Antalya'da, Yeni Zelanda'da iki camiye düzenlenen terör saldırısını övdüğü iddiasıyla gözaltına alınan "Ekşi Sözlük" yazarı tutuklandı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki Nur ve Linwood camilerine cuma namazı sırasında düzenlenen ve 49 kişinin şehit olduğu terör saldırısını övdüğü öne sürülen "Ekşi Sözlük" yazarı tutuklandı.Terör saldırısını övenler arasından başka kullanıcıların da olduğu görüldü.
İşte Söz Konusu O Ahlaksız ve Şerefsiz Paylaşımlar:

Ekşi Sözlük'te terör saldırısının hemen ardından açılan "Yeni Zelanda'da camiye saldırı" isimli başlığa yazı yazan, Mukemmeligindayanilmazhafifligi rumuzlu kullanıcı, "Videoyu izlerken keşke Türkiye'ye gelip bu cuma günü camiileri temizlese diye iç geçirdim" diyerek bu katliama destek vermişti.

Ekşi Sözlük, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki şahsi hesabından terör saldırısını öven kullanıcısının hesabının nefret söylemi sebebiyle kapatıldığını açıklamıştı.

Ahlaksız Provokatör Alanya'da Yakalandı
İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yapılan çalışmada şüpheli A.A'nın Antalya'nın Alanya ilçesinde olduğu tespit edildi.
Alanya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alınan zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Emniyet Genel Müdürlüğün'den Açıklama
Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Yeni Zelanda'da cuma namazı için toplanan Müslümanlara yönelik terör saldırısında 49 kişinin şehit olduğu, onlarcasının yaralandığı anımsatıldı.
Bazı ulusal basın yayın organları ve sosyal medyada "mukemmeligindayanilmazhafifligi" rumuzlu kullanıcının paylaşımıyla ilgili açıklama yapılmasına gerek duyulduğu bildirildi.
Söz konusu kullanıcının, Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan A.A. olduğu ve ikamet ettiği adreste gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, zanlının çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı kaydedildi.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Türk Polis Teşkilatı olarak bu ve benzeri konularda halkı kin, nefret ve düşmanlığa tahrik eden, toplum içinde ayrışmaya yönelik nefret söylemleriyle paylaşımlarda bulunan şahıslarla ülke seviyesinde mücadelemizi yasal sınırlar içindeki görev, yetki ve sorumluluklarımıza bağlı kalarak bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da tavizsiz şekilde sürdürmeye devam edeceğiz.
Yeni Zelanda'da cuma namazı sırasında gerçekleşen insanlık dışı terör saldırısını kınıyor, hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz."
Sayın Savcılar Bu Bir İhbardır; O Alçak Yalnız Değil

Terör saldırısını öven ve Türkiye'de de olmasını isteyen Ekşi Sözlük kullanıcının yalnız olmadığı görüldü. Başka hesapların da terör saldırısına destek olduğu, Türkiye'deki Müslümanların temizlenmesi gerektiğini ve hatta Hz. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) ve Hz. Allah'a hakaretler edecek kadar alçak ifadelerde bulunduğu görüldü. 

İşte O Ahlaksız Kullanıcıların Alçak İfadeleri:

 

 

EKŞİ SÖZLÜK AHLAKSIZLARIN KENDİLERİNİ PAZARLAMASINA ARACILIK YAPTI İDDİASI

Her fırsatta kullanıcılarına Müslümanlara saldırı fırsatı veren site dün yayınladığı 'ekşi sözlük tek gecelik ilişki ilanı' gündem başlığı ile bir kez daha kirli yüzünü gösterdi. Başlık altında sitenin bazı ahlaksız kullanıcıları, ilan vererek resmen kendilerini pazarladı. Bu skandal ile site, şehvet peşinde her türlü ahlaksızlığı meşru gören erkek ve kadınların kendilerini pazarlamasına aracılık yapmış oldu.

Ekşi Sözlük Yazarları'nın Marifetlerinden Birkaçı

Peygamberimiz hakkında akıl almaz ifitira ve hakaretlerin yazıldığı Ekşisözlük sitesinde dün akşam açılan Hz. Muhammed başlıklı sayfada yapılan yorumlar tepkiyle karşılandı.

