Patiswiss Çikolata, CEO’su E.A.Y.T’nun bir müşteriyle sosyal medyada yaşadığı tartışma sonrası Türkiye gündemine oturdu.

T.....lu’nun, müşterinin küflü ürün şikayetini sosyal medyada alaya alması ve ardından tehditkar ifadeler kullanması, sosyal medya kullanıcılarının büyük tepkisini çekti.

Bu tepkiler üzerine CEO, özür dileyerek yapılan paylaşımı sildi, ancak olaylar büyümeye devam etti ve T.....lu istifa etmek zorunda kaldı.

ZİNCİR MARKETLER ÜRÜNLERİ KALDIRDI
Karar’da yer alan habere göre; olay, ürünlerin Migros ve Carrefour gibi büyük market zincirleri tarafından raflardan kaldırılmasıyla daha da büyüdü. Fakat marka ile ilgili sorunlar sadece kötü iletişimle sınırlı kalmadı. Patiswiss markasının adındaki ‘Swiss’ ifadesi, ürünlerin İsviçre çikolatası izlenimi uyandırırken, firmanın Türkiye’de kurulduğu ve işletildiği bilgisi kamuoyunu şaşırttı.

İSVİÇRE MERKEZLİ PATİSWİSS AG’DEN AÇIKLAMA GELDİ
İsviçre merkezli Patiswiss AG ise konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak, Ankara, Türkiye merkezli Patiswiss Çikolata ile herhangi bir iş ilişkisinin olmadığını duyurdu. Patiswiss AG, bugünkü açıklamasında, Patiswiss Çikolata’ya geçmişte marka koruma ihlalinden dava açmış olduğunu açıkladı.

Resim

‘MARKA KANUNU KAPSAMINDA YASAL İŞLEM BAŞLATMIŞTI’
İsviçreli şirket, “Patiswiss AG İsviçre’nin ticari marka korumasının ihlalleri birçok ülkede tescil edildiğinden, geçmişte birkaç kez Patiswiss Çikolata’ya karşı ticari marka kanunu kapsamında yasal işlem başlatmıştı” ifadelerini kullanarak, Türkiye merkezli şirketle aralarındaki hukuki süreçlere dikkat çekti.

NE OLMUŞTU?
Bir tüketici Patiswiss marka çikolataların küflendiğine ilişkin fotoğrafları paylaşarak, “Küflenmiş çikolataya ilk defa şahit oluyorum. Üstelik son tüketim tarihine daha var. Muhtemelen tedarik zinciri sürecinde muhafaza koşullarında bir sorun var” diye yazdı.

Paylaşımına Patiswiss’in CEO'su  E.A.Y.T’’nu da etiketledi. CEO, tüketiciyi sert ifadelerle hedef alırken avukatlarıyla da tehdit etti. CEO, tüketiciye, “Karşında biz ve dev MİGROS var” cevabını verdi.

Verdiği yanıt ve açıklamalarla gündeme oturan Patiswiss CEO’su E.A.Y.T  görevinden istifa etti.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan T.....lu, “Samimi özrümün bir yansıması olarak bugün itibarıyla Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimden ayrılıyorum” dedi.

Tunaoğlu şu ifadelerle istifasını açıkladı:

CEO E.A.Y.T' NUN KARİYER YOLCULUĞUNDAKİ KAFA KARIŞTIRAN AYRINTI

T24'ten Cengiz Anıl Bölükbaş'ın haberine göre, CEO E.A.Y.T'’nun özgeçmişinde, Hacettepe Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans programı mezunu olduğunu belirtmesi tartışma yarattı.

Üniversitesinin sitesinde yer alan bilgiye göre,CEO E.A.Y.T'’nun 2011 ile 2013 yılları arasında tamamladığını söylediği programın 2012-2013 eğitim-öğretim yılının bahar döneminde başladığı, programın ilk mezununu 2015 yılında verdiği anlaşıldı.

Patiswiss'in CEO'su CEO E.A.Y.T, Linkedin'den bir müşterinin Patiswiss olduğunu iddia ettiği küflü çikolata paylaşımının ardından tepki çeken birçok paylaşımda bulundu. Tüketiciye verdiği cevaplarda dilbilgisi üzerinden eleştirilen T.....lu, okuduğu kitapların videosunu paylaşmıştı. Son olarak T.....lu sosyal medya hesabından şirketin yönetim kurulu başkanlığından istifa ettiğini açıkladı.

E.A.Y.T'nun genç eşinden boşanıp, kendisinden 40 yaş büyük Karel Elektronik'in sahibi S. T. ile evliliği de olay olmuştu.  
 (Kaynak: https://www.patronlardunyasi.com/patiswiss-ceosu-elif-asli-yildiz-tunaoglu-gundemden-dusmuyor-bu-kez-evliligi-olay-oldu)

İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü TBMM'de! İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü TBMM'de!

'2011 YILINDA BAŞLADIM' DEDİĞİ PROGRAM 2012’DE BAŞLAMIŞ

Linkedin profiline göre 2005-2009 yılları arasında Başkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünü tamamlayan CEO E.A.Y.T, 2011-2013 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Endüstri Mühendisliği yüksek lisans programını tamamladı.

Ancak Hacettepe Üniversitesi’nin sitesinde yer alan bilgiye göre, Yıldız’ın 2013 yılında tamamlandığını söylediği program, 2012-2013 yılında başladı. Program ilk mezununu da 2015 yılında verdi.

PATISWISS NE KADAR VERGİ ÖDÜYOR?

Patiswiss şirketinin 2020 yılından beri ödediği vergi tutarı şu şekilde:

Patiswiss'in ödediği vergi ne kadar? Patiswiss şirketi kime ait?

Kaynak: (Haberler.com / Gündem)