Hatay’ın Belen ilçesinin kırsal Sarımazı mahallesi TOKİ ile İssume bölgeleri arasındaki yerleşim yerine yakın bir bölgede önceki gün saat 10.15 sıralarında orman yangını çıktı. Saatte 70 kilometreye varan rüzgar nedeniyle yangın kısa sürede büyüdü.

Şiddetli rüzgar nedeniyle alevlere havadan güçlükle müdahale edildi. Alevlerin tehdit ettiği yerleşim yerleri boşaltıldı. Sarımazı Mahallesi’nde polis ekipleri anons yaparak evlerin boşaltılmasını ve araçların kaldırılmasını istedi. Mahalle sakinleri alabildikleri eşyalarıyla birlikte kaçtı. Yangın Arsuz ilçesi ile İskenderun ilçesi sınırlarına da ulaştı. Arsuz ilçesinde bazı ev ve işyerleri ile Nardüzü Mahallesi’ndeki bir fabrika yandı.

Hatay’ın Belen ilçesinde cuma sabahı ormanlık alanda başlayıp, 3 ilçede yerleşim yerlerine sıçrayan ve dün akşam kontrol altına alınan yangının ardından yürek burkan görüntüler gün ağarınca ortaya çıktı. 33 saat süren yangında tek yanan ormanlar olmadı, ormanda yaşayan hayvanlarda zarar gördü.Kentte 9 Ekim'de Belen ilçesinde saat 10.15 sıralarında ormanlık alanda başlayan yangın, rüzgarında etkisiyle ilçedeki yerleşim yerine sıçradı. Burada bulunan İssume, Müftüler, Fatih ve Sarımazı mahallelerini etkileyen yangın daha sonra İskenderun ve Arsuz ilçesindeki birkaç mahalleye de zarar verdi. Evleri yanan vatandaşlar ve risk bölgesinde oturan mahalle sakinleri güvenlik güçleri tarafından tahliye edildi. 
Yangının ardından ekiplerin hasar tespit çalışmaları başladı. Hatay Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, AFAD, defterdarlık ile Belen Belediyesi ekipleri, ilçeye bağlı Fatih Mahallesi Petek Sitesi'nde yangından zarar gören yerleşim yerlerini tek tek gezerek, not aldı.

GAZETECİ ASMA BUDAYANTAŞ PARMAK ISIRTTI

Hatay’ın farklı yerlerinde aynı anda PKK’lı tarafından yakılan ateşlere yönelik tepkiler devam ediyor. PKK’lıların ormanları ateşe verdikleri anlar sosyal medyada paylaşılırken, PKK destekçileri de Hatay’ı bilerek yaktıklarını ifade eden çok sayıda tweet attı.Türk halkının, halk ve yaşam düşmanı PKK’lı teröristlere tepkisi artarken gazeteci Aslı Aydıntaşbaş sosyal medya hesabından yangınlarla ilgili dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.Hatay’da çıkan orman yangınlarının, küresel ısınmanın Akdeniz’e etkisi olduğu şeklinde yorum yapanların olduğunu belirten Aydıntaşbaş, şu paylaşımı yaptı:Sadece Hatay değil Lübnan ve Suriye’de de orman yangınları. Küresel ısınmanın Akdeniz’e yansıması olarak yorumlayan da var. 
Aslı Aydıntaşbaş’ın söz konusu gönderiyi sosyal medya hesabından kaldırdığı öğrenildi. Öte yandan PKK'lı hainlerin, Suriye ve Lübnan'da çıkardığı yangınların, bir diğer halk düşmanı terör örgütü YPG tarafından Suriye'nin güneyinde oluşturulmak istenen terör koridoru ile ilgili mesaj verme amacıyla gerçekleştirildiği iddia edilmişti. 


Hatay'da 3 ilçede çıkan orman yangınlarının faillerinden gözaltına alınan 2 kişinin görüntüleri ortaya çıktı. Belen'de yangın sırasında çekilen bir videoda kadraja giren zanlı, Erzin'de ormanları yakarken suçüstü yakalandı.Önceki gün 3 ilçede başlayan ve bugün gece geç saatlerde kontrol altına alınabilen orman yangınlarının ardında pkk terör örgütü yandaşlarının olduğu ortaya çıktı.