Geçtiğimiz aylarda da benzer haberlerle gündeme gelen Ekşiszölük sitesi, Haber7.com’un yaptığı haberlerve artan tepkiler sonrası o sayfalardan bazılarını kaldırmıştı..

Ancak iğrençlik dün gece açılan yeni bir sayfayla daha da ileri gitti. Özellikle perşembeyi cumaya bağlayan gecenin seçilmesi de dikkatlerden kaçmıyor.

KEMAL KILIÇDAROĞLU SİTEYİ ÖVMÜŞ VE ÖDÜL VERMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Temmuz’da İstanbul’da Ekşi Sözlük yazarlarıyla bir araya gelmiş ve Ekşi Sözlük’ün kurucusu Sedat Kapanoğlu’na gezi olayları sonrası gaz maskesi ve bir de teşekkür sertifikası hediye etmişti.

İşte bu gece açılan başlık ve gelen iğrenç yorumlardan bazıları:

*bugün yaşasaydı kendisine bir teşhis konması için hastaneye götürülürdü.

*bugün ortaya çıkan sahte peygamberlerden ne gibi bir farkı olduğunu anlayamadığım şahıs. söylentilerden ve bir takım yazılı metinlerden yola çıkarak adına can alan insanların olmasını hep ateistliğimin temel noktası olarak almışımdır. amerikada doğsa umurlarında olmayacak bu şahsa müslüman bir ailede doğdukları için körü körüne tapan insanlar ise ikinci önemli nedenimdir. sorgulayan insanın kabul edemeyeceği bir otoriteye sahiptir, günümüzde bile. başarılı olduğunu reddetmek aptallık olur.

Geceyi Aydınlatmada TSK Gibi Ol... Geceyi Aydınlatmada TSK Gibi Ol...

*bugün ve buralarda yaşasaydı 5-10 dakikalığına emniyette misafir olurdu, ifadesi alınır gönderilirdi. aynı anda birkaç küçük kız çocuğu tahrik suçundan ceza alırdı.

*bugün yaşasaydı CHP’ye oy verirdi.

*kendisinden sonra ki zamanlari modern olan bu dunyada 14/15 yasinda ki kizlar podyuma cikip sergilenmekteler.eminim kendilerine cok sefkatli davraniyorlardir modern zaman insanlari podyum arkasinda.

*inananların, tüm zamanların peygamberi olduğunu iddia ettikleri kişi. modern dünya da bile 14-15 yaşındaki kıza halleden 50 kusur yaşındaki adamlar hoş görülmez, dışlanır.

*bugün yaşasaydı kuran imzalardı. “muhammed’den sevgilerle.”

(HABER 7)

Ekşi Sözlük internet sitesinde, Aleviler ve Osmanlı başlığı altında yapılan yorumlara tepki gösteren bir kişiye, ‘Osmanlı soyundan gelenleri aşağıladığı’ gerekçesiyle iddianame düzenlenerek dava açıldı.
Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, Volkan Y., Ekşi Sözlük’te “Alevilerin sürekli Osmanlı’ya saldırması” konu başlığı altında yazılanlara tepki amacıyla, “İte bak hele. Naifce ecdadıma sövmeyinmiş. Ahaha ezik it” yazdı.
Bunun üzerine Kocaeli’ne bağlı Karamürsel Cumhuriyet Başsavcılığı, Volkan Y. hakkında resen soruşturma başlattı ve “halkı aşağılama” suçundan cezalandırma talebiyle dava açıldı.
İddianamade, Volkan Y.’nin bu paylaşımı ile “Osmanlı soyunlan gelenleri kastettiği”, böylece atılı suçu işlediği yönünde yeterli şüphenin bulunduğu ifade edildi. Volkan Y., Bakırköy 22. Asliye Ceza Mahkemesi’nde talimatla ifade verdi.
Y’nin avukatı Efkan Bolaç, “Osmanlı dönemi çoktan bitmiş, Cumhuriyet dönemindeyiz. Cumhuriyet savcısı herhalde Diriliş dizisini çok seyretti” dedi.(savcıya bak savcıya...)
Ekşi Sözlük HDP’nin Alternatif Yayın Organı Mı?
İnternet kullanıcılarının çok yakından bildiği Eski Sahibi Devrimci Olduğunu Söylediği Halde Soluksuz ABD'ye Kaçan Ekşi Sözlük’te Neler oluyor? Sözlüğün yöneticisi HDP’li Önder ile neyi görüşüyordu?

