İsrail’de 1948’de kurulan Harsa adlı banyo armatürleri ve ekipmanları üreten şirket fabrikasını Türkiye’ye taşımaya karar verdi. 1949’dan beri Be'er Sheva kentinde faaliyet yürüten Harsa 115 işçisini de işten atma kararı aldı.

İsrail Basınından ibranice taradığımız ve çözümlediğimiz haberlere göre, işten çıkarma kararlarının 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda açıklanması ülkede tepkilere neden oldu. İsrail Genel İş Federasyonu, ülkede artan istihdam sıkıntısına taşınma kararının büyük darbe vuracağını açıkladı. Federasyon işçilerden kendilerine iletilen tebligatları kabul etmemelerini isterken fabrikanın kapatılmaması için girişimlerde bulunmaya başladı. Ancak Türkiye’de bir tesis kurduğu belirtilen şirket," 400 çalışanı olan Hamat Grubu'nun 3 fabrikası var. İsrail endüstrisine yatırım yapmaya ve büyümeye devam edeceğiz. Mevcut fabrikalar ve İsrail'de üretim "Harsa'nın Ar-Ge'si İsrail'den çalışmaya devam edecek" açıklamasını yaptı.

Hemet Yoav Golan tarafından kontrol edilen, Türkiye'de benzer bir tesis kurma yönündeki hareketleri desteklemeye devam ediyor, bu da İsrail’deki faaliyetleri değiştirebilecek veya azaltabilecek. Hamat Salı günü, Türkiye'nin batısındaki İzmir kentine yakın bir sıhhi tesisat fabrikası kurmak için şu anda şirketin tedarikçisi olan bir Türk firması ile görüşmelere başladığını bildirdi.

TÜRKİYEDEKİ FİRMA 2015 YILINDA KURULAN MCP ( MCP MANİSA SERAMİK ÜRÜNLERİ SAN. VE TİC. A. Ş. ) OLABİİR Mİ?

Link: http://nior-holdings.com/en/hamat-group/

MCP MANİSA SERAMİK ÜRÜNLERİ SAN. VE TİC. A. Ş. 

Manisa, Hamat Grubu ve bir Türk ( Ç........ Şirketler Gurubu olduğu tahmin edilen) ortak ile birlikte İzmir'deki Türkiye'deki sanayi parkta yaklaşık 30.000 metrekarelik bir alanda sıhhi tesisat üretimi için 2015 yılında,Halilbeyli OSB Mh. Nif Cad. No: 6 Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi Kemalpaşa / İZMİR adresinde  kuruldu. ( http://nior-holdings.com/en/contact/ )

HARSA YÖNETİM KURULU BAŞKANI YOAV GOLAN'IN MEKTUBU

NEDEN TÜRKİYE? NEDEN İZMİR? 

İsrail Haber kaynaklarına göre; "Ülke'nin güneyindeki Haresa tesisinin doğalgaza bağlantısı sürekli ertelenmekte o sebeple Gurubun önemli hissesini kontrol eden hissedarı,Hemet Yoav Golan tarafından koodine edilen, Türkiye'de benzer bir tesis kurma yönündeki hareketleri desteklemeye devam ediyor, bu da İsrail’deki faaliyetleri değiştirebilecek veya azaltabilecek. (Bu açıklama tatmin edici değil İsrailde yoldaki araçların lastiklerinden bile enerji elde ediliyor)

Projenin kurulması için yapılan hazırlıkların bir parçası olarak, Hamat yönetim kurulu, İzmir'den 40 km uzaklıktaki bir sanayi parkında 30 dunamlık arazi alımını 10 milyon NIS tutarında onayladı Şirket, tesis kurulmasının üretim maliyetlerini% 30-40 oranında düşürmesine izin vereceğini tahmin etti. İsrail ile ilgili olarak, dünya çapındaki diğer üreticilerle rekabet gücünü arttırmasına yardımcı olacak ve yeni pazarlara girip mevcut müşterilerine daha geniş bir ürün yelpazesi sunacaktır. şekline devam eden açıklama İsrail'in Akdeniz kentleri stratejisini genişlettiğinin izleri taşıyor.

LÜTFEN NOT ALIN :  ABD'nin Afganistan'ı işgal ve işgal etmesinin asıl nedeni, Türkmenistan'dan Pakistan'a trilyonlarca dolarlık İsrail gazı taşımak için tasarlanmış 1.080 mil uzunluğundaki bir doğalgaz boru hattını inşa etmek ve güvence altına almaktır.  ( http://www.whale.to/b/why_afghanistan.html ) ( https://www.abeldanger.org/natural-gas-production-in-levant-modern/) ( https://alterman47.org/2011/01/08/the-am47-point-of-elemental-air/ )


Yoav Golan'ın Türkiye ayağını koordine edeceği bilgisi alınan Hamat, beş faaliyet alanında faaliyet göstermekte: tuvaletler ve lavabolar ("Harsa"); “Hamat” markası altında metal musluk imalatı; Boru üretimi, plastik atık konteynerleri ("Lipsky"); Musluk ve aksesuar üretimi, musluk pazarlaması ve dağıtımı ile cam duş imalatı; Ürünlerin pazarlanması ve dağıtımı (Zucker-Minkin Şirketi). Gurup CEO'su Yigal Moran geçen Şubat ayında istifasını açıkladı. ( https://www.themarker.com/markets/1.2666659 )

HARSA ŞİRKETİ'NİNDE İÇİNDE OLDUĞU HAMAT GURUBU HAKKINDA https://pitchbook.com/profiles/company/58742-38 ) LİNKİ ÜZERİNDEN BİLGİ ALINABİLİR.

         

SADECE BİR ARMATÜR FABRİKASI GELMEYECEK, DİKKAT EDİN BU GRUBUN AJANDASINDA TÜRKMEN DOĞALGAZI İLE İLGİLİ STRATEJİK HAREKETLER VAR 

İki hafta önce gerçekleşen Herzliya Konferansı'nda, Hammat’ın CFO'su Saporta, "şirketin henüz gaz iletim altyapısına bağlı olmamasının şirket için yapısal bir dezavantaj yarattığını söyledi: “Rakiplerimiz doğal gaz, düşük ücret ve düşük belediye vergileriyle bağlantıya sahipler. “Bunun sonucu olarak, dünyanın başka bir yerinde bir fabrika açmayı düşünüyoruz” dedi." Gaz iletim şirketinin artık maliyetlerinin iki katına çıktığını keşfettikten sonra anlaşmayı yeniden açmakla ilgilendiğini belirtti.


İsrail’de geçen yıl kasım ayında gerçekleştirilen ve iki gün süren eylemlere katılan çimento işçileri, başkent Tel Aviv ile Kudüs arasındaki otoyolu trafiğe kapatmıştı. Ülkedeki çimento pazarının yüzde 60’ını tek başına üreten Nesher adlı firmanın yanı sıra Har-Tuv şirketi çalışanları da Türkiye karşıtı protestolara katılmıştı. Türkiye’ye verilen ithalat izninin firmalarını olumsuz etkilediğini söyleyen işçiler şirketlerin bu yüzden küçülmeye gittiğini açıklamıştı. Bu eylemlerin ardından geçtiğimiz günlerde Nesher’in Haifa’daki tesisini kapatmayı planladığı İsrail basınında gündeme gelmişti.

100 Yıldır Adak Adanan Türbe Boş Çıktı 100 Yıldır Adak Adanan Türbe Boş Çıktı