Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Mardin’de partisinin 1. Olağan İl Kurultayı’na katıldı. Vatan Partisine katılan Ethem Sancak’la birlikte kentte bir otelde düzenlenen kurultayda konuşan Perinçek, pkk’nın merkezine seslenerek kucaklaşma çağrısını yineledi.

“Buradan Kandil’e sesleniyoruz, Suriye’nin, Irak’ın kuzeyine sesleniyoruz. Elinizdeki ABD’nin size verdiği silahları bırakın. Kardeşinize kurşun sıkmayın. Elinizdeki ABD’den, İsrail’den aldığınız silahları kardeşlerim bırakın yere atın, Türkiye sizi kucaklamaya hazır. Amerikan silahıyla birbirimizi vurmayalım, kucaklaşalım, birleşelim.”

PERİNÇEK: NASIL DİNİMİZDE TÖVBE VAR…

Perinçek, partisinin ‘herkese kucak açtığını’ söyledi ve “Nasıl dinimizde tövbe var, Vatan Partisi’nde de tövbe var. Yanlış yapanları da partimize çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Geçen yıl bu günlerde (05 Kasım 2021 de) partisi'nin Malatya il kongresinde de Perinçek, "-Buradan Kandil'e sesleniyoruz, kardeşinize kurşun sıkmayın. Elinizdeki ABD'den, İsrail'den aldığınız silahları, kardeşlerim, bırakın yere atın, Türkiye sizi kucaklamaya hazır. Amerikan silahıyla birbirimizi vurmayalım, kucaklaşalım" ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye Perinçek'i iyi tanıyor. Perinçek'in 1980-1993 yılları arasında yayınladığı 2000'e Doğru ve Yüzyıl dergilerinin kapakları PKK'ye, gerillaya övgüler dizen kapak haberleriyle doludur.

Türk basını içinde PKK için, "gerilla", "Kürdistan", "şehitler" ifadelerini ilk kullanan Doğu Perinçek'in kurduğu 2000'e Doğru ve Yüzyıl dergileridir. 1990'lı yıllarda bölgede yükselen Kürt hareketi üzerinden pay kapmaya çalışan ve bunu yedeğine almak isteyen Perinçek, o dönemde Kürt halk savunucusu ve gerilla sempatizanıydı.
Sempatiden de öteye giden Perinçek, başında olduğu Sosyalist Parti'nin Kürt sorununa yönelik çözüm önerisinde Eylül 1991 tarihinde açıkça Kürtlerin kendi kaderini tayin hakkından, Kürtçe'nin ikinci resmi dil olmasından, Kürtlerin kendi bayrağı ve marşı olmasından, Kürt ve Türklerin iki ayrı federal devletten oluşması gerektiğinden söz ediyordu.

2000'e Doğru dergisinin 15 Eylül 1991 tarihli ve 29. sayısının kapak haberi, " Kürt Sorununa Çözüm, Demokratik Federal Emekçi Cumhuriyeti" başlığıyla çıkmıştı. Doğu Perinçek tarafından yazılan 15 maddeden oluşan çözüm önerilerinde bırakın Kürt halkının demokratik haklarının tanınması, Kürtlerin Türkiye'den ayrılması için referandum yapılması, açıkça bağımsız bir Kürdistan'ın kurulmasından söz ediliyordu. Bugün "federasyon", "Kürdistan" kelimeleri yüzünden parti başkanları, belediye başkanları, milletvekilleri hakkında soruşturma ve davalar açılırken, Perinçek 1991 yılında Kürt sorununa çözüm için ve oluşturulacak iki ayrı federel devletin yönetimi konusunda şunları savunuyordu:

Sosyalist Parti'nin (Şimdiki Vatan Partisi aynı görüşte mi?) Kürt Sorununun Çözümü:

