Türkiye’deki sığınmacılarla ilgili çıkışlarıyla zaman zaman gündem olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, son olarak şehrin billboardlarına “Bolu Belediyesi’nden geçici sığınmacılara son çağrı” başlıklı Arapça ve Türkçe ilanlar astırdı.

Medeniyet Eğitime Verilen Değer İle Ölçülür Medeniyet Eğitime Verilen Değer İle Ölçülür

Katıldığı bir programda geçici sığınmacılar ile ilgili  önerilerini  ifade eden Tanju Özcan, Türkiye’deki Suriyeliler ile ilgili bir ‘devlet aklı’ oluşturulması gerektiğini söylemişti. 

KAMP KURULMASI GEREKİR
Özcan,  Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile masaya oturulması ve  ilk önce erkeklerin geri gönderilmesi gerektiğini belirterek,” Türkiye’nin her yerine dağılmış olan geçici sığınmacıları belli bir noktalara toplanılması gerekiyor. Kurulması gerekir” diyerek Geçici Sığınmacılar ile ilgili duruşunu net olarak göstermeye devam etmişti..

’11 YIL ÖNCE MİSAFİR OLARAK GELDİNİZ’
Söz konusu ilanlarda, “Geçici sığınmacılara sesleniyorum; 11 yıl önce ülkemize misafir olarak geldiğinizi söylediniz. Türk milleti de kıt kaynakları ile yılardır size sahip çıkıyor. Artık bu misafirlik fazla uzadı. Ülkemizdeki ekonomik buhranı görüyorsunuz. Gençlerimiz işsiz, aileler açlık sınırının altında yaşıyor. Bu şartlarda artık sizinle paylaşacak ekmeğimiz ve suyumuz kalmadı. Geldiğiniz gibi gitme zamanınız geldi. Artık istenmiyorsunuz, dönün ülkenize” ifadeleri kullanıldı.

‘TÜRKÇE DEFALARCA SÖYLEDİK, ANLAMADILAR’
Sosyal medya hesabından da ilanlarla ilgili bir paylaşım yapan Özcan “Türkçe defalarca yazdık söyledik. Anlamadılar. Bizde hem iktidarın hem istilacıların anlayacağı dilden yazdık. Yeter artık” dedi.

AFGAN GÖÇMENİNİN TEPKİSİ VE İDDİALARI 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan için 'şerefsiz' ifadesini kullanan  sarf eden ve Türk kızları için "Gece gündüze kadar göğüslerini göstererek para kazanan sizin gençleriniz değil mi? diyen ve Türkiye'deki kültürel yaşamı eleştirmek için "Google'a yaz, ne çıkıyor? Çıplak karılar çıkıyor. Bizim ülkemiz savaşla bozulmuşsa sizin ülkenizi kültürle bozmuşlar" ifadelerini kullanan Sunatullah Saadat isimli Afgan gencin çektiği video ile yaptığı açılamaların tamamı.