Sözlüğün önemini keşfeden ilk partiler, TKP, ÖDP gibi sosyalist partilerdi diyebiliriz. öarjinallikte sınır tanımayan, toplumda kendine yer bulamayan bu partiler, sözlük yazarı üyeleri sayesinde seslerini Türkiye’nin en çok tıklanan yerli sitesinde yüzbinlerce kişiye ulaştırabiliyorlardı. Başterörist Fethullah Gülen’in çağrısıyla FETÖ üyeleri sözlük üyelikleri alarak sosyal medyada görünürlük elde etmişler ve bu alternatif ancak erişim ağı geniş medya alanını verimli bir şekilde kullanmışlardı.

Bu sürecin zirvesi, şüphesiz CHP’nin yurtdışındaki AMA (Ask me a question, bana bir soru sor) uygulamalarına benzer bir kampanya yapıp, sözlük yazarlarıyla Kemal Kılıçdaroğlu’nu bir araya getirmesiyle görüldü.  Daha önce Kılıçdaroğlu ile yüz yüze görüşme kampanyaları yapan CHP, çevrimiçi olarak onlarca sözlük yazarının sorularını Genel Başkan düzeyinde yanıtlayarak yaratıcı bir işe imza attı. Bu kampanya, daha az başarıyla, Anadolu Partisi ve Emine Ülker Tarhan tarafından da düzenlendi.

Fırat News gibi PKK ile ilişkilendirilen internet siteleri Türkiye’de genellikle yasaklı. Ekşi Sözlük, milyonlarca “tık” alan, hergün binlerce entry girilen, Türkiye’nin en çok tıklanan yerli siteleri sıralamasında her zaman ilk üçte yer alan büyük bir mecra. Ayrıca kullanıcıların içerik üretiyor olması, bir ajanda dahilinde burada propaganda yapmak isteyen örgütlerin rağbet göstermesine yol açıyor.

Ayrıca HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder’e sözlükte hesap açılması, Başak Purut ve Sedat Kapanoğlu’nun Sırrı Süreyya Önder ile fotoğrafları, PKK propagandası yaparak yasal olarak suç işleyen hesaplar uçurulmazken bunları ifade edip ortaya çıkaranların sistematik bir şekilde kovularak sözlükte barındırılmaması şüpheleri arttırıyor.

En son gelişmelerden biri, “28 mayıs 2013 taksim gezi parkı direnişi” başlığına, HDP ve jiyan.org reklamı yapan @geziparkibildir twitter hesabının entegre edilmesi. Sözlükte normalde böyle bir uygulama yok, sözlük yönetiminin 1500 sayfalık on binlerce entry içeren bu başlığa böyle  bir hesabı entegre etmesi HDP’nin alternatif medya alanı olarak konumlandığının bir diğer göstergesi.

Sözlük, bu durumu dillendiren, hiç değilse tartışılmasını isteyenlere ve onların sunduğu delillere şeffaf ve net bir açıklama yapmak yerine, onları susturarak meseleyi örtbas etmek istiyor. Ancak bu kadar etkin ve yaygın bir mecranın PKK ve HDP propaganda alanı haline dönüşmesi, Türkiye için ciddi bir tehdit arz ediyor. Popüler kültür paylaşımları, mizahi entryler ve diğer “havuçlar” nedeniyle sözlüğe gelen internet kullanıcıları, burada PKK ve HDP ajitasyonuyla karşılaşıyor ve normalde hiç erişemeyeceği kitlelere ulaşan PKK ve HDP bundan kazanç sağlıyor.

HAKİM VE SAVCILARA İHBARIMIZDIR, BİR ÇOK PROVOKATİF OLAYIN ALTINDA İMZALARI BULUNDUĞUNA İNANDIĞIMIZ VE ARTIK KENDİLERİNİ  MERCEK ALTINA ALACAĞIMIZ EKŞİ SÖZLÜK'ÜN KAPATILIP, YAZARLARI'NIN DA CEZALANDIRILMASI YASAL BİR GEREKLİLİK HALİNE GELMİŞTİR, BUNU TARİH'E NOT DÜŞÜYORUZ...