İran'da Art Arda Terör Saldırıları İran'da Art Arda Terör Saldırıları
2009-2010 yıllarında yürütülen ‘Tahşiyeciler grubuna yönelik’ soruşturmada ‘sahte delil üretmek' iddiasıyla yürütülen soruşturma tamamlandı.





Terör savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 15’I tutuklu 33 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi. İddianamade bir numaralı şüpheli olarak Gülen Cemaati lideri Fetullah Gülen yer aldı. İddianame de Gülen “Silahlı örgüt kurmak ve yönetmek” ile suçlanıyor.

İddianamade Samanyoyu TV yöneticisi Hidayet Karaca da şüpheli olarak yer aldı. Soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Hidayet Karaca da “silahla terör örgütüne üye’ olmak ile suçlanıyor.
Soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ile ilgili bölüm ise ayrıldı. Düzenlenen iddianamede Dumanlı yer almazken, Dumanlı hakkındaki soruşturmanın ayrılarak devam ettiği belirtildi.



64 müşteki ve mağdurun yer aldığı iddianamede eski polis müdürleri de yer aldı. Eski polis müdürleri Tufan Ergüder, Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün, Ömer Köse ve Mutlu Ekizoğlu gibi polis müdürleri ise ‘Silahlı terör örgütüne üye olma’ ‘iftira’ ve ‘resmi belgede sahtecilik’ ile suçlanıyor.



Savcılık tarafından hazırlanan iddianame bugün terörden sorumlu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı vekilliğine gönderildi. Başsavcı vekilliğinin onaylaması halinde  iddianame mahkemeye gönderilecek.
İddianamede şüpheliler, 2009-2010 yıllarında yürütülen ‘Tahşiyeciler grubuna yönelik’ soruşturmada ‘sahte delil üretmekle’ suçlanıyor.
2009- 2010 yılında yürütülen '’Taşhiyeciler'' soruşturması kapsamında rubun önde gelen ismi ''Molla Muhammet'' adıyla bilinen emekli imam Mehmet Doğan'ın arasında bulundu bazı isimlere dava açılıyor. Dava halen devam ediyor. Kumpas iddialarının ortaya çıkması üzerine sanıklar, kendilerine operasyon düzenleyen polisler hakkında şikayetçi oluyor. Şikayetin üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ‘Tahşiyeciler grubuna kumpas kurulduğu’ iddialarına ilişkin soruşturma başlattı. Polisleri şikayet eden Tahşiyeciler grubu üyeleri,’evlerinde bulunan bombaların polisler tarafından konduğunu’ iddia ediyor.