Elazığ dün 6.5 şiddetindeki depremle sarsıldı. Dün saat 20.55’teki depremin merkezi Sivrice ilçesi olarak açıklandı. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 6.5, derinliğini ise 5 km olarak açıklarken, AFAD depremi 6.8 büyüklüğünde ve yerin 6.7 km altında olarak açıkladı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) saat 20.55'te Sivrice merkezli 6,8 büyüklüğünde deprem kaydedildiğini açıklamasının ardından başlatılan arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. AFAD, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 41'e yükseldiğini bildirdi.

 AFAD dan yapılan son açıklamada; Deprem sonrasında hastanelere başvuran 1.612 vatandaşımızdan 1.523’ü taburcu edilmiş olup; 16’sı yoğun bakımda olmak üzere 89 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir.

AFAD'dın verdiği bilgilerde; başkanlık tarafından bölgeye 9 bin 545 çadır gönderildiği, ihtiyaç duyulan diğer gıda ve yaşam malzemelerinin de depremzedelere ulaştırıldığı,yapılan Hasar tespit analizleri sonucunda 76 binanın yıkıldığı, 642'sinin ağır hasar aldığı, 425'inin de az ve orta hasarlı olduğunun belirlendiği bildirildi.

Alandaki çalışmalarda 3 bin 433 arama kurtarma personeli ile beslenme, barınma, enerji, haberleşme ve psikososyal çalışma gruplarından 192 personelin görev yaptığı bilgisine yer verilen açıklamada, "Yapılan çalışmalarda 50.960 kişilik sıcak yemek, 22,496 kahvaltı, 7000 çorba, 13.550 bardak çay, 6,276 su, 6,498 ekmek, 6 bin 286 kutu ikram malzemesi, 1251 battaniye, 1211 ısıtıcı, 23 çadır ve 286 yatak dağıtımı yapılmıştır." ifadesi yer aldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Elazığ'da açıklamalarda bulundu.

BAKAN SOYLU AÇIKLADI: TOPLAM 117 MİLYON TL'LİK BAĞIŞ TOPLANDI

Şu ana kadar AFAD’daki hesaplarımıza 87 milyon geldi. 30 milyon civarında da dün aldığımız Kızılay bağışı söz konusu oldu. Toplam 117 milyonluk bir bağış söz konusu oldu. Vatandaşlarımıza da tekraren çok teşekkür ediyoruz. Buraya yollanan yardımlarla ilgili bütün Türkiye’ye çok teşekkür ediyoruz. Üç dört kalemin dışında sürekli olarak eğer gelirse burada bunu yönetebilme kabiliyetinde bu saatten sonra sıkıntıya düşeceğiz.Buraya yardımlar geliyor. Sanki dağıtılmıyor, sanki başkasına dağıtılıyor. Burada zengini yoksulu yok. Dün akşam oldu herkes sokaklara çıktı. Arkadaşlarımız hakkaniyet ölçüsüyle bir vesileyle ulaşmaya çalışıyoruz. Bir olağanüstü durumla karşı karşıyayız, muhakkak eksiğimiz olacak. Onlarca kilometre dağlara çıkılıyor.

BAKAN KURUM: DEPREMDE ELAZIĞ'DAKİ YAPILARIN %25-30'U ETKİLENDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise şu açıklamalarda bulundu:

Maden’de bir yıkık, 17 ağır hasarlı, 18 orta hasarlı iki tane de acil yıkılacak yapı tespiti yaptık. Elazığ’da 2 bin 42 ağır hasarlı bina tespit ettik. Görünen o ki bu deprem; Elazığ’ımızın yaklaşık yapı stoğunun yüzde 25-30’unu etkilemiş durumda. Acil yıkılacak 286 binamız var. şehrin her yerinde tehlike arz eden yıkım sürecini başlattık. 54 binanın yıkımı gerçekleştirilmiştir, diğer binalara ilişkin yıkım süreci süratli biçimde yapılmaktadır.

Şu ana kadar büyüklüğü 4’ün üzerinde 22 deprem meydana gelmiş olup, toplam artçı sayısı 1.190’dır. Bölgede artçı sarsıntılar yaşanmaya devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM), Elazığ'daki depremle ilgili son 24 saate 600 kişiye yakınları hakkında bilgi verildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Sağlık Bakanlığı 184 SABİM hattı üzerinden Elazığ depremi konusunda son 24 saat itibarıyla toplam 795 adet çağrı karşılandı. 115 kişiye genel bilgi, 600 kişiye yakınları hakkında bilgi verildi." ifadelerine yer verildi.

Elazığ'da 27, Malatya'da 6 olmak üzere toplam 41 kişi hayatını kaybetti. 1031 kişi ise yaralandı.Depremde hayatını kaybeden ve yaralananlardan bazılarının kimlikleri belli oldu.

HAYATINI KAYBEDENLER

– Hüseyin Yılmaz (Elazığ/Mustafa Paşa Mahallesi)
– Onur Yılmaz (Elazığ/Mustafa Paşa Mahallesi)
– Miraç Dişli (12) (Elazığ/Gezin/Mavi Göl Apartmanı)
– Pınar Dişli (Elazığ/Gezin/Mavi Göl Apartmanı)
– Dilek Buğdaylı (24) (Elazığ/Gezin/Mavi Göl Apartmanı)
– Fatma Yıldız (31) (Elazığ/Sürsürü Mahallesi/Dilek Apartmanı)
– Doruk Yıldız (2) (Elazığ/Sürsürü Mahallesi/Dilek Apartmanı)
– Gazal Say (33) (Malatya/Doğanyol)
– Yusuf Ali Say (5) (Malatya/Doğanyol)

ENKAZ ALTINDAN YARALI OLARAK ÇIKARILANLAR

– Yüsra Yıldız (Elazığ/Mustafa Paşa Mahallesi)
– Ayşe Yıldız (Elazığ/Mustafa Paşa Mahallesi)
– Ayşe Yılmaz (Elazığ/Mustafa Paşa Mahallesi)
– Sudenaz Yılmaz (Elazığ/Mustafa Paşa Mahallesi)
– Azize Çelik (Elazığ/Mustafa Paşa Mahallesi/Aykent Apartmanı)
– Meriç Dişli (Elazığ/Gezin/Mavi Göl Apartmanı)
– Gülsüm İnce (Elazığ/Mustafapaşa Mahallesi/Kalay Apartmanı)
– Hatun Yamış (Elazığ/Mustafapaşa Mahallesi)
– Maviye Buğdaylı (Elazığ/Gezin/Mavi Göl Apartmanı)
– Rabia Göğdemir (Elazığ/Gezin/Mavi Göl Apartmanı)

Elazığ depreminin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ederken canlı yayında enkaz altındaki bir kadınla telefonla görüşme sağlandı. Tüyleri diken diken eden görüşmede enkaz altındaki Azize isimli kadın ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) personeli Emine Kuştepe arasında gerçekleşti. Azize isimli kadın, enkaz altından 17 saat sonra kurtarıldı.

DEPREM SIRASINDA KALP KRİZİ GEÇİREREK HAYATINI KAYBEDENLER

– Mehmet Çetin (42) (Adıyaman/Gerger)
– Ramazan İnce (Kahramanmaraş/Dulkadiroğlu)

SİZDE SORGULAYIN EVİMİN ALTINDAN FAY HATTI GEÇİYOR MU?

MTA fay hattı sorgulama ile evinizin altından aktif fay hattının geçip geçmediğini öğrenebilirsiniz. Parselinizin, evinizin neresinden fay hattı geçtiğini çok net bir şekilde görülüyor.

MTA FAY HATTI SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN  http://yerbilimleri.mta.gov.tr/anasayfa.aspx

KARAMAN UMKE EKİBİ SABAHIN İLK IŞIKLARIYLA BÖLGEDE

Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Türkiye'nin farklı kentlerinden AFAD, Kızılay ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ekipleri bölgeye sevk edildi.

Karaman İl Sağlık Müdürlüğü Uhdesinde oluşturulan ve Karaman İl Sağlık müdürlüğü yöneticilerince organize edilen başarılı ve programlı çalışmalar sonucunda her geçen gün gönüllü ağı genişleyen Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ekipleri ve Karaman 112 acil personeli deprem haberi ardından vakit kaybetmeden (23:35)  bölgeye hareket etti, sabahın ilk ışıkları (06:28) de deprem alanına intikal eden Karaman ekibi bölgede tesis edilen kriz masası ile koordineli olarak,Irk, Cinsiyet, yönelim, etnik köken ve inanç tercihi ayrımı yapmadan meslektaşları ile birlikte fedakarca yaraları sarmaya devam ediyor.

DEPREMLE İLGİLİ SON DAKİKA GELİŞMELERİ

11:55 - İçileri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ortak basın açıklaması düzenledi. Bakan Soylu: 22 vatandaşımızı kaybettik.

11.40- Elazığ Sivrice'de 4.3 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı daha meydana geldi!

11.34- 15 saat sonra Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nde bir kişi daha sağ olarak kurtarıldı.

11.24-  Manisa'nın Akhisar ilçesinde 8.9 kilometre derinlikte 3.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

11.10- İçişleri Bakanı Soylu: "(Elazığ Mustafa Paşa Mahallesi'nde çöken bina) Enkazdan 4 ses duyduk, biri kurtuldu, üçünü kurtarmaya çalışıyoruz."
11.02- Malatya Pütürge'de 2.8 kilometre derinlikte 3.7 büyüklüğünde deprem oldu.

10.45- Elazığ'da yaşanan 6.8'lik depremin ardından kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremden 14 saat sonra bir vatandaş daha enkaz altından sağ olarak çıkarıldı.

10.07- Elazığ'da meydana gelen depremde 21 kişi hayatını kaybetti, 1030 kişi yaralandı. AFAD 17 kişinin Elazığ'da, 4 kişinin de Malatya'da yaşamını yitirdiğini belirtti.

10.00- Enkazlardan şu saate kadar 2'si çocuk toplam 8 kişi çıkarıldı.

09.49:- Elazığ Maden'de arama çalışmalarında sona gelindi. Enkazı kaldırma çalışmaları başlatılacak.

09.25 - Elazığ'ın Maden ilçesine bağlı Gezin köyünde enkaz altında kalan bir çocuk çıkarıldı. Bögede enkaz altındaki herkesin kurtarıldığı belirtildi.

09.12 - Elazığ'ın Maden ilçesine bağlı Gezin köyünde AFAD ekipleri, 12 saat sonra bir kadını daha enkaz altından çıkardı. AA muhabirinin aktardığına göre hamile olan kadın hastaneye sevk edildi. Enkaz altında bir kişinin daha olduğu belirtiliyor.

09.07 - Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 4.3 büyüklüğünde artçı deprem meydana geldi.

09.00 - Elazığ ve Malatya'ya 5 ek sefer düzenleyeceğini açıklayan THY, biletleri de ücretsiz değiştireceğini açıkladı.

08.21 - AFAD: Biri Elazığ merkezde biri Maden ilçesine bağlı Gezin'de olmak üzere iki kişi daha enkaz altından kurtarıldı.

08.17 - Millî Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Yardım personelini ve ihtiyaç duyulan malzemeleri Elazığ’a ulaştırmak maksadıyla Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait 9 nakliye uçağı ile 10 görev icra edildi" denildi.

07.55 - Depremde ölenlerin sayısı 20'ye yükseldi, yaralı sayısı 1015.

07.35 - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu enkazlar çok zor enkazlar çünkü artçı sarsıntılar da aynı zamanda devam ediyor. İnşallah enkazın altındakilerin sağ salim kurtarılmalarını bekliyoruz. Daha önce 2 kişinin sağ çıkartıldığı noktada bir ses daha duyuldu ve çalışmalar burada yoğunlaştırıldı. Ses alınabilmesi için herkesin sessizliğe dikkat etmesi gerekiyor" açıklamasını yaptı.

06:00 - AFAD'dan yapılan açıklamada depremde hayatını kaybeden ve hastaneye başvuran vatandaşların illere göre bilançosu paylaşıldı. Açıklamada 2 ilde 19 kişinin yaşamını yitirdiği belirtilirken, 7 ilde hastanelere başvuran kişi sayısı ise 922 olarak belirtildi.

05:25 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "19 vatandaşımızı kaybettik. Malatya'da 221, Elazığ'da 551 yaralımız var. Elazığ'da 30'a yakın göçük altında vatandaşımız olduğunu biliyoruz, depremde ölü sayısı artabilir"

03.17 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Elazığ Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremle ilgili, vatandaşların yakınlarına ulaşmak için 184 hattını arayarak bilgi alabileceklerini söyledi.

03.09 AFAD'dan yapılan son dakika açıklamasında, "Elazığ’da 13, Malatya’da 4, Diyarbakır’da 1, toplamda 18 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Hastaneye başvuran vatandaş sayısı 651’dir" denildi.

03.03 Milli Savunma Bakanlığından, Ankara, İstanbul, Kayseri ve Konya’da hazırlıklarını sürdüren AFAD ekiplerinin, Jandarma Arama-Kurtarma Timlerinin, Sağlık Bakanlığı personelinin ve ihtiyaç duyulan malzemelerin nakliye uçaklarıyla Elazığ’a ulaştırılacağı bildirildi.

03.01 Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından 968 arama kurtarma personeli ve 182 aracın bölgeye sevk edildiğini bildirdi.

02.37 Cumhurbaşkanlığı'nın Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Deprem bölgesine ulaştırılmak istenen yardımların 0 312 258 2323 numaralı telefon aranarak AFAD koordinesinde ulaştırılması önem arz etmektedir." ifadeleri yer aldı.

Peş Peşe Depremler Korkuya Sebep Oldu Peş Peşe Depremler Korkuya Sebep Oldu

02.35 İstanbul Valisi Yerlikaya: İstanbul'dan 352 arama-kurtarma, 8 sağlık, 20 uzman hekim ve 30 araç deprem bölgesine hareket etti

 02.25 Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası arama kurtarma çalışmalarına katılacak ekipler ve yardım malzemeleri, Etimesgut Askeri Havaalanı'ndan kargo uçaklarıyla bölgeye gönderiliyor.

SOSYAL MEDYADA YER İŞGAL EDEN ZAVALLILARA CEVABIMIZDIR.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, dün Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremle ilgili sosyal medyada yer alan provokatif içerikli paylaşımlara ilişkin soruşturma başlatıldığı bildirildi.

RTÜK'da Provokatif Yorum ve Haberler İçin İnceleme Başlattı

Deprem sonrası bazı medya hizmet sağlayıcı kuruluşların toplumu provoke etme amaçlı ve yanlış yönlendirme amacı güden yayınlar incelemeye alındı. Yapılan inceleme sonucunda uzmanlar tarafından yazılan ve ilgili kuruluşlara ağır idari yaptırım öneren raporlar Kurula sunuldu.

TÜRKÜ,KÜRDÜ,LAZI,ÇERKEZİ,MUHACİRİ,TÜRKMENİ,ALEVİSİ,SÜNNİSİ,CADERİSİ,HRİSTİYANI,YAHUDİSİ,ERMENİSİ,EZİDİSİ,RUMU,ASURİSİ HEPSİ SEVGİ MERKEZİ HEPSİ BU TOPRAKLARIN EVLADI.

TÜRKİYE BİR EBRUDUR,TÜM PROVOKASYONLAR HÜSRANA UĞRAYACAKTIR.

ADLARIMIZ FARKLI OLSADA SOYADIMIZ TÜRKİYE, BİZ BÜYÜK BİR KİLİMİN MOTİFLERİYİZ, HEPİMİZ İLMEK İLMEK ÇOK ÖNEMLİYİZ