Yıllık enflasyon oranı sonrası memur ve emeklilerin alacağı zam oranı belli olmuştu.Yayınlanan yeni genelge ile memur ve işçilerin hakları belli oldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı kamu çalışanlarının mali ve sosyal haklarıyla ilgili bilgiler ile tazminattan asgari ücrete artış oranlarını içeren genelgeyi yayınladı. Genelgede kıdem tazminatı tavan ücreti, brüt asgari ücret ve kamu personelinin tavan ücretleriyle ilgili bilgiler de yer aldı.

Bakan Lütfi Elvan imzasıyla yayınlanan genelgede 2021 kıdem tazminatı tavan ücretinde kesin rakam duyuruldu.1 Temmuz-31 Aralık için 7 bin 117,17 lira olarak uygulanan kıdem tazminatında yeni rakam belli oldu. İşçinin her bir yıllık çalışma süresi karşılığında bir brüt ve giydirilmiş maaşı olarak hesaplanan kıdem tazminatı 7638,96 TL olarak belirlendi. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı kamu çalışanlarının mali ve sosyal haklarıyla ilgili bilgiler ile tazminattan asgari ücrete artış oranlarını içeren genelgeyi yayınladı. Genelgede kıdem tazminatı tavan ücreti, brüt asgari ücret ve kamu personelinin tavan ücretleriyle ilgili bilgiler de yer aldı. Kıdem tazminatı ile ilgili genelgede, "1/1/2021 tarihinden itibaren işçilere ödenecek kıdem tazminatının yıllık tavan tutarı 7.638,96 TL’dir. " ifadesi yer aldı. 

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan İmzasıyla Yayınlanan Yeni Genelge

100 TL'NİN 18 YILLIK ALIM GÜCÜ SERÜVENİ

Promosyon ve reklam sektörünün 'Promogift' beklentisi Promosyon ve reklam sektörünün 'Promogift' beklentisi