Boğaziçi Üniversitesi’nde ‘kayyım rektör istemiyoruz’ eylemlerine destek veren bazı öğrenciler Kabe fotoğrafına saygısızlığa tepki gösterince isim isim fişlenip hedef gösterildiler.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin iddiasına göre, rektör atanan Prof. Dr. Melih Bulu'yu protesto etmek için yapılan eylemde, yerde sergilenen Kabe resmi tepkilere yol açmıştı. Soruşturmaya konu olan 'Kabe' resminin yere serilmesine tepki gösteren üniversite öğrencilerinin, bir sosyal medya sitesindeki grup üzerinden fişlendiği ortaya çıktı.

Kabe resminin yere konulmasına sosyal medyada tepki gösteren Boğaziçi öğrencileri, içerisinde 15 bin Boğaziçi Üniversitesi mensubunun yer aldığı bir sosyal medya sitesindeki grup üzerinden isim isim fişlendiği belirlendi.

PROVOKASYONU BAKIN KİMLER TETİKLİYOR İZLEYİN

Kaynak: SoL Bakış YouTube Kanalı

Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü (BİSAK), yaptığı paylaşımda, Kabe resminin yerde sergilendiğini duyurmuştu.

Üzerinde bulundukları Coğrafyanın farkında olmayan,İçinde Yaşadıkları Toplumun Üst Değerleri ile sürekli alay ederek provokatif eylemlerle AK PARTİ ve CUMHUR İTTİFAKI iktidarını daha da sağlamlaştırmaya kararlı oldukları gözlenen, Fikir ve İnanç Özgürlüğünü kendi çıkarlarına ters düştüğü anda birden unutup kendi deyimleri ile "cadı avı"başlatan sözde özgürlükçü ve muhalif gurupların, yapılan fişleme listelerinde takip edilen öğrencilerin yanına; 'bulundu' ve 'BİSAK rt'ledi' şeklinde notlar düşüldü. Fişleme yapan grubun, değişik renklerle bu listeyi güncellediği iddia edildi.

İşte Fişleme Listesi ve Skandal Yazışmalar:

FİŞLENENLERE YAPTIRIM UYGULANMASI İSTENDİ

Fişlenen öğrencilerin isimleri iftiralarla birlikte üniversite akademisyenleri ile paylaşılmakta ve öğrencilerin okuldan atılması, disiplin cezası alması ve yurtdışı lisansüstü eğitim için gerekli olan akademik referansların engellenmesi gibi eğitim hayatlarını etkileyecek çeşitli yaptırımlar uygulanması istendiği öne sürüldü. Fişlenen öğrencilerin, ders içeriği paylaşmak için kurulan sosyal mecralardan dahi atıldığı iddia edildi.

HÂLBUKİ BAZILARI BOĞAZİÇİNDEKİ PROTESTOLARINA DESTEK VERMİŞLERDİ

Kendilerini, "Boğaziçi'nin Müslüman öğrencileri" olarak tanıtan grup, tartışmalara neden olan sanat sergisindeki resme de değindi.

"Eser, Müslümanlar açısından kırıcı ve incitici olsa da oluşan gerilim okulumuzda yıllardır korunan ve bizim de desteklediğimiz saygı, hoşgörü ve özgürlük ortamı çerçevesinde çözülmelidir" diyen grup, "Dolayısıyla bu gibi uyuşmazlıkların çözümünde şiddet, tehdit, linç ve cezalandırma yollarına başvurmak asla kabul edilemez. Hem İslam’ın bize öğrettiği hoşgörü hem de Boğaziçi’nin gelenekleri ışığında bu gibi sorunların iletişim yoluyla çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Yapılan açıklamada, "Bu süreçte esere dair rahatsızlığını dile getiren bizler ve diğer birçok Müslüman arkadaşımız herhangi bir ayrımcılığa, lince veya fişlenmeye maruz kalmadık" denirken, "Her ne sebeple olursa olsun hiçbir arkadaşımızın hedef gösterilmesini, gözaltına alınmasını, tutuklanmasını, dahası fiziksel ve psikolojik şiddete maruz bırakılmasını kesinlikle kabul etmiyoruz" diye belirtildi.

Melih Bulu’nun kullandığı dili de eleştiren grup, “Biz hem okulumuzda hem de ülkemizde kutuplaştırıcı dilin terk edilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Taleplerini de sıralayan grup, Melih Bulu'nun istifasını, demokratik seçimleri, tutuklanan ve gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını ve kampüs içerisindeki polis ablukasının kaldırılmasını istedi

İşte O Açıklama

"TEK TEK İFŞALANACAKLAR"

Sosyal medya hesaplarının altına "Hepinizin kim olduğunu biliyoruz. Hepinizi de teker teker ifşalayacağız" ve #cadıavıbaşlasın hastagi açan LGBT destekçisi grup belirli isimleri hedef gösterdi.

