Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisine katılan Anadolu Arapları Derneği Genel Başkanı Av.Ömer Uçak'ın Türkler ve Türklükle ilgili yaptığı skandal paylaşımlar ortaya çıktı.

Kurumsal ve kişisel olarak CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu ile ilişkileri 2015 yılına kadar uzanan Ömer Uçak, 19 Şubat 2015 tarihinde yanındaki heyetle birlikte CHP Genel Merkezi’nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünde Kemal Kılıçdaroğlu “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yapılan görüşmede Kılıçdaroğlu “Biz parti olarak Türkiye Araplarından yeterli destek göremiyorsak burada sorgulanması gereken bizleriz, Araplar değildir” demişti.

Paylaşımlar sosyal medyada geniş yankı bulurken Ömer Uçak ve CHP'den konuya ilişkin gelecek açıklama merakla bekleniyor.

İşte Türklüğe yönelik ağır hakaretler eden Uçak'ın o skandal paylaşımları:

Uçak 2017 yılında yaptığı paylaşımda "Köpeğin (Asena'nın) yavruları Arapların tuvalet taşına kurban olsun" ifadelerini kullandı.

TÜRK Ordusunu TÜRK Olmayan Subaylara mı Emanet Edeceksiniz TÜRK Ordusunu TÜRK Olmayan Subaylara mı Emanet Edeceksiniz

Skandal paylaşımlarını sürdüren Uçak Haziran 2017'de yaptığı paylaşımda "İnsan beni ademe denir. Beni kelbe köpek denir. İnsanı konuşmak Adem'in soyunun işi Asena'nın enikleri sadece havlar ulur ısırır kemik ister" dedi.

Tokatta bir köpeğe tecavüz edildiğini yazan CHP'li Uçak "Köpeğe tecavüz edilmiş Tokat'ta. Yakında yeni Hulagu Han'ınız doğar." ifadeleriyle Türklüğe ağır hakaret etti.

Resim

Resim