Konya’da kent merkezinin en işlek bölgesi olan Zafer Meydanı’ndaki kafe sahipleri ve çalışanlar canlı müzik yaptıkları için polis ve zabıta ekipleri tarafından işletmelerine sürekli ceza kesildiğini belirtti. Duruma tepki göstermek için gece saatlerinde bir araya gelen yaklaşık 50 esnaf açıklama yaptı.


Covid-19 salgınından dolayı zor günler geçirdiklerini ve borç yükü altında ezildiklerini; Son 2 aydır işletmelerini açtıklarını ancak bu seferde canlı müzik yaptıkları için polis ve zabıta tarafından baskı gördüklerini belirttiler

Esnaflar adına konuşma yapan Mazlum Özkan isimli esnaf yetkililere çağrıda bulunarak şunları söyledi:

* 2 yıla yakındır pandemi ile mücadele ediyoruz. Süreç içerisinde devletin ve makamların aldığı tedbir ve kurallara uyduk. Biz Konya kafecileri olarak iş yerlerimizin açılması 2 aya yakın oldu.
* Hepimiz maddi olarak çöküş yaşadık. Aynı zamanda yüklü miktarda borç içerisindeyiz. Buna rağmen emniyet ve zabıta ekiplerinin ortak uyguladığı uygulamalardan dolayı hepimize müzik yayını yaptığımızdan dolayı ceza kesiliyor.

* 10 gündür de her gün gelip üzerimizde büyük bir baskı uyguluyorlar. Biz kafe esnafı olarak 15 sene yakın bir süredir müzik yayını yapıyoruz. Şu an canlı müzik yaptığımız için iş yerlerimizin ruhsat iptali ile karşı karşıyayız.

* Tüm müzik severlerin ve halkımızın bize sahip çıkmasını istiyoruz. Bu sebepten dolayı kafe çalışanı ve işverenin ekmeği ile oynamayın. İş yapacağız derken göz çıkartmayın. Bize gereken yardımı uygulayın.

6 Askerimiz Daha Şehit Oldu 6 Askerimiz Daha Şehit Oldu

Açıklamanın ardından Zafer Meydanı’nda ıslık ve alkışlar eşliğinde yürüyen esnafa polis engeli ile karşı karşıya kaldı, Asayiş ve Huzurun tesisi için gerekli talimatları yerine getiren emniyet güçleri ile protestocu esnaf arasında bir gerginlik yaşanmadı.Polise sıkıntılarını anlatan esnaf grubu daha sonra dağıldı.