Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan ATEŞ dün Ankara Çankaya’daki bir apartmandan çıktığı sırada motosikletli saldırganın açtığı ateşle şehit edilmişti.

BirGün'den Timur SOYKAN'ın haberine göre Şehit Sinan ATEŞ’in katil zanlısının 23 yaşındaki Emrecan Ç. olduğu iddia edildi. Ancak soruşturma kapsamında gözaltına alınan Emrecan Ç. daha sonra serbest bırakıldı. Emrecan Ç.'nin serbest bırakılmasının ardından Timur SOYKAN sosyal medya hesabından bir açıklama yayımladı. Soykan şu ifadeleri kullandı:

"Sinan ATEŞ'in katil zanlısı olarak Emrecan Ç. gözaltına alınmıştı. Serbest bırakıldı.Saldırıda kullanılan motosiklet benzerliği nedeniyle gözaltına alınmış ve bağlantısı tespit edilememiş. Bu nedenle haberi geri çekiyoruz ve yeni gelişmelerle yayınlayacağız."

Sinan Ateş'in katil zanlısı denmişti: Benzerlik nedeniyle gözaltına alındığı ortaya çıktı - Resim : 1

Motosikletteki diğer saldırganın kimliği henüz belirlenemedi. İki zanlıyı yakalama çalışmaları devam ediyor. Şehit Sinan ATEŞ’e 5 kurşun isabet ettiği belirlendi. Bir kurşun çene altı boyun, bir kurşun karın, 2 kurşun sağ bacak ve bir kurşun sol bacağına isabet etti,yanındaki arkadaşı Selman BOZKURT, sırtından vuruldu ve kurşun sağ omzundan çıktı. 

Resim

Şehit Sinan ATEŞ’in cenazesi, sabah saatlerinde Bursa’ya getirildi. Mezarlıklar Müdürlüğü’ndeki işlemlerin tamamlanmasının ardından,Osmangazi ilçesi Başaran Mahallesi’ndeki baba evinde helallik alındı.

Ateş’in yakınları ve arkadaşlarının ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü. Burada yapılan duanın ardından Ateş’in cenazesi Bursa Ulu Cami’ye götürüldü.

ENGİNYURT: HAİNCE PUSU

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekilli Cemal ENGİNYURT sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan ATEŞ kardeşim, Hain ve kahpece bir pusuyla şehit edilmiştir. Katillerin Allah belasını versin. Ruhu şad, Mekanı Cennet olsun inşallah” dedi.

“FAİLLERİ DERHAL VE MUTLAKA ORTAYA ÇIKARILMALI”

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad ZORLU, sosyal medya hesabından taziye mesajı paylaştı. ZORLU, “Hain bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı, akademisyen Doç. Dr. Sinan ATEŞ'in şehadet haberini büyük bir üzüntüyle öğrendik. Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyoruz. Bu menfur saldırının failleri derhal ve mutlaka ortaya çıkarılmalıdır” ifadelerini kullandı.

2020'DE ÜLKÜ OCAKLARI GENEL BAŞKANLIĞI'NDAN İSTİFA ETTİ

Şehit Sinan ATEŞ, 2019 yılında Devlet BAHÇELİ’nin talimatıyla Ülkü Ocakları Genel Başkanı olmuştu. 2 Nisan 2020’de ise Devlet BAHÇELİ’nin isteğiyle genel başkanlıktan istifa etmişti. Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü’nde akademisyen olarak görev yapıyordu.

Sinan Ateş, Şşehit edilmesinden bir gün önce İYİ Parti’nin kuruluş sürecinde Meral AKŞENER’den yana tavır alan Mahmut KORKMAZ ve İbrahim SUNGUR ile çekilen bir fotoğrafını paylaşmıştı. Bu paylaşımdan sonra İYİ Parti’ye yakınlaştığı iddiaları üzerine Sinan ATEŞ “Yine ülkücülere ve MHP’lilere itibar suikastı peşindeler. Bizim tavrımız da duruşumuz da nettir. Yetiştiğimiz Ocak Ülkü Ocakları, partimiz MHP’dir” açıklaması yapmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU

klç-7

6 Askerimiz Daha Şehit Oldu 6 Askerimiz Daha Şehit Oldu

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit ÖZDAĞ

özdağ -10

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet DAVUTOĞLU:
Ankara’da silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı akademisyen Sinan Ateş’e Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Fail veya failler bir an önce yakalanmalı, cinayet akıllarda hiçbir soruya yer bırakmayacak şekilde aydınlatılmalıdır.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel KARAMOLLAOĞLU:
Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntü ve endişeyle öğrendim. Sinan Ateş'e Allah'tan rahmet, ailesine ve camiasına sabır ve başsağlığı diliyor; saldırının tüm yönleriyle aydınlatılmasını temenni ediyorum.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin UYSAL:
Siyasal iklimin zehirlenmeye çalışıldığı böyle bir dönemde menfur bir silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ülkü Ocakları E. Genel Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş’e Allah’tan rahmet diliyorum. Başta ailesi olmak üzere tüm yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin EKMEN:
Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş'e Allah'tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyorum. Ankara’nın göbeğinde sokakta bir infaz gerçekleşiyor. Ne MHP, ne de Ak Parti’den kınama değil, başsağlığı dileği bile yok. Maktulün kimliğine bakınca bu durum tek kelime ile KORKUNÇ!

