Ermenistan’ın bağımsızlık günü nedeniyle Kazakistan’ın başkenti Nursultan’da şehrin en yüksek binası Ermenistan bayrağı ve arması yansıtılarak laser gösterisi ile aydınlatıldı. Günün erken saatlerinde Kazakistan Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev, Bağımsızlık Günü münasebetiyle Başbakan Nikol Pashinyan'a tebrik mesajı gönderdi.

Başkan, "Sizin önderliğiniz altında gerçekleştirilen reformlar, Ermenistan'ın daha fazla gelişmesi ve ilerlemesi için sağlam bir zemin oluşturmanın yanı sıra iki ülkemiz arasında verimli işbirliği için yeni fırsatlar yaratıyor; Ortak çabalarımızın hem ikili ilişkilerde hem de Avrasya alanı içindeki ekonomik entegrasyon çerçevesinde Kazakistan ve Ermenistan arasında köklü dostluğun ve süregelen karşılıklı yarar sağlayan işbirliğinin güçlendirilmesine yardımcı olacağına inanıyorum” dedi.

“Ülkeniz egemenliğini güçlendiriyor, sürdürülebilir sosyo-ekonomik gelişimiyle övünüyor ve her yıl uluslararası konumunu güçlendiriyor. Nursultan Nazarbayev bu fırsatı değerlendirerek dostça Ermenistan'a dinamik bir gelişme ve refah diliyorum ;Kazakistan ile Ermenistan arasındaki karşılıklı anlayış temelinde ikili işbirliğinin geliştiğini görmekten memnunum. Önümüzdeki yıllarda güçleneceğinden eminim ”dedi. (Link: https://en.armradio.am/2020/09/21/armenian-flag-and-the-coat-of-arms-light-up-the-evening-in-nur-sultan/ )

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Berdimuhamedov Armen Sarkisyan'ı Bağımsızlık Günü'nde Kutladı

 Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguly Berdimuhamedov, Ermenistan'ın Bağımsızlık Günü münasebetiyle Cumhuriyet Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan'a tebrik mesajı gönderdi. Bu, Ermenistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dairesi Halkla İlişkiler Departmanı tarafından bildirildi.

"Türkmenistan ile Ermenistan Cumhuriyeti arasındaki geleneksel dostane ilişkiler eşitlik, karşılıklı saygı ve güven ilkelerine dayanmaktadır. Türkmenistan Cumhurbaşkanı'nın mesajında ​​" Siyasi, ticari, ekonomik, kültürel, insani ve diğer alanlarda kurulan çok yönlü işbirliğinin halklarımızın yararına daha da geliştirilip güçlendirileceğine inanıyorum ."dedi. Gurbanguly Berdimuhamedov, Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan'a sağlık ve mutluluk ve dost Ermenistan halkına barış, refah ve refah diledi.     (Link: https://newarmenia.am/%D5%A1%D5%B6%D5%AF%D5%A1%D5%AD%

D5%B8%D6%82%D5%A9%D5%B5%D5%A1%D5%B6-%D5%BF%D5%B8%D5%B6%D5%AB-%D5%A1

%D5%BC%D5%A9%D5%AB%D5%BE-%D5%A1%D6%80%D5%B4%D5%A5%D5%B6-%D5%BD%D5%A1%

D6%80%D5%A3%D5%BD%D5%B5%D5%A1/ )

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan’ın ve Ermeni Halkının Bağımsızlık Günü’nü Tebrik Etti

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Devlet Başkanı Ceenbekov, Ermenistan’ın Bağımsızlık Günü münasebetiyle Armen Sarkisyan’a kutlama mesajı gönderdi.

Ceenbekov’un tebrik mesajında, “Kırgızistan ve Ermenistan arasında çeşitli alanlarda ikili işbirliğinin geliştirilmesinin olumlu dinamiklerini, Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) ve diğer çok taraflı yapılarda ortaklığın yüksek verimliliğini kaydetmekten memnuniyet duyuyorum.

Ortak çabalarla, karşılıklı yarar sağlayan tüm Kırgız-Ermeni bağlarının, ülkelerimizin halklarının yararına daha da inşa edilmesini sağlayacağımızdan eminim.” ifadeleri kullanıldı.Sooronbay Ceenbekov, Ermeni mevkidaşı Armen Sarkisyan’a sağlık ve tükenmez enerji, Ermeni halkına barış ve huzur diledi.  

Karaman Semerkand Dergahında Olaylı Gece Karaman Semerkand Dergahında Olaylı Gece

( Link: http://tr.kabar.kg/news/cumhurba-kan-ceenbekovdan-ermenistana-ba-ms-zl-k-gunu-tebri-i/ )

Yanlı ve Yanlış Propoganda MateryallerindenTÜRK Düşmanlığı Fışkırıken...