Batman’da askerleri taşıyan zırhlı araca terör örgütü mensupları tarafından yapılan ve 8 askerin şehit olması ile sonuçlanan saldırıda yaralanan Trabzonlu Uzman Çavuş Salih Akyüz’ün durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan ; Çok şükür durumu iyi. Tekrar yüce Rabbim şehitlerimize rahmet eylesin, şehadetlerini kabul eylesin. Yaralı askerimize de acil şifalar diliyorum..
Başkan Gümrükçüoğlu yaralı askerin ailenin isteğiyle birlikte GATA’ya sevk edileceğini belirtirken Batman Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Dr. Ercan Seven ile bir görüşme yaptı Baba Ahmet Akyüz’e de oğlunun durumuyla ilgili bilgi veren Başkan Gümrükçüoğlu “Muhammet kardeşimizi inşallah Allah ailesine ve milletimize bağışlayacak” dedi.
 
 
Terör saldırısının yaşanmasından itibaren süreci sıkı bir şekilde takip eden Başkan Gümrükçüoğlu bazı sosyal medya hesaplarında Uzman Çavuş Muhammet Salih Akyüz’ün şehit olduğu yönündeki haberlerin de gerçeği yansıtmadığını kaydetti. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “4 Ekim 2018 günü Batman’da görev yürütmekte olan asker evlatlarımıza yapılan hain kalleş pusuda patlayan bomba münasebetiyle sekiz evladımızın hayatını yitirip şahadete yürümelerini ve onların neticesinde başta yakınlarına olmak üzere tüm milletimize sabır temennilerimizi ilk dakikalardan itibaren söylemiştik. Şehit evlatlarımızın mekanı cennettir, Devletimiz askerlerimizi şehit eden hainlere yaptıklarının hesabını bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da soracaktır. Bu katillere gereken cezalar en ağır şekilde verilecektir. Bu asker evlatlarımızın içinde Trabzon Maçka Kuşçu Mahallesi’nden muhtarımız sayın Ahmet Akyüz’ün evladı olan uzman çavuşumuz Muhammet Salih Akyüz yaralı olarak tedavisine ilk dakikadan itibaren başlanmıştır. Saldırı olayının gerçekleşmesinden sonra Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde hekim arkadaşlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın yoğun gayreti yaşanmıştır. Başhekimimiz Genel Cerrah Operatör Doktor Sayın Ercan Sever’le devamlı telefon irtibatı ile birlikte nasıl bir tedavinin uygulandığını bir vazifemiz olarak takip ettik. İlk saatlerden itibaren yoğun bakıma alınan Uzman Çavuş evladımız Muhammet Salih Akyüz hem beyin cerrahisi hem ortopedi operatörleri meslektaşlarımız tarafından ameliyata alınmıştır. İlk ameliyatta göğüs bölgesi torakal bir ikinci vertabralardaki kırılmayı tedavi etmek için beyin cerrahisi uzman arkadaşlarımız ameliyata almışlar.O tedaviyle birlikte yine ardından batım bölgesine sızmış olan kanı temizlemişler ondan sonraki ikinci bir operasyonu da yine ortopedi uzmanı operatör doktorlarımız sürdürmüş ve onlarda parçalı bir kırık halindeki femur kırığını yine ameliyatla tedavi etmişler ve onunda parçalı kırığının vidalanması ve çivilenmesi ile birlikte operasyonlarını başarılı bir biçimde sonlandırmışlar. Bu süreçte Başhekimimize, ameliyatları yapan doktorlarımıza ve bütün doktorlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza şehrimiz adına Trabzon’umuz adına da şükranlarımızı sunuyoruz. Bu çerçevede yapılan ameliyatlar sonucunda durumunu takip ettiğimiz Uzman Çavvuş evladımız Muhammet Salih Akyüz yoğun bakıma alınmış Allah’a şükür 5 Ekim 2018 tarihi itibarı ile daha önce suni solunum yoluyla entübe edilmiş olan hastamız mekanik ventilatöre bağlı iken durumunun iyiye gitmesi neticesinde 5 Ekim itibarıyla suni solunumu çıkarılmış kendinden solunuma Allah a şükür başlamıştır. Askerimizin şuuru açıktır ve bu sabah itibarı ile de orda bulunan kardeşi kendisiyle birlikte yoğun bakımda görüştürülmüştür. Babası kardeşi ve yakınları da hastanenin misafirhanesinde misafir edilmektedir.
 
 
Şu an itibarıyla Uzman Çavuş evladımız tıbbı durumu gerektirmemekle birlikte tıbbi durumu düzeliyor ve iyiye gidiyor olmasıyla beraber genel tablosunun iyi olması ile beraber yakınlarının kendi talebi ve isteğiyle 5 Ekim 2018 saat 14.00 itibarı ile Gataya nakli konusundaki çalışmalar devam etmektedir. Askerimizin bütün tıbbi durumu budur. Allah’a hamd ediyoruz onun şehit olan arkadaşlarının mekanının cennet olduğunu biliyoruz.Büyük acımız ve üzüntümüzle birlikte Uzman Çavuş evladımızın sağlık durumunun iyiye doğru gitmiş olmasından ötürü Allah’a hamd ediyoruz en kısa zamanda sağlığına kavuşarak ailesiyle birlikte inşallah en yakın zamanda Trabzon’umuza gelmesini bekliyor ve dua ediyoruz” dedi.
 

Maden Faciası Sonrası  4 Gözaltı! Maden Faciası Sonrası 4 Gözaltı!