İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü TBMM'de! İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü TBMM'de!
TBMM Adalet Komisyonu'ndan geçen 3. yargı paketi sayesinde 12 Eylül öncesinde gerçekleşen olaylardan hüküm giyip aflardan yararlanamayan ülkücüler serbest kalacak.





CEZAEVLERİNDE 30 YILI AŞKIN HÜKÜMLÜ SADECE ÜLKÜCÜLER KALMIŞTI

Komisyonda kabul edilen önergeye göre; 12 Eylül 1980'den önce işlenen suçlarda hangi kanunun lehe uygulanacağı, yeni TCK'daki hükümlere göre belirlenecek. Böylece, ayrı ayrı verilen cezalar teke indirilerek erken tahliyeler gündeme gelecek. Daha önce defalarca "yanlışlıkla"tahliye edilip yeniden cezaevine giren ve 1.5 yıl daha cezaevinde kalması gereken Kırcı da yasa yürürlüğe girdiğinde tahliye edilecek. Kendisi de 12 Eylül döneminde yurtdışına kaçan MHP Milletvekili Ali Uzunırmak, düzenlemenin "eski ülkücülere af" olarak yorumlanmasına tepki gösterdi, "O zaman örgüt suçu görülmediği için cezalar tek tek verildi. Büyük haksızlık oldu. Soldan mahkûm olanlar 10 yıl yatıp çıktı. Bizimkiler hâlâ içeride. Burada büyük bir haksızlık gideriliyor" dedi.
AK PARTİ,MHP'NİN İKTİDARKEN YAPAMADIĞINI YAPTI
Meclis komisyonunda kabul edilen 3. yargı paketi, bu mahkûmların suçları için ayrı ayrı yatmasını ortadan kaldıracak ve tahliye getirecek. MHP "Haksızlık vardı, bitti" diyor.

KCK'LI HÜKÜMLÜLER ÇIKTI-ÜLKÜCÜ HÜKÜMLÜLER HALA İÇERDEYDİ
Bu değişiklikle 12 Eylül öncesi cinayetlerden sorumlu ülkücüler serbest kalacak. Ülkücü mahkûmlar, cinayetleri "örgüt suçu"na sokulmadığından her suç için ayrı ceza almışlardı.

KİMLER ÇIKACAK
* Bünyamin Adanalı
* Muhsin Kahya
* Mahir Kavalcı
SÖZDE YANLIŞLIK TAHLİYELERİ 
* 1991 yılında Özal affından yararlanıp tahliye edilen ancak eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın Alevi dedesi paralel yapı ile mit arasındaki başmüzakereci  (yoldaşları silivride ölürken yargılandığı halde bir türlü cezaevine girmedi) itirazı üzerine her ceza için ayrı infaz uygulanması gereği tekrar içeri alınan mahkûmlardan bazıları şunlar:

* Haluk Kırcı:  8 Ekim 1978'de Ankara Bahçelievler'de Türkiye İşçi Partili 7 infaz etme suçuyla yargılandı.(hiç bir zaman ispat edilemeyen bir iddia)
1988'de her suçtan ayrı ayrı idama mahkûm oldu. 26 Nisan 1991'de Bursa Cezaevi'nden şartlı tahliye edildi, Alevi dedesi paralel yapı ile mit arasındaki başmüzakereci eski adalet bakanı Seyfi Oktay'ın ısrarlı itirazı üzerine  (yoldaşları silivride ölürken yargılandığı halde bir türlü cezaevine girmedi) her idamı ayrı hesaplanınca aranmaya başlandı.. 10 Ocak 1999'da yakalandı. 18 Mart 2004'te yine yanlışlıkla tahliye edildi, Ukrayna'da yakalandı. 28 Mayıs 2010'da tekrar tahliye oldu ancak 8 Şubat 2011'de yeniden tutuklandı.

* Muhsin Kahya: 12 Eylül öncesi Adana Emniyet Müdürü Cevat Yurdakul ile dönemin CHP Kayseri ve Antalya İl başkanlarının öldürülmesi olaylarına karışması iddasıyla tutuklandı. İki kez firar etti, ikincisinde bir yaralama olayına karıştığı Almanya'da yakalandı. 28 yıldır cezaevinde.

* Mahir Kavalcı: 12 Eylül öncesi ülkücü hareket içinde işlediği sözde suçlardan mahkûm oldu, şartlı tahliye edildi; 2004'te 'ruhsatsız silah'tan tutuklanınca infazı yandı. Tahliye tarihi 2019.

* Bünyamin Adanalı: Bahçelievler katliamında 7 genci öldürdüğü iddasıyla 7 kez idama mahkûm oldu. Halen cezaevinde.

HALIK KIRCI BURSA AÇIK CEZAEVİNDEN ÖZGÜRLÜĞE İŞTE BÖYLE ADIM ATTI (TAHLİYE ANI FOTOĞRAFLARI)