Emniyet'te  Dijital FETÖ Operasyonu 445 Polis Açığa Alındı! Emniyet'te Dijital FETÖ Operasyonu 445 Polis Açığa Alındı!
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'da 23 Aralık 2015 tarihinde 1 kişinin ölümüne ve 1 kişinin de yaralanmasına neden olan havan toplu saldırıyı TAK (kürdistan özgürlük şahinleri) adlı bir örgüt üstlendi.



PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı'nın haberine göre, örgüt "23 Aralık 2015 tarihinde İstanbul Sabiha GökçenHavalimanı'nda havan toplarıyla gerçekleşen saldırıyı teyrêbazên azadiya kurdistan (TAK) olarak üstleniyoruz" dedi.

TEHDİTLER SAVURDU
Örgüt açıklamasında 5 uçağa zarar verdiğini iddia etti ve tehditler savurdu. Örgüt, "Havan toplarıyla yapılan bu saldırı aynı zamanda yeni dönem eylemselliğimizin de başlangıcı olacaktır" dedi. Örgüt "savaşta hiç bir ahlaki kurala uymayan Erdoğan – AKP faşist diktatörlüğü ve onun işbirlikçileri kendi şehirlerinde de o kadar rahat yaşayamayacaklardır" ifadelerini kullandı.
TAK, Türkiye'ye seyahat edecek turistleri de "bundan sonra Türkiye'ye gelecek uluslararası havayolu şirketleri ve Türk vatandaşı olmayan yabancı turistlerin can güvenliğinden TAK olarak biz sorumlu olmayacağız" ifadeleriyle tehdit etti.
pkk 'NIN ŞEHİR EYLEMLERİNİ ÜSTLENMİŞLERDİ
Kürdistan Özgürlük Şahinleri adı verilen TAK, daha önce de PKK'nın şehir eylemlerini üstlenmesiyle gündeme gelmişti. Örgüt eylemleri genelde turistik bölgelerde yoğunlaşıyor. Muğla, İzmir, Antalya gibi şehirlerde yaptıları eylemler biliniyor. Bunun yanında çeşitli orman yangınları da örgüt tarafından üstlenildi. 16 Temmuz 2005'teKuşadası'nda bir otobüsün patlatılması sonucu 3'ü yabancı 20 kişi yaralandı. 5 Nisan2006'da Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul temsilciğine saldırı düzenlediler. 28 Ağustos 2006'da Marmaris'te ve Antalya'da saldırılar düzenlemiş ve bu saldırılarda çok sayıda kişi yaralanmış, 3 kişi hayatını kaybetmişti. Ayrıca Recep Tayyip Erdoğan'a suikast planlanıyla adını duyurmuşlardı.22 Haziran 2010 tarihinde gerçekleştirilen, İstanbul'un Halkalı ilçesinde askeri personel taşıyan otobüse uzaktan kumandalı bombayla gerçekleştirilen ve dört asker, bir sivilin öldürülmesiyle sonuçlanan eylemi üstlenmişlerdi. 31 Ekim 2010 tarihinde İstanbul Taksim'de 32 kişinin yaralanması olayını, olaydan 4 gün geçtikten sonra üstlenmişlerdi. 20 Eylül 2011 Ankara Kızılay'da 3 kişinin ölümüne 34 kişinin yaralanmasına yol açan bombalı saldırıyı 2 gün sonra üstlenmişlerdi.
SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI SALDIRISI NASIL GERÇEKLEŞTİ?
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na 23 Aralık'ta saat 02:05'te havan mermisi ile saldırı düzenlendi. Patlamada park halindeki bir uçağın kokpit camından giren şarapnel parçaları temizlik görevlisi 30 yaşındaki Zehra Yamaç ile 33 yaşındaki Canan Çelik Burgucu'ya isabet etti. 2 çocuk annesi Yamaç hayatını kaybedetti. Patlamada temizlik işçilerinin bulunduğu uçak ile park halinde bulunan 2 ayrı uçakta hasar meydana geldi. Saldırının havalimanının Kargo Terminali Bölümü tarafından gerçekleştirildiği, 3 ya da 4 havan mermisi atıldığı belirtildi.