elburz, Kuzey Horasan, Zencan, Fars, Batı Azerbaycan, Huzistan ve Rezevi Horasan eyaletlerinde yaklaşık 100 günde, iki bini aşkın öğrencinin zehirlendiği belirtiliyor. Öğrencilerde, solunum sıkıntısı, mide bulantısı, baş ağrısı ve uzuvlarda uyuşma gibi belirtiler görülüyor.

Nedeni henüz net olarak açıklanmayan zehirlenme vakalarıyla ilgili çalışma yürüten Meclis Eğitim, Araştırma ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Alirıza Monadi Sefidan, 'Yapılan takip ve test sonuçlarına göre, okullarda kullanılan zehirde N2 (diazot) gazının bulunduğu tespit edildi.' açıklamasında bulunmuştu.

İran Eğitim ve Öğretim Bakan Yardımcısı Yunus Penahi ise 26 Şubat'ta düzenlediği basın toplantısında, öğrencilerin zehirlenmesinin kasıtlı olduğunu değerlendirdiklerini ifade ederek, 'Bazı kişilerin başta kız okulları olmak üzere tüm okulların kapatılmasını istediği tespit edildi.' demişti.

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, şüpheli zehirlenme olaylarını araştırmak üzere 1 Mart'ta İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi ve İstihbarat Bakanı İsmail Hatib ile Sağlık Bakanı Behram Aynullahi'yi görevlendirmişti.

Reisi 3 Mart’ta yaptığı açıklamada, zehirlenme vakalarını, 'düşmanın halkta korku ve umutsuzluk yaratma komplosu' olarak nitelendirmişti.

İran Eğitim Bakanı Yusuf Nuri ise devam eden zehirlenme vakalarıyla ilgili 5 Mart’ta yaptığı açıklamada 'Velilerin endişesini anlıyoruz ve özür diliyoruz. Konuyu ciddiyetle takip ediyoruz. Bir an önce konunun aydınlığa kavuşturulmasını bekliyoruz.' ifadelerini kullanmıştı.

Fars Polisi Güney Azerbaycanlı Öğrencinin Gözünü Çıkardı

İran'ın faşist molla rejimi, Güney Azerbaycan'daki baskı ve şiddetini sürdürüyor. Mahsa Amini'nin öldürülmesinin ardından İran ve Güney Azerbaycan'da yaşanan protestolara şiddetle müdahale eden, protestoculara saldıran Fars polisi, pek çok protestocuyu katletti.

Fars Polisi, Güney Azerbaycan Türkü Öğrencinin Gözünü Çıkardı

Fars polisi son olarak Güney Azerbaycanlı öğrenci Koser Eftikhari'nin gözünü çıkardı.

Güney Azerbaycanlı gazeteci Mesut Haray'ın haberine göre 12 Ekim 2022 günü Tahran Üniversitesi'nde düzenlenen protestoda yer alan Tebrizli Arap Dili ve Edebiyatı öğrencisi Koser Eftikhari, polislerin saldırısına uğradı. Genç kızı darp eden Fars polisi, gözünü çıkardı.

Güney Azerbaycan'da kız öğrencilere yönelik skandal gündem oldu