Belen, İskenderun ve Arsuz ilçelerinde meydana gelen ve akşam saatlerinde kontrol altına alınan yangınla ilgili, terör örgütünün medya organlarından ve örgüte yakın sosyal medya hesaplarından propaganda çalışması başlatıldı. AFAD ekiplerince 542 kişinin tahliye edildiği bölgeden ve yanan ağaçlardan fotoğrafların yer aldığı paylaşımlarda, alevlerin YPG/PKK terör örgütüne yakın "Ateşin çocukları inisiyatifi" tarafından çıkarıldığı ileri sürüldü.

Fabrikadaki Rehine Krizi Sona Erdi! Fabrikadaki Rehine Krizi Sona Erdi!

İŞTE SOSYAL MEDYA (TWİTTER) PAYLAŞIMLARI, ATEŞİN ÇOCUKLARI KİMLERMİŞ SAYIN SAVCILARIMIZ VE EMİYET BİRİMLERİNE İHBAR EDİYORUZ

Teröristbaşı Murat Karayılan, 22 Haziran'da örgütüne müzahir bir yayın organı aracılığıyla örgüt mensuplarına, "Düşmana karşı sessiz kalmamalı, direnişe geçmeliyiz. Hiçbir genç çaresiz değildir. 2-3 genç bir araya gelerek eylem yapabilir. 'Silahımız yoktur' diyebilirler. Silahları çakmak ve kibrittir. Onlar da çakmak ve kibritle mücadele edebilir" ifadelerini kullanarak çeşitli talimatlar vermişti.

Aynı saatlerde; Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesi Köşürge Mahallesi civarında bulunan ormanlık alanda yangın çıktı,sabah saatleerinde de Andırın ilçesinden orman yangını haberi geldi.

Bölgede Ayşepınarı Musalı mevkiinde akşam saatlerinde başlayan ve kısa süre içerisinde etkisini giderek artıran orman yangını, mahalle sakinleri arasında büyük paniğe yol açtı. Yangından çıkan dumanları gören vatandaşlar, bunun üzerine Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine hızlı bir şekilde yangın yerine giden ekipler, yangını söndürme çalışmalarına başladı.

İlçeye bağlı Ayşe Pınarı Musalar mevkisinde akşam saatlerinde çıkan ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Konya, Mersin, Malatya, Adıyaman ve Adana'dan takviye gönderilen ekiplerin de destek verdiği yangın söndürme çalışmalarına vatandaşlar da yardım ediyor.

Onikişubat ilçesine bağlı Ayşe Pınarı Musalar mevkisinde önceki gün Andırın ilçesi Kuzgun Mahallesi kırsalında ise dün çıkan orman yangınları tamamen kontrol altına alınırken, ekipler gece boyunca her iki bölgede soğutma çalışması yaptı. Kahramanmaraş'taki yangınlara ekipler toplam 220 personel, 55 arazöz 10 su tankı 4 dozer ve 6 itfaiye aracıyla müdahale etti. Havadan ve karadan müdahale edilerek söndürülen yangınlarda ilk belirlemelere göre 65 hektar alan zarar gördü. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Trabzon'un Ortahisar İlçesi Akyazı Mahallesinde bulunan stadyumun karşı kısmında yer alan dik yamaçtaki arazide bilinmeyen bir nedenle dün gece yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edilirken, yapılan çalışmalar sonrası 3 farklı noktada başlayan yangın büyümeden kontrol altına alındı. Söndürülen arazideki yangının verdiği zarar günün ayırmasıyla ortaya çıkarken , yangın, yeşil alanda simsiyah bir yara açtı.

ATEŞ UTANDI,ATEŞ OLDUĞUNA...

SİZİ ÇOK ARIYOR GÖZLER...

Orman Yakanı Yakaladığınız Yerde YAKIN!