Akbelen Ormanları Kamulaştırma Kararı İptal Edildi Akbelen Ormanları Kamulaştırma Kararı İptal Edildi

Koronavirüs kısıtlamalarının ardından lokantacılık sektöründe gel-al modeline geçiş yemek sipariş sitelerinin komisyon oranlarıyla ilgili tartışmayı yeniden gündeme getirdi.

İstanbul Kadıköy'de The Candy Shop isimli mekanın işletmecisi Eylül Hanım, Twitter'dan Nevzat Aydın'a "Neden geç ödeme yapıyorsunuz?" tweeti attı. Bunun üzerine Aydın'dan, "Paralar her on beş günde bir kesilen fatura üzerine yatırılıyor. Bu ay bayrama ve 19'mayıs'a denk geldi" açıklaması geldi..

Sosyal medya üzerinden Yemeksepeti'nin kurumsal hesabını etiketleyeyen restoran sahibi, ''Bünyenizde çalışan restoranların ödemesini neden her ay geciktiriyorsunuz? yüzde 38 ve fazlası komisyonunuzu hemen alıyorsunuz. Müşteriden de ödemeyi hemen alıyorsunuz. Ama bizi paramızı alabilmek için yalvartıyorsunuz! Haram zıkkım olsun'' diyerek isyan etti.

'ÖDEMEYİ HİÇ BİR AY ZAMANINDA YAPMIYORSUNUZ'

Restoran sahibi, ''Joker açıyoruz. 45 TL tutar 25 TL’ye iniyor. Siz listeleme için 5.90 kesiyorsunuz. Üzerine komisyonunuz olan yüzde 34’ü alıyorsunuz. Ona rağmen biz ürünleri gönderiyoruz. Ama siz ayda 2 kere yapmayı vaadettiğiniz ödemeyi hiç bir ay zamanında yapmıyorsunuz. Bu ay dahil! Pandemide restoran olarak ayakta kalmaya,kira ve personel giderlerimizi halletmeye çalışıyoruz. Ürün tedariğine nakit para ile devam ediyoruz. Peki siz her yer kapalıyken paket servis ile gönderdiğimiz yemeklerin ücretini ödemezseniz biz nasıl devam edeceğiz'' diye sordu.   


'KENDİ KURYENİZİ KULLANIRSANIZ...'

Restoran sahibine sosyal medya hesabı üzerinden yanıt Yemeksepeti CEO'su Nevzat Aydın, ''Yemeksepeti’nin ortalama komisyonu yüzde 8 civarı. En yüksek komisyon ise yüzde 12. Kurye servisi hizmetini komisyonmuş gibi gösteriyorsunuz. Kendi kuryenizi kullanırsanız böyle bir sorun kalmaz, yüzde 10 komisyon verirsiniz. Paralar her onbeş günde bir kesilen fatura üzerine yatırılıyor. Bu ay bayrama ve 19 Mayıs’a denk gelinmesine rağmen yine beş iş günü içinde yatırılıyor. Tahminim Pazartesi hepsi ödenmiş olur" dedi.

'BUNLARIN HEPSİ BAHANE'

Ödeme çizelgesi paylaşan restoran sahibi, ''Tarihleri burada görebilirsiniz. Bugün ayın 22'si. Pazartesi 24'ü. 1 haftalık bir gecikme için bunların hepsi bahane ne yazık ki. renkli işaretlenen yerlerde de kesilen ücret sonrası alacağımı görebilirsiniz. Teşekkürler'' ifadelerine yer verdi.

Restoran sahibine cevap veren Aydın, ''Gecikme yok ki. Beş iş günü hanımefendi. Ayrıca o parayı da biz hemen almıyoruz, banka anlaşmasına göre 28-32 günde alıyoruz. Yani size önce ödemek yapmak için komisyon ödüyoruz'' dedi.

'BİZ O KADAR ZENGİN DEĞİLİZ'

Restoran sahibi genç kadın, Yemeksepeti'ni Getir ile kıyaslayınca, Aydın, "Biz o kadar zengin değiliz" açıklamasını yaptı.

 Online Market Servisleri Karşılaştırması (Getir,Glovo,Banabi,İstegelsin ve Migros Hemen)RAKAMLARLA KARŞILAŞTIRMA (2019-2020-2021)

YIL - 2019 

YIL - 2020

Getir'den sipariş vermek için minimum teslimat tutarınız 25 TL olması gerekmekte. Getir getirme ücreti olarak 3.5 TL almakta. 31 Ağustos 2020 tarihine kadar geçerli olan kampanya ile saat 18:00'e kadar getirme ücreti alınmamakta.

BanaBi'den sipariş vermek için en az 20 TL'lik alışveriş yapmanız gerekmekte. BanaBi 2.5 TL getirme ücreti almakta. Her 60 TL ve üzeri alışverişinizde ise getirme ücreti alınmamakta. BanaBi'ye Yemek Sepeti uygulaması içerisinden geçiş yapılabilmekte.

İlk siparişinizde her iki servis de getirme ücreti alınmamakta. Hem BanaBi hem de Getir pek çok farklı kampanya yapmaktalar. Kampanyaları takip ederek uygun fiyatlara ürünleri satın alabilme şansına sahip olabilirsiniz.

2020 Yılında en çok tercih edilen ürünlerin fiyatlarının karşılaştırılması.

Ürün Adı Getir Fiyatı BanaBi Fiyatı
Cornetto Classico dondurma 3.50 TL 3.80 TL
Magnum Classic dondurma 6 TL 6.50 TL
1 litre Coca Cola 5.35 TL 5.05 TL
1 litre Fanta 5.35 TL 4.55 TL
Ruffes Originals cips 7.75 TL 7.40 TL
Tadelle King Size çikolata 5.25 TL 5.70 TL

                                                                                                                                                                                                                                                                    Getir,İstegelsin,Migros Hemen ve Banabi Uygulamalarında Sipariş Süreci Kullanıcı Deneyimi için TIKLAYINIZ 

Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın’ın attığı tweet şirkete boykot olarak geri döndü