Kamu Çalışanları İçin İdari İzin Kararı Kamu Çalışanları İçin İdari İzin Kararı
Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) başlattığı dershane dönüşüm sürecinde hezimete uğrayan, insan ve finans kaynağı kuruyan paralel yapı, akla ziyan taktiklere başvuruyor.




Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın velilere yaptığı 'Çocuklarınızı paralel okul ve yurtlarından alın' çağrısından sonra öğrenci bulamayan örgüt, eğitimde kamuflaj tekniğini devreye soktu.

Kendi dershaneleri dönüşemeyen FETÖ çetesi, dönüşüme hak kazanmış bağımsız küçük dershanelere gözünü dikti. Çete, bu dershaneleri devralarak paralele ait değilmiş gibi görünen okullarda faaliyete başladı. 

ÖĞRETMENLERİ İŞBAŞINDA
Kamuflaj taktiklerle öğrenci avına çıkan FETÖ, öğretmenlerini de bu okullara yerleştirdi. Kendi okullarındaki sistemi buralarda uygulamayabilmeyi hedefleyen örgütün planı kısa sürede deşifre oldu. Kripto dershaneleri fark eden MEB, bu kurumlara müfettiş göndererek inceleme başlattı.
İSİM DEĞİŞTİRİYORLAR
Paralel yapının taktiği bununla da sınırlı kalmadı. Örgüt, büyük illerde isim yapmış okulların dışında kalan dershanelerinin isimlerini değiştirme yoluna gitti. Edinilen bilgiye göre birçok okul bu kapsamda 'tabela' değişikliği için başvuruda bulundu.


Star