Babacan Fox TV'nin canlı yayınında kurucular kurulunda 90 kişinin yer alacağını söyledi. Kurucular Kurulu listesi gece yarısı sosyal medyaya sızdı. Listede 15 Temmuz'da aktif görevde olan bir korgeneral ile Ülkü Ocakları'nın kurucu Genel Başkanı da var. Ali Babacan'ın Partisinin Adı Belli Oldu: DEVA Partisi

Gece yarısı Ali Babacan'ın Kurucular Kurulu listesi olduğu iddia edilen bir liste sosyal medyaya sızdı. Listede mevcut milletvekillerinden sadece AK Parti'den istifa eden Mustafa Yeneroğlu'nun ismi var.

Ali Babacan'ın partisinin kurucular kurulu listesi olarak sosyal medyaya düşen listede en dikkat çeken isim ise 15 Temmuz darbe girişim sırasında Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı olan emekli Korgeneral Mehmet Şanver. Şanver'in listede yer alması dikkat çekici bulundu.

Babacan'ın listesindeki bir diğer dikkat çeken isim ise, gazeteci Fehmi Koru'nun diplomat kardeşi Naci Koru oldu. Koru, uzun süre büyükelçilik görevinde bulunmuştu. Fehmi Koru'nun köşe yazmayı bırakacağını açıklaması da "Koru Babacan'ın partisinde yer alacak" iddialarına neden olmuştu.

Ali Babacan'ın kurucular kurulunda yer alan bir diğer isim ise Ülkü Ocakları kurucu Genel Başkanı Ramiz Ongun oldu. Ramiz Ongun, Devlet Bahçeli'ye karşı genel başkanlık yarışına girmiş ancak kaybetmişti. 

Ali Babacan'ın Kurucular Kurulu Listesinden Sızanlar ONGUN HABER Farkıyla

ARŞİVDEN...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kuzenine ait bir haber sitesinde, Ali Babacan'ın, görevi bıraktıktan sonra Dünya Bankası Grubu (WBG) eski başkanı Robert Bruce Zoellick'e mektup yazarak iş istediği iddia edildi.

AKP'de "Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcılığı, Dışişleri Bakanlığı ve Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı gibi görevlerde bulunan Ali Babacan'ın, görevi bıraktıktan sonra Dünya Bankası Grubu (WBG) eski başkanı Robert Bruce Zoellick'e mektup yazarak iş istediği iddia edildi.

Ali Babacan'ın gönderdiği mektup, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kuzeni Cengiz Er'in sahibi olduğu superhaber.tv sitesinde yayımlandı. Söz konusu haberin, Abdullah Gül'ün, Ali Babacan'ın da içinde bulunduğu bazı AKP'lilerle "yeni parti kuracağı" iddiasının ardından servis edilmesi de dikkat çekici bulundu.

"ATTIĞI MAİLİ ELE GEÇİRDİK"

"Babacan'ın kariyerindeki bu sonu çok daha önceden gördüğü ve iş başvuruları yapmaya aylar öncesinden başladığı ortaya çıktı." denilen haberde, "Ali Babacan'ın 1 Kasım seçimlerinden önce Ağustos ayında Dünya Bankası Grubu (WBG) eski başkanı Robert Bruce Zoellick'e (Babacan'ın hitabıyla Bob)'a attığı maili Superhaber ele geçirdi." denilmesi dikkat çekti.

Habere göre Babacan mektubunda, hükümetteki 13 yıllık görevinin sona erdiğini belirterek "Dışişleri Bakanı, AB Bakanı, Hazine Bakanı görevlerim sırasında seninle tanışma ve birlikte çalışma fırsatı bulduğum için çok mutluyum. Bütün bu süreçte bana gösterdiğin nazik arkadaşlık ve işbirliği için sana tüm kalbimle şükranlarımı belirtmek isterim. Seninle gelecekte yine karşılaşmayı dört gözle bekleyeceğim." dedi.

Mektubu aldığı tarihte, Bilgi Üniversitesi'nin de sahibi olan Laureate Uluslararası Üniversiteler Ağı (Laureate International Universities)'nda bağımsız direktör olarak çalışan Zoellick ise bu mektubu Laureate'in CEO'su Douglas L. Becker ile paylaştığı belirtildi.

Babacan'ı, Becker’a öneren Zoellick, eski Başbakan Yardımcısı'nın iyi bir "rektör" olabileceğini belirtti. 

- İşte Babacan'ın o "iş başvurusu" mektubu;

"Sevgili Bob,

Türk hükümetlerindeki 13 yıllık görev yaptıktan sonra, bu hafta sonu görevimden ayrılıyorum.

Dışişleri Bakanı, AB Bakanı, Hazine Bakanı görevlerim sırasında seninle tanışma ve birlikte çalışma fırsatı bulduğum için çok mutluyum.

Bütün bu süreçte bana gösterdiğin nazik arkadaşlık ve işbirliği için sana tüm kalbimle şükranlarımı belirtmek isterim. Seninle gelecekte yine kaşılaşmayı dört gözle bekleyeceğim.

Bu fırsattan istifade başarı ve mutluluk dileklerimi iletmek isterim."

Argıncık'ın kaderi Kazım Yücel'le değişecek Argıncık'ın kaderi Kazım Yücel'le değişecek

1(950).jpg

Zoellick'in Laureate CEO'suna mektubu;

"Sevgili Doug,

Laureate’in Türkiye’deki okulu ile ilgili konuşmamıza binaen sana Ali Babacan’dan aldığım aşağıdaki notu iletmek istedim. Gördüğün gibi 13 yıl boyunca üst düzeyi ekonomik görevlerde bulunmuş dünyada ve Türkiye’de çok saygın bir kişidir. Kibar, akıllı, prensipli ve düşünceli bir insandır. Senin ihtiyaçlarına bağlı olarak Ali Babacan Türkiye’de Laureate ile çalışmak için gerek Mütevelli Heyetinde gerekse Rektör olarak mükemmel biri olabilir. 

Geleceğe dair planlarını bilmiyorum ancak daha fazlasını öğrenebilirim. Bu sadece ham bir fikir fakat sana iletmek istedim."

"VATANDAŞLIK'TAN DA ÇIK ALİ BABACAN"

Aynı haberi bugün sayfasına taşıyan Yeni Söz gazetesi ise Ali Babacan'a sert tepki göstererek "Vatandaşlıktan da çık Ali Babacan" başlığını kullandı. 
va.gif

Kaynak:Yeniçağ: Ali Babacan'ın arşivini açtılar  https://www.yenicaggazetesi.com.tr/ali-babacanin-arsivini-actilar-151998h.htm

Kaynak: Twitter https://twitter.com/54sevgilk/status/1159416481391755264