KONYA E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan 55 hükümlü ile tutuklunun Covid-19 testlerinin pozitif çıktığı açıklandı. Hastaneye sevk edilen 55 hükümlü ve tutuklunun, sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki bazı tutuklu ve hükümlülerde koronavirüs görüldüğü iddiaları üzerine basın açıklaması yapılması gereği duyulduğu belirtilerek, şöyle denildi:

"Adalet Bakanlığı'mızın, Sağlık Bakanlığımızın ve Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda Covid-19 salgınına karşı, Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda  alınan tedbirler titizlikle uygulanmaktadır. Cezaevine giriş ve çıkışlar zorunluluk dışında sınırlandırılmış olup, ilk kabullerde 14 gün kuralına hassasiyetle uyulmaktadır. Tutuklu ve hükümlülerin dışarıyla temasını kesmek amacıyla cezaevi personelimiz izole edilmiştir. Alınan tüm tedbirlere rağmen Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bir hükümlünün koronavirüs belirtileri göstermesi üzerine İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde filyasyon çalışması yapılmıştır. Bağlantılı koğuşlarda yapılan testlerde 55 hükümlü ve tutuklunun Covid-19 testi pozitif çıkmıştır. Hastaneye sevkleri gerçekleştirilen 55 kişinin genel sağlık durumları iyidir."

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül korona virüsü salgınından dört ayrı cezaevinde 120 tutuklu ve hükümlünün etkilendiğini açıkladı. Gül, yargıda koronavirüs önlemleri ile ilgili “Duruşmaların ertelendiği tarih 15 Haziran’a kadar uzatılmıştır. 15 Haziran olarak belirlenen tarih duruma göre daha öne çekilebilir” dedi.

Adalet Bakanı, adliyelerde yoğunluğu yüzde 95 oranında azalttıklarını belirterek, “Her türlü hijyen malzemeleri düzenli ve bedelsiz verilmektedir” diye konuştu.

Duruşmaların ertelendiği tarihle ilgili açıklama yapan Gül, “Korona virüsü salgınının gidişatına göre bu süre öne çekilebilir. Bizim için bu dönemin kahramanları infaz koruma memurlarıdır. Cezaevine gelen kişilerin ilk muayenesi yapılmakta, hastalık belirtisi olmadığında 14 gün karantinaya alınmaktadır” ifadesini kullandı.

İLGİNÇ GÖRÜNTÜLER İLE SOSYAL MEDYA AĞLARINDA YER ALAN KONYA E TİPİ KAPALI CEZAEVİ ( Cezaevi 1.Müdürü - Konya Açık Cezaevi Eski 2.Müdürü-  Orhan GÖKÇEK VE KONYA AÇIK CEZAEVİ HAKKINDA YASAYA UYGUN GÖZLEMLERİMİZ DEVAM EDECEK.

Zincir Markette Zincirleme SKANDAL! Zincir Markette Zincirleme SKANDAL!

İLGİNÇ DEDİK İŞTE İSPATI: https://tr.foursquare.com/v/konya-e-tipi-kapal%C4%B1-cezaevi/4e65d82a483bd9a975c2fb7b (TIKLAYIN)

Türkiye’deki cezaevleri, 2013 yılından bu yana giderek kalabalıklaşıyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı rakamlara göre, 2018 yılında cezaevlerindeki kişilerin sayısı bir önceki yıla göre yüzde 14 artarak 264 bin 842 oldu.