LGBT destekçisi ifşacı grubun "tek tek ifşalanacak hepsi kimse merak etmesin" şeklinde yazdıkları postlar Boğaziçi'nde organize bir ifşa kampanyası yürütüldüğü iddialarını gözler önüne serdi.

Kamuda Tasarruf İçin Özel Uçaklarla, Ailecek Ciddi Çalışma Yürütülüyor muş! Kamuda Tasarruf İçin Özel Uçaklarla, Ailecek Ciddi Çalışma Yürütülüyor muş!

Boğaziçi Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerin kurduğu BİSAK'ın terör örgütü olması gerektiğini söyleyen LGBT destekçisi ifşacı grup konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

BİSAK: FİŞLEMEYE KARŞI ARKADAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ

Konuyla ilgili açıklama yapan BİSAK, “Son günlerde mesnetsiz iddialar yönelterek üyelerimize ve arkadaşlarımıza karşı fişleme kampanyası başlatılmıştır. İftira atılarak insanların kariyerlerinin karartılmaya çalışılması asla kabul edilemez. Fişlemeye, karalamaya ve hakarete uğrayan arkadaşlarımızın yanındayız.” ifadelerine yer verdi.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞIYOR

Boğaziçi Üniversitesi'nde Kabe-i Muazzama'ya yapılan saygısızlığa sosyal medya üzerinden tepki gösteren Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, içerisinde 15 bin Boğaziçi Üniversitesi mensubunun yer aldığı bir sosyal medya sitesindeki grup üzerinden liste tutularak isim isim fişlendiğinin ortaya çıkmasının ardından sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü. Twitter'da trend topic olan #KabeyiSavunanFişleniyor etiketine binlerce tweet atıldı.

medya-muhtari-margianale.jpg

SÜREÇ NASIL BAŞLAMIŞTI?

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından rektör atanan Melih Bulu'yu protesto etmek için, sergi düzenleneceğini duyurarak resim ve heykel gibi sanat eserlerinin sergiye gönderilmesi çağrısında bulundu.

22 Ocak'ta Türkiye'nin farklı bölgelerinden dayanışma için gönderilen baskılı ve dijital eserlerle bir sergi düzenledi. Boğaziçi'nden öğrencilerin anlatımına göre, birçok eser yer olmadığı için yerde sergilendi. Soruşturmaya konu olan 'Kabe' resmi de bunlardan biriydi. Söz konusu resimde, Kabe görselinin üzerine "Şahmaran" figürünün konulduğu görülüyordu. Resmin 4 köşesinde farklı LGBTİ+ bayrakları yer alıyordu.

Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü'nün (BİSAK) attığı bir tweet ile söz konusu resim bir anda sosyal medyada konuşulmaya başlandı. 

Kulüp, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Boğaziçi Üniversiteleri İslam Araştırmaları Kulübü olarak üniversitemiz dahilinde İslami değerlerimizin fütursuzca alaya alınmasına müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bu paylaşımın ardından soruşturma başlattı ve 7 öğrenci hakkında gözaltı kararı verdi.

BOĞAZİÇİ LGBTİ KULÜBÜ'NDE ARAMA YAPILDI

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamasında "Boğaziçi Üniversitesi LGBTi+ Kulübünde yapılan aramada; PKK terör örgütü amblemli ve propaganda içerikli yasaklanmış bir kitap, LGBTİ bayrakları ile eylemlerde kullanılan çeşitli afiş ve pankartlar ele geçirilmiştir." ifadelerine yer verildi.

ADAY LGBTİ KULUBÜ KAPATILDI

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemler devam ederken, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan çarpıcı bir paylaşım geldi. Altun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda LGBT öğrenci kulübünün, Melih Bulu tarafından kapatıldığını açıkladı.

Öğrenci eylemlerinin LGBT'nin kapatılmasından dolayı olduğunu ileri süren Altun, şu mesajı paylaştı:

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki "Rektörlük Ablukası" suçunu işleyenleri harekete geçiren şey, aşağıdaki karardır. Görüleceği üzere kutsal değerlerimizi ayaklar altına almaya çalışanlara karşı üniversite yönetimi meşru bir tasarrufta bulunmuştur. Olay bundan ibarettir.

Bulu’nun imzasıyla ilgili birimlere gönderilen resmi yazıda iki öğrencinin tutuklanıp, ikisinin de ev hapsi kararıyla tahliye edildiği soruşturmaya atıf yapıldı.

Yazıda, “Bahsi geçen soruşturmalara konu eylemler ile izinsiz olarak etkinlik düzenlenmesi nedeniyle LGBTİ Çalışmaları Aday Kulübü’nün adaylık statüsünün kaldırılmasına karar verilmiştir” denildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kampüs Haritası