Dün gece Şırnak ve Batman şehirlerinde drone'lar tarafından iki askeri üs hedef alındı ​​ve bugün hava saldırılarının sorumluluğunu terör örgütü'nün askeri kanadı üstlendi. Terör örgütünün yayın organları başarısız saldırı girişiminin ardından  Milli İstihbarat Teşkilatı ve TSK Ortak Lokal Operasyonuyla Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait (TSK) savaş uçaklarınca Duhok’a 35 kilometre mesafedeki Mengêşk kasabasına bağlı Dilya köyünde drone saldırısı ile ilgili olan bir aracı hedef aldı.

Mangêşk Kasabası Muhtarı Muştak İsmet, savaş uçaklarının saat 00:20 sıralarında Dilya köyü semalarında dolaştıklarını ve daha sonra yolda seyir halindeki bir aracı vurduklarını belirtti.

Terör'ün Finasmanına DARBE Terör'ün Finasmanına DARBE

Muştak İsmet, “Hedef alınan aracın hpg-pkk ’lılara ait olduğu belirtiliyor. Ancak şu ana kadar araçta bulunanlar hakkında net birbilgi yok” dedi. İsmet, savaş uçaklarının ilk defa bu bölgeyi bombaladıklarına dikkat çekti.

Pkk-Hpg'nin yayın organları tam isabetle imha edilen teröristlerin ardından,örgüt içinde moral çöküntüsü ve ve irtibatı kaybettiği teröristlerin teslim olmaması için 5 Türk askerinin öldürüldüğünü ve 2 teröristin öldüğü yalanını belgesiz ve resimsiz olarak yayınlamaya başladı.

Sözde Halk Savunma Kuvvetleri Basın ve Enformasyon Dairesi ,Şırnak ve Batman'daki askeri üs ve üslere düzenlenen saldırılarla ilgili açıklama yaptı. Hpg-Pkk, "Başarılı bir şekilde dövüldüler" diyerek her iki saldırının da sorumluluğunu üstlendi.

Diyarbakır'da 8. Ana Jet üs komutanlığına yönelik düzenlenen maket uçakla saldırı girişimiyle ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Güvenlik güçlerinin dikkati sayesinde herhangi bir zayiat olmadan atlatılan saldırı girişimiyle ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır'da 19 Mayıs Çarşamba günü askeri tesise yönelik maket uçakla saldırı girişimi, güvenlik güçlerinin zamanında müdahalesiyle etkisiz hale getirilmişti. Saldırı girişiminde herhangi bir yaralanma olmazken, saldırı girişimi sırasında meydana gelen patlama, kentin çeşitli yerlerinden duyulmuştu.

Batman şehir merkezinden genel bir görünüm

HPG gerillaları; Mizgin Berçem-B
ahoz Cilo