Mal Bildiriminde Bulunmayan Adaylara Şüpheyle Bakılıyor Mal Bildiriminde Bulunmayan Adaylara Şüpheyle Bakılıyor
Kütahya Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit, Kütahya’nın orman varlığı bakımından zengin olduğunu ve yüzde 53’ünün ormanlarla kaplı olduğunu söyledi.
 
Orman alanlarının artırılması ve sürekliliğinin sağlanması amacıyla ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışmalarına hız verdiklerini belirten Eryiğit, geçen yıl il genelinde 650 bini meyveli olmak üzere toplam 4 milyon 407 bin fidan diktiklerin bildirdi.
 
“Belki de ileride tekrarlanmayacak bir rekor kırarak, bu yıl sonunda 8,5 milyon fidan sayısına ulaşmış olacağız” diyen Eryiğit, bunun 1,5 milyonunun köylere yakın alanlara dikilen meyveli fidanlar olduğunu anlattı.
 
Yangına dayanıklı ve direnç gösteren meyveli fidanların, 4-5 yıl sonra köylülere ek gelir sağlayacağına dikkati çeken Eryiğit, şöyle konuştu:
 
“Çalışmalarımızı sürdürerek, merkeze bağlı Doğa, Dedik ve Gevrekseydi köylerinde 390 hektara yakın alana 600 bin fidan dikiyoruz. Çıplak dağlar ağaçlandırılıyor. Burada çalışan işçilerimize, köylülerimize ek gelir sağlanıyor ve köyün civarı yeşillendirilmiş oluyor. Vatandaşlardan bu konuda büyük destekler görüyoruz. Fidan dikiminde bizzat o çevredeki köylülerimiz çalışıyor. Kendi işçilerimiz, memurlarımız ve teknik elemanlarımız da fevkalade bir işi başardı. Heyecan duyulmayan işler başarılamaz. Her şeyin başı sevgidir. Bu kadroda heyecan ve sevgi var. Tüm çalışanlarımızla gurur duyuyoruz. Kütahya iline, kentimize, çevreye, ormancılığa ve ormanlara bir katkı sağlayabildiysek ne mutlu bize.”
 
Gelecek kuşakların emaneti “yeşil alanlar”
 
Eryiğit, son 3 yılda yaklaşık 10 bin hektar alanda dikilen 17 milyon fidanın yarısının sadece bu yıl toprakla buluşturulmasının, azımsanmayacak bir miktar olduğunu belirtti.
 
Birçok ilki başardıklarını ve son 3 yılda toplam 45 bin hektar orman alanının rehabilite edildiğini bildiren Eryiğit, şunları kaydetti:
 
“Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Yerleşkesi’ni ağaçlandırdık. 82 hektar alanda 135 bin 350 fidan diktik. Orman Genel Müdürlüğü’nün yaptığı Ankara’daki Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Ormanı gibi kısa sürede orada bir orman olacak. 25 Kasım’da hizmete giren Zafer Havalimanı’nın bağlantı yolları ve refüjlerini ağaçlandırdık. Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın 43 kamu kurum ve kuruluşuyla yaptığı protokoller kapsamında 379 bin fidan diktik.”
 
Eryiğit, yeşil alan bakımından zengin bir olan Kütahya’da bu zenginliği koruyarak, gelecek kuşakların emaneti olan yeşili bu emanet bilinciyle daha da ileri götürmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.
 
Dedik ve Gevrekseydi köyleri arazilerindeki ağaçlandırma çalışmalarında görevli köylüler ise hem çevreyi yeşillendirdiklerini hem de aile bütçelerine katkıda bulunduklarını ifade etti.