CHP Grup Başkanvekili Özgür ÖZEL:
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in silahlı saldırıda yaşamını yitirdiğini büyük üzüntü ve endişeyle öğrendim. Sinan Ateş'e Allah'tan rahmet, ailesine ve camiasına başsağlığı diliyorum. Saldırının arka planının bir an önce açığa çıkmasını temenni ediyorum.

CHP Grup Başkanvekili Engin ÖZKOÇ:
Uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş'e Allah'tan rahmet, ailesine ve camiasına sabır ve başsağlığı diliyorum. Başkentin merkezinde işlenen bu cinayet tüm yönleriyle aydınlatılmalıdır.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İNCE

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş’e Allah’tan rahmet diliyorum. Ankara’nın göbeğinde gerçekleştirilen bu cinayet bir an önce aydınlatılmalıdır.” çağrısında bulundu.

Eski MHP Milletvekili ve Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Sinan OĞAN da Sinan Ateş etiketiyle şu sitem dolu paylaşımı yaptı:

“Bugün yollanıyorken bir gurbete yeniden, Belki bir kişi bile gelmeyecektir bize. Bir kemiğin ardında saatlerce yol giden İtler bile gülecek kimsesizliğimize. #SinanAteş

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk ÖZDAĞ:
1-Bu ülkenin başkentinin orta yerinde bir insan öldürüldü. Bu kişi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı idi. Aynı zamanda bir akademisyendi. Ve ayrıca Ülkü Ocakları eski genel başkanı idi. Bu iktidar döneminde siyasetçilere ve de özellikle muhalif siyasetçilere iki yol bırakıldı:
2-Ya suikaste/saldırıya uğrayıp öleceksiniz ya da itibar suikastlerine düçar bırakılıp tutuklanacaksınız, cezaevlerine atılacaksınız. Bu cinayetin gerçek fail ve azmettiricilerinin de tıpkı diğer saldırı ve cinayetler gibi üzerine gidilmeyeceğini biliyoruz, maalesef!
3-Şimdi iktidara desem ki bu cinayeti ortaya çıkarmak devletin namus ve haysiyet meselesidir. Biliyoruz ki kulaklarının üstüne yatacaklar ve bir iki tetikçiyi yakalayıp çözdük ya diyecekler. Biz gelince çözeceğiz. Katledilen Sinan Ateş’e rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Ankara Belediye Başkanı Mansur YAVAŞ:

Sinan Ateş için taziye mesajı yayınlayan siyasiler kimler?- Habererk,  Güncel Son Dakika Haberleri

Büyük Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin BAŞ:
Uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sn. Sinan Ateş’e Allah’tan rahmet, sevenlerine ve yakınlarına sabırlar dilerim.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal ENGİNYURT:
Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş kardeşim, Hain ve kahpece bir pusuyla şehit edilmiştir. Katillerin Allah belasını versin. Ruhu şad, Mekanı Cennet olsun inşallah.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih ERBAKAN

İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU:
Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in katilleri ve arkasındaki ŞEREFSİZLER hemen yakalanmalı . KATİLLER BULUNSUN. HESAP SORULSUN. Babası 12 Eylül öncesi GAZİ olmuş bir VATAN evladı katledildi. Sonuna kadar takipçisi olacağız.

Eski MHP milletvekili Atilla KAYA:
Şerefsiz bir pusuda can veren, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş kardeşime Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine sabır diliyorum. Ülkücü camianın başı sağolsun!

MERSİN OLAYININ DEVAMI OLABİLİRMİ?

Ülkü Ocakları'nda 2019-2020 yılları arasında genel başkan olarak görev yapan Sinan Ateş bazı MHP’liler tarafından 'FETÖ'cülük' ve 'hizipçilikle' suçlanıyordu.

Sinan Ateş'e destek veren eski Mersin Ülkü Ocakları Başkanı olan Çağrı Ünel, Mart ayında bıçaklı saldırıya uğradı.

Çağrı Ünel’in kavgada silahını ateşlemesi sonucu Emrullah Kaplan adlı ülkücü hayatını kaybetmiş, üç kişi yaralanmıştı. Olay sonrası Çağrı Ünel 17 Mart’ta çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sinan Ateş’in bugün silahlı saldırıda hayatını kaybetmesi akıllara “Mersin olayının devamı mı?” sorusunu getirdi.

SİNAN ATEŞ KİMDİR?

Sinan Ateş, 1984 Balıkesir Dursunbey'de doğdu.. İlk orta ve lise öğrenimini Bursa’da tamamladı. 2002-2006 Lisans - Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 2007-2009 Yüksek Lisans - Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü 2010-2018 Doktora - Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü Bursa Ülkü Ocakları Ortaöğretimden yetişti. 2000-2002 Bursa Ülkü Ocaklarında Lise Başkanlığı 2002-2003 Gazi Eğitim Fakültesi Başkanlığı 2003-2004 Ankara Ülkü Ocakları Üniversiteler Masası Başkan Yardımcılığı 2005-2006 Ülkü Ocakları Genel Sekreter Yardımcılığı 2007’den bu yana MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman’ın danışmanlığı görevini yürütüyordu.

BABASI DA VURULMUŞTU

Sinan Ateş'in babasının da gençlik yıllarında silahlı saldırıya uğradığı ortaya çıktı.

VEFA...

Resim

sinanateş - Twitter Search / Twitter

sinan ateş tweet