1- Kürt milleti, kendi kaderini tayin hakkına kayıtsız şartsız sahiptir. Eğer isterse ayrı bir devlet kurabilir.
Emekçilerin çıkarı, tam hak eşitliği ve özgürlük temelinde, gönüllü birliği gerçekleştirmededir. Ayrılma hakkı gönüllü birliğin her zaman vaz geçilmez koşuludur.
2- Birlikte veya ayrı yaşamak milletlerin özgür iradelerine bağlıdır. Bu özgür iradenin ortaya konabilmesi için, Kürt illerinde referandum yapılmalıdır. Referandumda ayrılmayı savunanlar da özgürce propaganda yapabilmelidir.
3- Bugünkü tarihsel koşullarda, iki milletin emekçilerinin yararına olan çözüm, iki federe devletin eşit olarak katıldığı, demokratik federal bir cumhuriyettir.
4- Federal Halk Meclisi iki meclisten oluşur; Temsilciler Meclisi ve Milletler Meclisi. Yasalar her iki mecliste çoğunluk kararıyla kabul edilir. Meclislerden birinin reddettiği yasa yürürlüğe girmez.
5- Her federe devlette azınlıkların çoğunlukta olduğu ilçe ve illerde halk isterse bölgesel özerklik uygulanır.
6- Federal Anayasa, iki milletin ortak anayasasıdır. Her iki milletin ayrı ayrı çoğunluğu tarafından referandumla kabul edilerek yürürlüğe girer.
7- Federal Cumhuriyet'in bayrağı ve marşı, Türklerin ve Kürtlerin ortak bayrakları ve marşlarıdır. Ayrıca her federe devletin kendi bayrağı ve marşı vardır. Federasyonun ismi tek bir millete dayandırılmazı.
8- Yurt savunması, savaş ve barış sorunları, uluslararası ilişkilerde temsil, anlaşmaları yapmak, federal organların yetkisindedir.
9- Her federe devlet, yabancı devletlerle ticari ve kültürel alanlarda doğrudan ilişkiler kurabilir, konsolosluklar açabilir.
10- Her yönetim kadamesinde iktidar, bütünüyle halk meclislerinde ve bu meclislere karşı sorumludur. Bu yönetim sistemi dışında, merkezi idarenin atadığı valilikler, kaymakamlıklar, emniyet ve jandarma örgütü kaldırılır. Yerel güvenlik örgütleri, yerel meclislere sorumlu olan yerel yönetimlerin emrindedir.
11- Ulusal ve toplumsal gelişme yanında kardeşliğin de önünde engel oluşturan toprak ağalığı, aşiret reisliği ve her türlü ortaçağ ilişkisi ortadan kaldırılır.
12- Her milletin, milli ve dini azınlıkların, dillerini ve kültürlerini geliştirme, siyasal çalışma ve örgütlenme hakları ve özgürlükleri güvence altındadır.
13- Resmi dil Türkçe ve Kürtçedir. Her federe cumhuriyette kendi dili esastır. Federal organların kararları iki dilde yazılır. İlkokuldan üniversiteye kadar ve bütün kültür kurumlarında, her iki dilden eğitim, araştırma, basın, yayın, radyo, televizyor vb. iletişim olanakları gerçekleştirilir.
14- Kürt milletinin demokratik kültürü, bugüne kadar uygulanan baskılara son verilmesi sayesinde özgürce serpilme olanaklarına kavuşur.
15- Bütün iktidar organları, toplum hayatında ve millletler arasında sorunları zor kullanarak çözen ve şiddeti kutsayan eski kültürün bütün temelleriyle tasfiyesi ve halk içinde barışçı, insana saygılı ve şiddeti hor gören enternasyonalist bir emekçi kültürünün yayılması için çalışır.
Doğu Perinçek 1991 yılı Eylül'ünde bunları savunurken, hemen ardından yapılan Genel Seçimler öncesinde partisinin sloganlarını da şöyle belirlemişti: "Kürt halkına karşı özel savaşa son", "Botan'ın insansızlaştırılmasına hayır, ayağa kalk", "Sansürlere, sürgünlere, özel time, koruculuğa hayır" "Kürt milletinin kendi kaderini tayin hakkı tanınsın", "İşçi-Botan elele, demokratik devrime..."

Eski İşçi (Şimdi VATAN) Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in, pkk tarafınan serbest bırakılan 8 asker için, "Keşke serbest bırakılmasalardı. Ailelerine tabutları gelseydi daha çok sevinirdim" demesi, onun  açık niyetini belli ederken, yıllarca başında olduğu haftalık haber dergilerinde yazdıkları yada manşete çıkardıkları ise iki yüzlü politikasını ortaya koyuyor.

cç. doğu perinçek pkk ele başına İstiklal Marşımızı tersten okuttururken. p...

İşte Doğu Perinçek'in, "PKK mecliste", "Askerler tabut içinde ailelerine teslim edilseydi sevinirdim" diyen Perinçek'in çıkardığı 2000"e Doğru dergisinin bazı kapak haberlerinin başlığı:

"Cudi Dağı'nda Kimyasal Silah mı? (23 Temmuz 1989 - Sayı: 30)
"2000'e Doğru Cudi Dağı'nda. PKK Ordulaşıyor (6 Ağustos 1989 - Sayı: 32)
"Gerilla Barınmasın Diye Ordu Orman Yakıyor. (3 Eylül 1989 - Sayı: 36)
"Gerillalar Albay'ın Kapısındaki Nöbetçiyi Dağa Kaldırdı. (1 Nisan 1990 - Sayı: 14)
"İşte Türkiye'deki PKK Kampları. (12 Mayıs1991- Sayı: 11)
"PKK'nin Kıskaç Harekatı. (16 Haziran 1991 - Sayı:16)
"Hizbullah Çevik Kuvvet Merkezi'nde Eğitiliyor. (16 Şubat 1992 - Sayı: 7)
"Apo'nun Bahar Politikaları. 15 Mart 1992 - Sayı:11)
"Bahar Operasyonu Başladı. (22 Mart 1992 - Sayı:12)
"Karar Kürt Halkının: Referandum. (23 Ağustos 1992 - Sayı:34)

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimse farklı heveslere kapılmasın Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimse farklı heveslere kapılmasın