Azerbaycan ile Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'daki çatışmaları sürerken, İran’ın Azerbaycan Devletine karşı yaptığı ihanetin görüntüleri sızdı. Öte yandan geçtiğimiz günlerde İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, İran sınırından Ermenistan’a silah ve askeri malzeme taşındığı yönündeki iddiaları ise yalanlamıştı.Kayıtlar Yalanları Çürütüyor

Mal Bildiriminde Bulunmayan Adaylara Şüpheyle Bakılıyor Mal Bildiriminde Bulunmayan Adaylara Şüpheyle Bakılıyor

.Azerbaycan-Ermenistan sınır hattında gerginlik devam ederken, .İran’ın Ermenistan askeri araçlarına petrol gönderdiği ortaya çıktı. Görüntüleri, İran sınırları içerisindeki Güney Azerbaycan'da yaşayan Türkler paylaştı. 

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, İran Bender Anzeli Limanından, Culfa’ya yakın Norduz sınırına ve oradan Ermenistan’a geçen 50 tırlık konvoyda Rus zırhlı araçları bulunuyordu. Yaklaşık 200 TIR’ın da Ermenistan’a gitmek üzere beklemede olduğu ifade ediliyor. İran’ın Ermenistan’a götürülen silahlara rota olması bölgedeki Azerbaycan Türkleri tarafından protesto ediliyor.

Devam eden sevkiyatları kargo şirketlerini arayarak engellediklerini aktaran Güney Azerbaycan Milli Uyanış Hareketi (GAMOH) Genel Başkan Yardımcısı Elyar Türker, “İran Ermenistan’a Hazar kıyısından Rusya’dan gelenleri gönderiyorlardı. Biz bunları taşıyan şirketlere ulaşarak durumu anlattık. Eğer devam ederlerse önlerini keseceklerimizi bildirdik. İran Transit Astara ve Rizvan Dilşad Tarabar Astara şirketleri görüşmemizden sonra sevkiyatları bıraktılar. Ama Sangin Tarabar adlı şirket ile devam ediyorlar. Mavi brandalarla örtülü Rusya plakalı askeri araçların içerisine İran’ın silah yerleştirdiği duyumlarını aldık. Bu süreç içerisinde sevkiyatların önünü kesmek için sınırlara yürüyeceğiz. Dün itibariyle gösterilerimizi başlattık. Gösterilerimiz Tebriz, Tahran, Urmiye, Merend ve Culfa şehirlerinde devam edecek” dedi. İran resmi makamları ise görüntülere rağmen sevkiyat iddialarını yalanladı.