Fransa'da 27 yıldır sıva ustası olarak çalışan Afyonkarahisarlı Ali Dal, 30 Ekim 2014 tarihinde Diyarbakır'da eşi ile birlikte pazar alışverişi yaparken maskeli iki kişinin silahlı saldırısına uğrayarak şehit olan Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun eşine yeni yaptırdığı evini bağışladı.


EVİNİ ŞEHİT AİLESİNE BAĞIŞLADI
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun makamında bir araya gelen Aydoğdu ile Dal aileleri, duygusal anlar yaşadı. Vali Balkanlıoğlu, Ali Dal ve ailesine gösterdikleri örnek davranıştan dolayı teşekkür etti. Kendilerine ulaşan Dal'ın şehit Astsubay Necdet Aydoğdu'nun ailesinin evini televizyonda görmesi üzerine çok etkilendiğini dile getiren Balkanlıoğlu, Dal'ın Eskişehir'deki evini Aydoğdu'nun ailesine bağışlamak istediğini anlattı.


Seçim Yasakları Başladı! Seçim Yasakları Başladı!




Kendilerinin de Dal ailesini kente davet ettiklerini bildiren
Balkanlıoğlu, "Bizi kırmayıp geldiler. Böyle örnek davranışlar inşallah bizlere ve Türk milletine örnek olur. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.



GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Fransa'da 27 yıldır yaşayan üç çocuk babası Dal, gazetecilere açıklama yaptığı sırada gözyaşlarına hakim olamadı. Bir süre konuşmakta güçlük çeken Dal, şehidin evinin durumunu gördüğünde çok etkilendiğini söyledi.

"ŞEHİT BİZİM ŞEHİDİMİZ"
Zor günlerde birlik ve beraberlik sergilemenin önemli olduğunu vurgulayan Dal, şöyle konuştu:
"Şehidimizin cenazesinde evini gördüm, gerçekten çok duygulandım. Durulacak gibi değildi. Ailemle konuştum ve Eskişehir'deki evimizi bağışlamaya karar verdik. Zaten senede birkaç günlüğüne gelip kullanıyorduk. Şehit bizim şehidimiz, Allah bize yine verir. Önemli olan böyle zor günlerde birlik ve beraberlik sergilemek." Konuşmaların ardından Ali Dal, evin tapusunu şehit eşi Esra Aydoğdu'ya verdi. Bu sırada Aydoğdu'nun da gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Vali Balkanlıoğlu ise Ali Dal'a teşekkür plaketi sundu.