Ziraat Bankası yeni bir liste yayımlayarak 2023 için zaman aşımı uyarısında bulundu. Listede olan hesaplar için başvuru yapılmazsa bakiye sıfırlanacak.
Ziraat Bankası, hesaplarında paralarını unutan ya da yıllarca hiç kullanmayan müşterileri için bir liste yayımladı, tarih verdi.

Bankadan yapılan duyuruya göre 15 Haziran 2023’e kadar yapılmayan başvurular halinde listedeki kişilere ait hesaplarda yer alan bütün paralar sıfırlanacak. Parasını bankalarda unutan ve durumu zaman aşım süresinin ardından fark edenler içinse artık çok geç olacak.

Söz konusu tutarların TMSF’ye devredilmesi halinde, hak sahibi parasını istese de geri alamayacak.Bankanın açıklaması şu şekilde:

“5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62. maddesine göre bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak on yıl içinde aranmayanlar zamanaşımına tabidir.

01.11.2006 tarih ve 26333 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren “Mevduat ve Katılım Fonunun Kabulüne, Çekilmesine ve Zamanaşımına Uğrayan Mevduat, Katılım Fonu, Emanet ve Alacaklara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” in 8. maddesi gereğince bankaların, zamanaşımına uğrayan mevduat, emanet ve alacakların listesini şubat ayının başından itibaren kendi internet sitelerinde dört ay müddetle ilan etmesi gerekmektedir.

Zaman aşımına uğrayan hesaplar listesinde bilgileri yer alan müşterilerimizin en geç 15 Haziran 2023 tarihi mesai saati bitimine kadar hesaplarının bulunduğu şubeye geçerli kimlik belgeleri ile başvurmamaları halinde, zamanaşımına uğramış olan mevduat, emanet, hak ve alacakları yasa gereği Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilecektir. 2023 Yılı İçerisinde Zamanaşımına Uğrayacak Mevduat Hesapları ve Emanetler sorgulamasını yapmak isteyenler, Ziraat Bankası internet sitesi üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilirler.”

Açıklamada ayrıca vatandaşların da sorgulamaları gerçekleştirerek bankalara giderek ödemelerini alması gerektiği aksi takdirde ise ödemelerin yanacağı bildirildi.

"Zamanaşımına Uğrayan Varlıkların İadesi İçin Başvuru Şekli" hakkında detaylı bilgi için 2023 yılında zamanaşımına uğrayacak olan yatırım hesaplarını görebilmek içintıklayınız (26.08.2021 tarih, 31580 sayılı Resmi Gazete Madde 28)

Enerji alanındaki stratejik yatırımlara devam Enerji alanındaki stratejik yatırımlara devam

2023 yılında zamanaşımına uğrayacak olan yatırım hesaplarını görebilmek için 2022 yılında zamanaşımına uğrayacak olan yatırım hesaplarını görebilmek içintıklayınız 

Zamanaşımına uğrayacak hesapları görebilmek için 2023 Yılı İçerisinde Zamanaşımına Uğrayacak Mevduat Hesapları ve Emanet hesaplarını görebilmek içintıklayınız

ZAMANAŞIMINA UĞRAYACAK HESAPLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN