Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eşi yaşamını yitirmiş kadınlara yönelik destek paketi açıkladı. Buna göre; eşi ölen kadınlara 300 bin TL konut desteği sağlanacak. 607 milyon lira bütçeli destekle 2023 konut temin edilecek. Başvuru şartları arasında "en az üç çocuk" şartı ise vatandaşın dikkatini celb eyledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Derya Yanık'ın yaptığı açıklamada yer alan bilgilere göre, yeni destek paketi için 'Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Konut Destek Programı' başlatılacak ve bu kapsamda 2023 adet konut inşa edilecek. 

4 İLDE PROTOKOL İMZALANDI
Destek programıyla ilgili açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Derya Yanık şunları söyledi:

"Programın başta Büyükşehir Belediyeleri olmak üzere belediyeler ve hayırseverlerle işbirliği içerisinde hayata geçirilmesine yönelik 78 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nı (SYDV) bilgilendirdik. Şu ana kadar Osmaniye, Kahramanmaraş, Samsun ve Bingöl olmak üzere 4 ilde işbirliği protokolü imzalandı. Buna ek olarak projenin hayata geçirilmesi için 67 SYDV’miz ise arsa temini, proje çalışmaları, proje bütçesi için ilave ek kaynak noktasında protokol hazırlıklarına devam ediyor.”

300 BİN TL DESTEK SAĞLANACAK

Proje kapsamında ise toplamda 607 milyon TL bütçe ile hane başına 300 bin TL destek sağlanacak.

SOSYAL MEDYADA BU SORU ÖNE ÇIKTI: BELİRTİLEN ŞARTLARIN TÜMÜNE UYAN KAÇ KADIN VAR?

Sayın Bakan Yanık'ın destek paketini açıklanmasının ardından sosyal medyada başvuru şartları ile ilgili ilginç yorumlar yapıldığı gözlendi.Kullanıcılar, "Ülkede 18 yaşından küçük en az 3 çocuğu olan ve eşi vefat etmiş kaç kadın var?" şeklinde yorumlarda bulundu.

İzmit'te üniversiteli gençler doğayla buluştu İzmit'te üniversiteli gençler doğayla buluştu

Eşi vefat eden kadınlara verilecek konut yardımının başvuru şartları  şu şekilde:

T.C. vatandaşı olmak
3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında faydalanıcısı olmak
Eşi vefat etmiş, 18 yaş altında en az üç çocuklu hane özelliğine haiz olmak kaydı ile diğer eşi vefat etmiş çok çocuklu aile özelliğine sahip olmak,
Konutların yapıldığı ilde ikamet etmek,
Bakanlığın Sosyal Konut Projesi de dâhil barınma yardımı programı kapsamında yürütülen ev yapım yardımı kapsamında destek almamış olmak şartlarını taşımak gerekmekte.