14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanı seçimi ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için çalışmalara başlandı. Bu kapsamda siyasi partilerde bir yandan seçim hazırlıkları sürerken bir yandan da milletvekili aday belirleme süreci devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi Milletvekili adaylarının belirlenmesi için İl Başkanlıklarına "Merkez YoklamaGenelgesi" gönderdi. 

Genelgede Milletvekili Adayları belirlenirken, "Merkez Yoklaması Yöntemi" yapılacağı bir kez daha belirtilirken, "Örgütlerimizin görüşlerinin alınması" ifadesinin "Eğilim yoklaması" şeklinde anlaşılmaması gerektiği ve kesinlikle sandık kurulmaması istendi. 

Gönderilen genelgede yer alan ''İlçe örgütü, Kadın Kolları ve Gençlik kollarının görüşünün alınması'' ifadesi dikkat çekti.

Başkan Yalçın öğrencilerin tiyatro gösterisini izledi Başkan Yalçın öğrencilerin tiyatro gösterisini izledi

TÜM SİYASİ PARTİLERE EŞİT MESAFEDE OLMAK, HABERCİLİK ETİĞİ ADINA VAZGEÇİLMEZ BİR DÜSTUR OLMAKLA BİRLİKTE; "HALİL İBRAHİM SOFRASINI BÜYÜTMEYE ÇALIŞMAK" HEDEFİ'NİN PARTİ İÇİ DEMOKRASİDE DE SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR HEDEF OLMASI KONUSUNUN TAKİPÇİSİ OLMANINDA HABERCİLİK ETİĞİNİN AYRILMAZ BİR PARÇASI OLDUĞUNUN DA FARKINDAYIZ, KAMUOYU ADINA TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ...

İŞTE İL ÖRGÜTLERİNE GÖNDERİLEN GENELGE

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı imzalı, il başkanlıklarına gönderilen genelgede şu ifadeler yer aldı...

20 Mart'ta askıya çıkarılan seçmen listelerini kontrol etmek için bugün son gün. Listeler, e-devlet üzerinden sorgu yapılarak veya muhtarlıklarda incelenebiliyor.

Seçmenler, kendisinin, yakınlarının ve aynı binada oturan diğer seçmenlerin bilgilerini görebiliyor. Olası itirazlar ve adres değişikliği işlemleri için süre mesai bitiminde doluyor. Adres değişikliği beyanlarını henüz yapmayan depremzede seçmenler de gün sonuna kadar beyanda bulunmak zorunda. 
 
YSK SEÇMEN KAYDI SORGULAMA 

Seçmen kaydı sorgulama için YSK sitesine T.C. kimlik numaranızı girmeniz gerekiyor. Açılan sayfada bilgileriniz ve hanenize kayıtlı olanların bilgileri çıkıyor. 
Eğer seçmen listesi sorgulamasında isminiz çıkmazsa düzeltme ve yerleşim yeri adresi değiştirmek isteyenlerin nüfus müdürlüklerine şahsen başvurmanız gerekiyor. 

E-DEVLET SEÇMEN KAYDI SORGULAMA 

Seçmen kaydı sorgulamak için e-Devlet Kapısı http://www.turkiye.gov.tr adresine girerek, sayfanın üst kısmında bulunan “Giriş Yap” bağlantısına tıklayın. 
Daha sonra ana sayfada bulunan arama kutucuğuna da Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama yazarak sisteme erişebilirsiniz.Kimlik Doğrulama Yöntemine tıklayıp ekranda çıkan yönergeleri takip ederek sisteme giriş yapabilirsiniz.Sisteme eriştikten sonra açılan ekranda yurt içi seçmen kütüğündeki bilgileriniz yer alacaktır.